Inför matchen:

Efter en briljant säsongsinledning ställs Liverpool inför en svår uppgift i form av Stoke på Britannia Stadium.

Startelvan: Reina, Enrique, Skrtel, Carragher, Agger, Downing, Henderson, Lucas, Adam, Kuyt, Suarez.

Avbytare: Doni, Carroll, Johnson, Maxi, Spearing, Bellamy, Coates.

* * *

Efter matchen:

Liverpool förlorade mot Stoke, trots att man var betydligt bättre än hemmalaget som ägnade sig åt handbollsförsvar under stora delar av matchen. I första halvlek lyckades domaren hitta en straff i ett av få Stokeanfall och samma bedömningsnivå gällde uppenbarligen inte de flertalet gånger som Stokespelarna begick regelvidrigheter i eget straffområde.

I andra halvlek hade Liverpool enormt stort bollinnehav och skapade tillräckligt många målchanser för att ta hem matchen, men en kombination av bra målvaktsspel, egen oförmåga och ofördelaktiga domslut gjorde att Liverpool inte gjorde ett enda mål, och fick därmed se sig besegrade med 1-0.

Egentligen gjorde Liverpool en stark insats, rent spelmässigt. Man skapade kanske inte extremt många målchanser, men likväl skapade man tillräckligt många kvalificerade målchanser för att vinna matchen, och dessutom gjorde man en stark defensiv insats. Stoke tilläts inte skapa någonting, men ett individuellt misstag av Carragher gjorde att hemmalaget fick straff – som de satte säkert bakom Reina.

Ja, för andra matchen i rad gjorde Carragher ett misstag som resulterade i baklängesmål. Det är naturligtvis inte positivt inför fortsättningen av säsongen. Samtidigt hade Carragher mycket väl kunna fått frispark i samma duell, och domaren hade mycket väl kunna friat regelvidrigheten – med tanke på att han friade Stokes samtliga regelvidrigheter när de försvarade i eget straffområde. Det kändes ärligt talat som ett skämt att inte ge Liverpool någon straff – framförallt kapningen på Skrtel var straff 100 av 100 gånger – och handsregeln verkar överhuvudtaget inte gälla längre när det inträffar i straffområdet.

Jag är dock inte ett dugg förvånad över domarens hemmafördelar. Det såg ut på precis samma sätt när Stoke och Chelsea spelade 0-0 för några veckor sedan. Då hade Chelsea också flertalet solklara straffsituationer som domaren friade. Med en rättvis bedömning hade Stoke antagligen kammat hem 0 poäng i dessa 2 matcher (Liverpool+Chelsea). Nu har de tagit 4 poäng från matcherna.

Jag tycker definitivt att Dalglish gör rätt som inleder en dialog med ägarna om det här. Liverpools policy att vara ”Mr Nice Guy” mot domarna har visat sig vara helt värdelös. De ofördelaktiga domsluten i avgörande situationer har varit många och kostsamma i matcherna mot Sunderland, Bolton och nu Stoke. Det har blivit en trend som måste få ett slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Skrtel som högerback? Intressant med tanke på förra matchen. Jag blev imponerad av hans insats på den positionen!

 2. Skönt att se att vi skapar chanser iaf när vi ligger under och ska försöka kvittera. Det är markant skillnad mot förra året då vi istället alltid åkte på mal i baken ist för att skapa chanser; som t ex: Newcastel borta, West Brom borta, Blackpool borta, Blackburn borta och även Stoke borta.

  Sen att vi inte gör mål är ju ett helvete…

 3. Må vara att vi har bollen men inte fan får vi till något. Det är enformig och lättläst, bollen ut på downing på högerkanten som ska bryta upp och slå inlägg med vänstern. Det här är lite av det som har oroat mig, vi hamnar i ett läge där vi måste ta initiativ under press, då kör vi fast och kan inte öppna upp. Det är här Aqui alt. Raul hade behövts. Förhoppningsvis ändras det när Gerrard är tillbaks. Henderson gör återigen en blek insats, syntes han till överhuvudtaget förutom vid friläget? Kuyt, vart har speeden och slitet tagit vägen? Downing och Enrique började starkt på vänsterflanken men dog av rätt snabbt.

  Angående straffen, det var förjävla onödigt gjort av Carra och det är ett ingripande man minst av allt förväntas se ifrån honom. Att vi inte fick straffar sedan är skit men vi ska kunna vinna över Stoke utan att få straff i dessa tveksamma situationer, de andra klubbarna gör det i stor grad.

  • OS, De andra storklubbarna har inte heller lätt mot Stoke. Chelsea spelade 0-0 och hade antagligen torskat om de hade fått en straff mot sig. Stoke spelar bra försvarsspel, utnyttjar att planen är liten och har domsluten med sig i alla avgörande situationer. Jag tror att en spelare som är stark i 1-mot-1 hade gjort skillnad. Det uppstod en hel del situationer men Liverpool har nästan inga spelare som kan dribbla sig igenom.

 4. Hur stor chans tror ni att Kenny vågar bänka Carra ifall han fortsätter så här?
  Han är en säkerhetsrisk vid löpningar och snabba vändningar.
  Är Coates redo för PL redan?

  • Hawwk, Jag tror att Carragher får fortsatt förtroende. Men det beror givetvis på hur det ser ut på träning också.