Inför matchen:

Efter en briljant säsongsinledning ställs Liverpool inför en svår uppgift i form av Stoke på Britannia Stadium.

Startelvan: Reina, Enrique, Skrtel, Carragher, Agger, Downing, Henderson, Lucas, Adam, Kuyt, Suarez.

Avbytare: Doni, Carroll, Johnson, Maxi, Spearing, Bellamy, Coates.

* * *

Efter matchen:

Liverpool förlorade mot Stoke, trots att man var betydligt bättre än hemmalaget som ägnade sig åt handbollsförsvar under stora delar av matchen. I första halvlek lyckades domaren hitta en straff i ett av få Stokeanfall och samma bedömningsnivå gällde uppenbarligen inte de flertalet gånger som Stokespelarna begick regelvidrigheter i eget straffområde.

I andra halvlek hade Liverpool enormt stort bollinnehav och skapade tillräckligt många målchanser för att ta hem matchen, men en kombination av bra målvaktsspel, egen oförmåga och ofördelaktiga domslut gjorde att Liverpool inte gjorde ett enda mål, och fick därmed se sig besegrade med 1-0.

Egentligen gjorde Liverpool en stark insats, rent spelmässigt. Man skapade kanske inte extremt många målchanser, men likväl skapade man tillräckligt många kvalificerade målchanser för att vinna matchen, och dessutom gjorde man en stark defensiv insats. Stoke tilläts inte skapa någonting, men ett individuellt misstag av Carragher gjorde att hemmalaget fick straff – som de satte säkert bakom Reina.

Ja, för andra matchen i rad gjorde Carragher ett misstag som resulterade i baklängesmål. Det är naturligtvis inte positivt inför fortsättningen av säsongen. Samtidigt hade Carragher mycket väl kunna fått frispark i samma duell, och domaren hade mycket väl kunna friat regelvidrigheten – med tanke på att han friade Stokes samtliga regelvidrigheter när de försvarade i eget straffområde. Det kändes ärligt talat som ett skämt att inte ge Liverpool någon straff – framförallt kapningen på Skrtel var straff 100 av 100 gånger – och handsregeln verkar överhuvudtaget inte gälla längre när det inträffar i straffområdet.

Jag är dock inte ett dugg förvånad över domarens hemmafördelar. Det såg ut på precis samma sätt när Stoke och Chelsea spelade 0-0 för några veckor sedan. Då hade Chelsea också flertalet solklara straffsituationer som domaren friade. Med en rättvis bedömning hade Stoke antagligen kammat hem 0 poäng i dessa 2 matcher (Liverpool+Chelsea). Nu har de tagit 4 poäng från matcherna.

Jag tycker definitivt att Dalglish gör rätt som inleder en dialog med ägarna om det här. Liverpools policy att vara ”Mr Nice Guy” mot domarna har visat sig vara helt värdelös. De ofördelaktiga domsluten i avgörande situationer har varit många och kostsamma i matcherna mot Sunderland, Bolton och nu Stoke. Det har blivit en trend som måste få ett slut.