shaqiri

Har du hört att det är snudd på omöjligt att få tag på stjärnspelare i januari? Well, grabbar som Moutinho och Shaqiri verkar vara tillgängliga den här gången.

João Moutinho vill lämna Monaco i januari och har lämnat in en transferbegäran. Monaco skulle gärna sälja för 30 miljoner euro. Manchester United, Arsenal och Spurs är intresserade (L’Equipe).

Lyon måste göra en stor försäljning för att få in pengar i januari (L’Equipe).

* * *

Bayern München är villiga att låna ut Xherdan Shaqiri i januari. De vill dock ha £1,5 miljon i låneavgift och att utköpsklausulen ska ligga på £12 miljoner. Arsenal, Napoli och Atletico Madrid har blivit kontaktade, då Shaqiri letar efter mer speltid, medan Liverpool ryktades vara väldigt heta på honom i sommarfönstret (The Mirror).

Shaqiris prislapp har sänkts från 22 till 15 miljoner euro. Det kan rent av vara så att han är tillgänglig på lån för 2 miljoner euro med en köpoption som måste aktiveras i juni. De mest intresserade italienska klubbarna är Juventus och Inter. Roma ligger efter, medan Napoli inte är superheta på schweizaren. Dessutom har Atletico Madrid återupplivat sitt intresse för Shaqiri (Sky Italy/Calciomercato.com).

* * *

Den kroatiska skyttekungen Andrej Kramaric är en eftertraktad spelare. Juventus och Chelsea är de som ligger närmast till hands. Juventus och Kramaric har kommit överens om ett femårskontrakt värt 1,5 miljon euro före skatt, men Chelsea har inte gett upp. Samtidigt är ingen intressent överens med Kramarics nuvarande klubb Rijeka, som vill ha 10-12 miljoner euro för sin kometanfallare. Kramaric har egentligen rätt att utnyttja en klausul som innebär att han kan lämna för blott 2 miljoner euro, men eftersom Rijeka har hjälpt honom så mycket i karriären vill han att köparen ska betala en ’riktig’ övergångssumma utan att klausulen involveras (Sky Italy).

* * *

Newcastle vill signa Max Kruse i januari – och ägaren Mike Ashley är beredd att betala £9 miljoner för att få den tyska landslagsmannen till norra England. Southampton är också intresserade av Kruse (The Mirror).

Arsenal vill signa två mittbackar och en defensiv mittfältare i januari. Potentiella imttfältare är Sevillas Grzegorz Krychowiak, som skulle kosta omkring £20 miljoner, men Inter är också intresserade av honom. En annan mittfältare av intresse för Arsenal är James McCarthy, men Everton skulle kräva en skyhög övergångssumma för honom. På mittbacksfronten är Arsenal intresserade av Ipswichtalangen Tyrone Mings, men Chlelsea konkurrerar också som hans signatur (The Mirror).

Arsenal och utländska klubbar är intresserade av Petr Cech, men det är oklart om José Mourinho är villig att släppa honom överhuvudtaget och då i synnerhet till en annan PL-klubb (The Mirror).

Arsenal kommer troligtvis att låna ut Joel Campbell i januari. Benfica, Inter och engelska klubbar är intresserade (The Mirror).

Tottenham, Napoli och Villarreal är intresserade av Ajax högerback Ricardo van Rhijn, som värderas till omkring £5 miljoner (The Mirror).

* * *

Benfica är intresserade av Paulo Dybala, som har gjort succé i Palermo den här säsongen. Hans prislapp ligger på 13 miljoner euro (Sky Italy).

Milan har lagt ett tredje bud på Marcelo Brozovic. Det ligger på 4 miljoner euro, men är fortfarande bara hälften av vad Dinamo Zagreb kräver för att släppa honom (Sky Italy).

Napoli och Inter är intresserade av att låna Chelseas Mohamed Salah (Sky Italy).

Ricardo Rodriguez är en eftertraktad spelare. Nu hoppas Wolfsburg kunna förlänga kontraktet med vänsterbacken (Sky Italy).

Den argentinska klubben San Lorenzo vill snappa upp Sebastian Leto, som ju tidigare tillhört Liverpool (Sky Italy).

16 kommentarer
 1. Finns de en möjlighet att Real säljer Raphael Varane, som verkar vilja ha mer speltid borde vi göra ett seriöst försök.
  Peter Cech skulle lösa målvaktsproblemet och tillsamns hade de löst försvars problemet.

  • Jag tycker att det låter märkligt att Real Madrid skulle sälja världens bästa unga mittback. Han spelar väl dessutom mycket där?!

   Ja, Cech vore en perfekt värvning.

  • Varför skulle varane vilja gå till oss?
   Ni som drömmer om reus och varane, lägg ner det. Dem kommer aldrig gå till oss, chansen är ungefär lika stor som att Gerrard kommer vinna PL.

 2. Sant de verkar ju inte så logiskt, han imponerade ju riktigt mycket mot oss.
  Hoppas att de inte ligger något i de Daily star skriver för till manu vill vi inte att han ska.

 3. Salah har ju inte direkt stormat in i PL o gjort succé och han var väll någon som BR trodde väldigt mkt på… Ännu ett tecken på att BRs scouting öga är lika bra som mitt brunöga… 😛

  • Sen kan ju det bero på att Salah inte får spela nånting. Sjukt trött på alla som hyllar Rodgers när det gick bra, men kastar honom under bussen så fort det går dåligt.

  • Att påpeka att värvningarna under Rodgers tid i klubben har varit dåliga, är väl knappast att kasta någon under bussen.

  • Coutinho, Lallana, Moreno, Can & Sturridge var väl helt ok eller? Sen ska man inte glömma hur han utvecklat Sterling och Hendo.
   Jag tycker även man ska ge tid till spelare dom Sakho, Markovic, Manquillo, Lovren och Balotelli. Hade man agerat efter fansens skrikande hade ju Hendo varit borta för länge sen.

  • Andelen lyckade värvningar under Rodgers är väldigt låg enligt min mening. Men om du tycker att Lallana har varit bra hittills,så har du och jag olika åsikt om som är bra och dåligt helt enkelt.

   Sedan har jag lite svårt för att Rodgers skall äran för att Henderson och Sterling slagit igenom under hans tid i klubben. Precis som Rodgers inte skall ha ansvaret för alla spelare som inte har utvecklats.

  • Har aldrig riktigt hyllat BR då jag tyckte han hans första säsong sög. Hans andra vart ju väldigt bra men dä vi spelade inte bra tack vare att vi hade boll innehavet(som han vill) , utan vi lyckades kontra in bollar tack vare snabbhet och fantasi. Om det var hans filosofi som vi såg förra året, borde vi inte köra med 2 anfallare då?

  • Fast anledningen till att vi inte kör med tvp anfallare har ju med hur vi har värvat i somras. Däremot funkar det inte. Sen är det enkelt att döma, men att vi tappat både Suarez och Sturridge (i princip) gör väldigt mycket.
   Det har sänkt självförtroendet något, sen har ju inte Mignolets insatser bidragit heller.

   Även värt att notera att Balotelli var en chansning, de behövde få in någon och under den tiden var det endast Balotelli vi kunde få.

   Däremot har Rodgers gjort många dumma byten och vart jobbigt envis med sin uppställning, istället för att inse efter några matcher att det inte funkar.

  • Precis, det var inte så han ville spela förta säsongen men han var tvungen pga att vi hade så bra anfallare. Han kunde ha fortsatt med att värva snabba spelare så som lacazette och Remy men han valde lite mer box spelare… seriöst lixom.. Borini, Lambert och Balotelli… det kmr vi aldrig komma lång med i varken liga elr cl.

  • Salah kunde mycket väl varit spelaren som gjort så att vi tagit guldet förra säsongen. Om han hade funnits att rotera med under våren hade det kanske funnits ytterligare lite bränsle kvar bland våra offensiva spelare de 4-5 sista matcherna, det kunde ha räckt.

 4. Alexandre Lacazette är ett måste – Nästa säsong lär han dessutom vara dubbelt så dyr

 5. Spekulationerna går i sär vad gäller värvningar, helt klart. Jag tycker att det är för tidigt att säga att värvningarna är bra eller dåliga. Från att för 3 år sedan ha haft ett tungt långsamt lag och svajig ekonomisk situation till att ha lag som ska spela snabbt och dessutom klara CL-spel och få in 7 nya spelare så är steget långt. Anledningen till att vi spelar så kasst är att gruppen inte satt sig rollerna är oklara. Spelare som var stjärnor i sina lag har kommit till Liverpool och vet inte om de ska få spela eller inte, när de får speltid tycks de inte vara mentalt redo. Brendan har inte fått det minsta arbetsro. Men han får ta på sig att han inte lyckats styra upp försvarsspelet. Å andra sidan så är det frapperande individuella misstag som lett till många av baklängesmålen, inte minst senast då Moreno stod som fastfrusen när bulgarerna gjorde 2-2-målet. Sammanfattningsvis så tycker jag att vi haft missflyt och att det har lett till dåligt självförtroende. En 3-0-seger mot Stoke kan lyfta självförtroendet, en förlust kan innebära bottenstrid och mörker. Men det är inte långt till varken topp 4 i PL eller avancemang i CL. Det kan svänga snabbare än man tror och när vi väl fått flyt så kan det bära långt, speciellt en sådan här PL-säsong då endast 1 av storklubbarna levererar. Och de nya spelarna kan få möjlighet att spela in sig. Jag tror fortfarande att det kan sluta på CL-plats i år, men då måste vi spela varje match som om det vore det sista vi gjorde här på jorden.
  YNWA

  • Håller med på samtliga punkter. Men hur ska det vara möjligt med en målvakt som inte är säker på något som helst plan? Och anfallare som inte gör mål…

Kommentarer är stängda.