[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Det är allt mer troligt att Raheem Sterling kommer att lämna Liverpool, då klubben vägrar göra honom till lagets bäst betalda spelare. Sterling har tackat nej till en veckolön på £100 000 och detta är troligtvis Liverpools slutgiltiga erbjudande. Istället insisterar Sterling att han förtjänar en liknande lön som Daniel Sturridge har, dvs omkring £150 000/veckan. Nu är känslan i Liverpool att Sterling ser sin framtid någon annanstans och att han är öppen inför kontraktserbjudanden som är bättre än Liverpools nuvarande. Liverpool skulle helst hitta en kompromiss med Sterling, eftersom man vill behålla spelaren, men om parterna inte kan nå en kompromiss föredrar klubben att sälja dyrt i sommar istället för att sälja för en mindre summa sommaren därpå, då han endast kommer att ha 1 år kvar på sitt kontrakt. Det är inte ens säkert att Sterling vill stanna om Liverpool tillgodoser hans enorma lönekrav, då han vill spela regelbunden CL-fotboll och helst spela anfallare; och inte på den ytterbacksposition där Brendan Rodgers har använt honom på sistone. Om Sterling placeras på marknaden i sommar kommer det säkerligen att finnas intresse från Manchester City och Arsenal. Det kan även finnas intresse från Bayern München och Real Madrid. Om Liverpool säljer Sterling i sommar kommer prislappen att ligga på omkrnig £50 miljoner – pengar som därefter troligtvis kommer att investeras i spelartruppen (The Independent).

* * *

Liverpool har undersökt Daniel Sturridges höftskada. Klubben vill att han ska bita ihop och spela med smärta mot Arsenal. Om Sturridge inte kan spela kommer Raheem Sterling att användas som anfallare istället (The Mirror).

* * *

Liverpool, Chelsea och Manchester City är intresserade av Malagas 16-åring Jose Luis Zalazar, även känd som Kuki. Han har en utköpsklasul på £4,4 miljoner i sitt kontrakt med Malaga (The Daily Mail).

* * *

Barcelona har beslutat sig för att sälja Pedro Rodriguez i sommar, förutsatt att spelaren vill lämna. Hans prislapp ligger på £20 miljoner. Pedros kontrakt går ut sommaren 2016 (Sport).

12 kommentarer
 1. Hur bra är Pedro nu? Något att ersätta Sterling med kanske.

 2. Vilken otjänst han gör sig själv om han flyttar till Arsenal eller ManCity. Där blir han bänknötare.

 3. Inte nog med att han tar osmarta beslut konstant på planen, utan också även utanför planen.

  Bara sälj denna tomten, snälla. Hoppas nästan att han säljs till City eller liknande där han får nöta bänk och tyna bort för att komma tillbaka vid 30+ års ålder och göra en halvtaskig säsong innan han hänger upp dojorna för gott. Bara för att bekräfta att han aldrig blev den stora talang engelsk media hypade upp honom till att komma att bli.

  Man ska inte ta vår kära klubb för givet, han behöver oss mer än vad vi behöver honom.

 4. Köp in Gerard Deulofeu som ersättare.

 5. Allt detta beror på att vi gav sturre för hög lön.

  Skulle vi bli av med sterling kommer det vara ett enormt misstag, hoppas folk inser detta. Den talangen han har har jag inte sett någon liverpool spelare ha på bra många år. Bäst är han som offensiv mittfältare i en diamant där han hela tiden hotar med sina löpningar. Fattar inte att BR spelar honom som wingback, snacka om slöseri med resurser.

  • Sturridge har ett fantastiskt målsnitt i Liverpool. Det var givet att ge honom hög lön. Svårt att ge en anfallare som kommer tvåa i skytteligan och hade levererat kontinuerligt lägre lön än han fick. Liverpool betalar Sturridge en marknadsmässig lön. Kan inte se hur man skulle ha fått in en målfarligare anfallare med lägre lön. Det vore däremot inga problem att hitta 2 spelare för £60-70k/veckan som är på samma nivå som Sterling.

  • Gäller ju att han presterar utifrån den nya lönen oxå..
   Det vi sett hittils i är ju som väntat mestadels skador.
   Har du en sån lön ska du faktiskt prestera i parti o minut när du är på plan, det tycker jag inte han gjort..

  • Ja du Pelle, snacka om att vi befinner oss på helt olika planeter när det kommer till Sterling. 😀 Kul med olika uppfattningar. Dock så tycker jag att det är mindre underhållande med den extremt grova underskattning (som ni säkert tycker är överskattning från min sida) av den unge Raheem.

   Vet inte hur många gånger jag har bevisat med statistik och jämförelser av andra spelare i denna klass, att den lön (gissar på £120-140k/veckan) inte är så mycket för en spelare som presterar på just den nivån som Sterling befinner sig på i Liverpool, i landslaget och med de ekonomiska förutsättningar som ligan har och framförallt kommer att få.

   Just nu ser jag Sterling som en spelare som producerar 10mål och 10 ass på en säsong, en siffra som ligger i par eller bättre än många långt mer ”erkända stjärnor”, med betydligt högra löner.
   Vad ni efterfrågor, hos en 20-åring med enbart två säsonger i PL – vilket är en enastående prestation bara det, verksr vara runt 20 mål och 20 ass per säsong. En sån spelare, mina Livepool vänner, kostar betydligt mer än vad Sterling begär just nu.

   Personligt så är jag 99% säker på att Sterling ligger närmre än sådan spelare (20+20) än den spelare som Rob beskriver här ovan.

  • Den anledning jag ser att inte ge honom den lön han vill ha är framförallt hans ålder. Med tanke på att alla framtida förhandlingar säkerligen kommer att innebära lönehöjningar så gäller det att hålla igen, och bara för att Sturridge har för hög lön (vilket jag tycker) betyder det inte att Sterling också ska få det. Två fel blir inte mer rätt än ett fel. Jag håller inte med om att Sturridge levererat kontinuerligt, för han har inte ens medverkat kontinuerligt.
   Sterling håller hög klass annars hade han inte varit ordinarie under så lång tid som han redan varit, kolla hans jämnhet jämfört med exempelvis Markovic, som också räknas som en av europas största talanger. Framförallt skulle det inte pratas om klubbar som City och Real och prislappar på 50 miljoner om vi enkelt kunde ersätta honom. Jag hoppas allt löser sig efter säsongen och Sterling spelar i Liverpool nästa säsong med en veckolön på 100k.

  • Intervjun som Sterling gjorde med BBC var sannerligen intressant och samtidigt väldigt oroande. Väntar han in sommarens transferagerande/planer innan han signar nytt? Förstår att det kan kännas frustrerande när superstjärnor säljs och lägger skorna på hyllan runt omkring honom. Kanske är det så enkelt att han vill se vart Liverpools ledning står.

   Smått komiskt att han flörtar med Arsenal samtidigt som han nämner att han vill utmana om titlar 😀 Förhoppningsvis så var det en övertolkning av en medietränad person som inte vill låta oförskämd eller arrogant. Dock så är jag smått rädd att London kallar tillbaka sin ”förlorade son”.

  • Problemet med sturre är inte hans målfacit utan att han ej spelar tillräckligt med matcher. Att ge en så skadebenägen spelare en så hög lön är att spela ett högt spel.

   Ge mig dem två spelarna som har den lönen och samma talang.

 6. Jag tror att vi kan ersätta Sterling med Depay. Jag tror att han skulle ersätta Sterling på ett väldigt bra sätt! Sen ryktas de om att han kostar hälften ungefär, vilket i mina ögon är en väldigt bra affär.

  Sen har vi Kevin De Bruyne som även han har presterat bättre än vad Sterling har gjort. Ryktas kosta lite mindre än vad vi skulle få in för Sterling.

  Så jag tror inte att vi står och faller med Sterling, men givetvis önskar man ju att han tittade sig in i spegeln och frågade sig själv vad som är viktigast för han, fotbollen eller pengarna?

Kommentarer är stängda.