Liverpool brukar som bekant ha fruktansvärt svårt att vinna i Stoke, men förhoppningsvis vänder man den olyckliga trenden i kvällens drabbning.

Startelvan: Reina, Kelly, Agger, Coates, Carragher, Lucas, Spearing, Henderson, Maxi, Carroll, Suarez.

Bänken: Doni, Aurelio, Kuyt, Adam, Bellamy, Skrtel, Flanagan.

* * *

Efter matchen:

Liverpool låg under med 0-1 i halvtid men vände och vann matchen med 2-1. Båda målen gjordes av Suarez.

I första halvlek spelade Liverpool bra, men lyckades inte göra mål. Ja, det var sannerligen en matchbild som kändes igen. Dessutom strödde Stoke salt i såren genom att göra 1-0 precis innan halvtid. Det var Coates som var obeslutsam i en till synes enkel situation, vilket gjorde att Walters kunde erövra bollen och servera Jones som nickade in ledningsmålet. Suck! Det kändes verkligen tungt.

I andra halvlek fick Liverpool äntligen utdelning på sina målchanser. I den 54:e minuten kvitterade Suarez genom att solonummer – hur snyggt som helst – och det skulle komma mera. Liverpool spelade bra och förtjänade onekligen segern, som man också tog i och med att Suarez satte sitt andra mål i den 85: e minuten. Suarez gjorde ett sådant mål som måltjuvar ofta gör; han stod rätt i straffområdet och kunde bara inte missa… Precis den typen av mål som Liverpool gärna får göra fler av! Henderson gjorde för övrigt en makalöst smart och precis passning till 2-1-målet. Det var säkerligen skönt för Henderson, som ju ofta kritiseras för att inte sticka ut tillräckligt mycket. Nu gjorde han verkligen en matchavgörande aktion.

Liverpool utnyttjade alla sina tre byten. Redan i halvtid kom Skrtel in istället för Carragher, men Bellamy (istället för Maxi) och framförallt Kuyt (Suarez) tillhörde kategorin sena byten. Noterbart är att försvaret snarare såg bättre än sämre ut när Carragher byttes ut. Tiden då Carragher var ett givet namn i startelvan är snart förbi, tror jag.

Coates gjorde faktiskt en snudd på fantastisk insats, bortsett från målet. När han kan slipa bort misstagen kommer han att bli en mittback av mycket, mycket hög klass. Coates gjorde som sagt ett misstag, men han kom verkligen tillbaka, vilket tyder på stor mental styrka.

Jag tycker inte att någon Liverpoolspelare gjorde en dålig match, men somliga var ännu bättre än andra. Förutom Coates var Agger – som spelade vänsterback – riktigt bra i backlinjen. Lucas var planens klart bästa innermittfältare, medan både Carroll och Suarez stod för bra insatser i anfallsspelet. Suarez tillförde mest spets och kommer att få mest beröm, men Carroll gjorde en spelmässigt vass insats och förtjänar också beröm, tycker jag.