Tror inte att någon har missat att Phil Brown har fått kicken av Hull City.

Den uppenbara orsaken till beslutet är förstås de dåliga resultaten, men mycket tyder på att fler händelser påverkade Browns öde i klubben.

Den förra Hullspelaren Peter Swan, som numera är krönikör på Hull Daily Post, menar att en hel del kan ha pågått ”behind the scenes” i Hull.

Bara en dag innan Brown fick sparken gjorde han en rad arga uttalanden om Tom Cairney och dennes agent. Browns version av det hela är att Cairney var överens med klubben om ett nytt fyraårskontrakt förra månaden, men att han kort därefter bytte agent och höjde sina lönekrav drastiskt.

Browns totalsågade Cairneys nya agent, som rent av ska ha förbjudit den dåvarande Hullmanagern från att diskutera ett nytt kontrakt med talangen. Detta ska även ha varit anledningen till att Cairney inte figurerade i föregående helgs förlustmatch mot Arsenal.

Swan menar att detta kan ha varit en av anledningarna till att Brown fick sparken: ”Dropping Tom Cairney because of his agent might have been an issue. Would Phil Brown have done that if it was Jimmy Bullard’s agent? I don’t think so,” sa Swan till Hull Daily Post.

Cairney, 19, har slagit igenom rejält under 2010. I matchen innan mötet mot Arsenal gjorde han sitt första Premier League-mål mot Everton och var en av få godkända Hullspelare i matchen. Det förefaller därför osannolikt att han petades på sportsliga grunder mot Arsenal.

Mittfältstalangens nuvarande kontrakt med klubben går ut sommaren 2011, och många klubbar är naturligtvis intresserade av honom.