. . .

Officiellt: Manchester City har sparkat Roberto Mancini.

Officiellt: Philip Cocu är ny huvudtränare i PSV.

* * *

Borussia Dortmund, Liverpool och Everton är de klubbarna som har visat konkret intresse för Christian Eriksen (Voetbal International).

* * *

Toby Alderweireld är väldigt nära en flytt till AS Roma. Det enda som saknas är ett klartecken från den nya huvudtränaren (Sky Italy).

* * *

Ade

Chelsea och AC Milan är intresserade av Adem Ljajic. Serbens kontrakt med Fiorentina går ut sommaren 2014 (Sky Italy).

Kommentar: Kan detta möjligtvis vara en spelare som finns på Liverpools lista över offensiva mittfältare?

* * *

Gonzalo Higuain är mycket nära en flytt till Arsenal. Argentinaren är överens om ett femårskontrakt med Arsenal, som är överens med Real Madrid om en övergångssumma på 22 miljoner euro för anfallaren. Juventus är också intresserade, men Higuain föredrar att flytta till Premier League, där även Tottenham har visat intresse för honom (Sport).

Kommentar: Arsenal kommer att spetsa till sin offensiv rejält om de får in både Higuain och Stevan Jovetic, som de ju också försöker signa.

* * *

Borussia Dortmund vill signa Christian Eriksen, Kevin De Bruyne, Bernard, Christian Benteke och Jackson Martinez. Dortmund är redan överens med De Bruynes representanter men man har ännu inte kommit överens om en övergångssumma med Chelsea (Bild).

Kommentar: Jag är övertygad om att Dortmund kommer att få en betydligt bättre trupp om de får in dessa fem herrar istället för Götze och Lewandowski. Det kommer nog att bli svårare än vad många kanske tror för Guardiola att vinna Bundesliga nästa säsong. Jag tror dock inte att Dortmund kommer att lyckas värva Benteke.

* * *

Rafa Benitez har blivit kontaktat av Napoli rörande nästa säsong. Roberto Di Matteo och Marcelo Bielsa är Napolis backup-alternativ om de inte lyckas komma överens med Benitez (Sky Italy).

* * *

Monaco nöjer sig inte med Radamel Falcao. De vill även hämta in Carlos Tevez, Patrice Evra och Park Ji-Sung (GOAL.com).

* * *

Mer kommer (kanske) senare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Fan Benitez, ta över Napoli och övertyga Cavani att Liverpool är rätt klubb för honom. Pelle, va skulle Cavani kosta ungefär och hur mycket i lön vill han ha?

  • Fernandez: Cavani skulle troligtvis kosta £52 miljoner och lönen vore enorm. Det sägs att Cavani och Isco kommer att ansluta till Pellegrinis Manchester City.

 2. Känns ju föga troligt att Arsenal värvar någon av de där, då dem inte är särskilt kända för att punga upp i transfers. Dessutom att värva 2 såpass lika spelare för de summorna lär väll knappast någon klubb göra(förutom Monaco eller PSG kanske)…

  Angående Ljajic så är han väldigt duktig och har blommat ut ordentligt under Montella, men tror inte att han skulle passa på Merseyside pga han personalitet och allmänna inställning.

  • Fröjd: 22 miljoner euro är ”bara” ca £18,7 miljoner. Jag tror inte att det är helt orealistiskt att både Higuain och Jovetic dyker upp i Arsenal.

  • Hur lika är Higuain och Jovetic varandra egentligen? Higuain känns som en bättre Borini medens Jovetic känns som en mer komplett offensiv spelare.

   Känns som att ägarna får vara lite mer öppna med pengarna i sommar, typ som -11. Verkar finnas en hel del relativt unga färdiga spelare sett till senaste tidens sjuka priser väldigt bra priser.

  • OS: Higuain och Jovetic är inte särskilt lika. När de var yngre jämfördes de med Ronaldo Lima och Roberto Baggio, säger väl en hel del 🙂

   Håller med om att spelarmarknaden är väldigt mycket mer prisvärd nu. Det beror ju förmodligen på ekonomiska kriser i flertalet länder. Det är inte längre spelarnas marknad, om man bortser från de som jag kallar för ”Shejk-spelare” typ Falcao.

  • Pelle2x: menar det, så en värvning av den ena lär knappast utesluta den andra för Arsenal. Ska man drömma lite utan att prata ”Shejk-spelare” så skulle denna duo antagligen vara allt vi behöver offensivt, skulle vi byta ut Downing, Carroll, Assaidi och Borini mot dessa två så finns en offensiv som gott och väl räcker för att slå samtliga lag i PL.

   Suarez, Sturridge, Sterling, Jovetic, Higuain och Coutinho skulle ge en väldigt varierad anfallsuppsättning och bredd med en bra konkurrenssituation. Slutnotan efter försäljningar borde nog kunna sluta på ca 25 miljoner pund. Tycker inte att vi ska räkna bort oss helt i förhandlingslägena… Suarez stannar trots allt och vi lyckades faktiskt snuva Arsenal förra året på Sahin, jag anser att vi definitivt är ett starkare alternativ i år då man vet vad man kommer till.

   Nu tänker jag fortsätta spåra ur lite…

   Mittfältet känns ganska starkt nu när Hendo faktiskt har kommit igång så pass han har gjort. Kan även Gerrard och Lucas fortsätta vara relativt skadefria samt Allen hitta höstens form så känns det bra men kanske något tunt.

   Försvaret måste förstärkas nu när Carra lägger av. Värsta är väl att det behövs ca 20 miljoner pund här också utöver en eventuell försäljning av Skrtel. En vänsterback behövs, det verkar gå ca 10 miljoner pund där.

   Kanske ägarna omvärderar budgeten.. potentialen inför nästa säsong känns definitivt tydligare nu än ifjol.

  • OS: Ja, det skulle ju räcka med ett ”Shejk-fönster” för att göra Liverpool till ett seriöst topplag igen. Tyvärr kommer det förmodligen inte att hända. Det är ju snarare så att nästan alla lagen ovanför i tabellen kommer att värva bättre spelare. Liverpool hade blivit ett helt annat lag om man hade fått in Jovetic, Bernard, Digne och två högklassiga mittbackar.

 3. Higuain har väl å andra sidan rosat marknaden sista tiden. Han är ytterst begränsad, men visserligen är han kanske det Arsenal saknat sedan RvP stack…

  • RobinD: Ja, man måste ju ändå säga att Higuain vore en rejäl förstärkning för Arsenal.

 4. Monaco nyheterna kan väll fan inte stämma? Okej dom har pengar och kan locka med löner som är ytterst lite beskattade men det är helt sjukt om tex Falcao väljer Monaco!
  Arsenal värkar satsa, inte bra då dom har samma tränare och enbart spetsar till truppen. Manchester lagen och Chelsea måste ju i alla fall bygga om större delar av truppen.

  Alderwieal till Roma? Han värkade ju intresserad av Liverpool…

  • Monaco är ett nytt PSG. En ägare som öser in med pengar och ska göra dem snabbt till en storklubb igen. Jag tror de kan få dit ett gäng bra spelare och för rätt pengar tror jag Falcao kan vara intresserad. Han skulle nog tjäna mer där än vad han t.ex. skulle göra i Chelsea som det också skrivs om.
   Men jag skulle gissa att om han lämnar så blir det för en toppklubb som slåss om ligatitel och CL titel.

  • Viktor: Jo, det kan stämma om Monaco. Money talks, you know.

  • Sitter dom alltså på så mycket pengar? Aja det blir iaf konkurrans till PSG…
   Självklart är det en dröm att få in typ Jovetic, tycker dock den absolut största prioriteringen måste vara försvaret. Sen måste Rodgers ta ett beslut om Kelly/wisdom osv om var han vill ha dom. Tycker Wisdom har på tok för dålig bollbehandling för att vara HB. Det andra beslutet är hurvida han ska spela Sturridge i mitten eller på kanten. Tycker han är betydligt bättre i mitten men samtidigt är det svårt att peta ut Suarez på kanten efter alla mål.