[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Raheem Sterling har profilerat sig som en av ligans bästa unga spelare under de senaste åren – men även som en spelare som har problem utanför planen.

Idag skriver The Mirror att Sterling nyligen fotograferades när han rökte vattenpipa under en fest med vänner i Liverpool. Enligt posten var det den första av tre gånger som Sterling skulle röka ur vattenpipan. Enligt The Mirror menar experter att en sats kan motsvara upp till 200 cigaretter. Det skulle således kunna vara så att Sterling inandades upp till motsvarande 600 cigaretter under festkvällen med polarna.

Vidare hävdar The Mirror att bilden kommer att chocka lagkamrater samt föräldrar till ungdomar som idoliserar Sterling.

På sin hemsida varnar The British Heart Foundation tydligt mot rökande av vattenpipor genom att skriva: “Like cigarettes it contains nicotine, tar, carbon monoxide and heavy metals, such as arsenic and lead. As a result, shisha smokers are at risk of the same kinds of diseases as cigarette smokers, such as heart disease, cancer, respiratory disease.”

Liverpool har avsått från att kommentera Sterlings korkade festande.

16 kommentarer
 1. Det beror ju helt och hållet på vad han rökte ur vattenpipan. Tobak från vattenpipa är extremt t mycket skadligare än en vanlig cigarett, inte bara. Innehåller röken 6 gånger mer av dom skadliga ämnena i tobak, utan man drar in mer rök och röken går längre ner i lungorna.

  Man kan också röka olika sorters örter samt droger med en vattenpipa, dock tvivlar jag på att det va det dom gjorde då vad är poängen att röka örter på en fest och sen hoppas jag att han inte är korkad nog att röka droger med tanke på att han är en professionell idrottsman som måste genomgå dopingprov och kan riskera lång avstängning.

 2. Samma som L.S , håller på att grisa sig bort ?

  • Om L S ,står för Suarez så fattar inte jag hur du menar. Att det brann till i Suarez ibland är en sak och sen Arsenalgrejen tror jag inte var på allvar, sen skötte sig Suarez exemplariskt utanför planen. Att ens nämna snorungen i samma andetag som Suarez är ju ett hån mot Suarez. Vore jag manager skulle han spela i u21 laget i två år , sen skulle vi se om någon vill betala hans löjliga lönekrav eller ens köpa han. Skicka han så långt utanför öarna det bara går.

  • -> jaha

   Japp den L.S …. vill man bort från en klubb så kan man ju agera på olika sätt, man kan göra sig omöjlig genom dra klubben inför domstol, tjura i media, uppträda osportsligt mm ser man till L.S historia finns det en tydlig röd tråd …. hans fru flyttade tidigt till Barcelona så det var ju hans destination hela tiden …. min syn uppfattning på det hela , får se hur Sterling gör

 3. #Moralpaniken

  Visserligen inte bra ur många synvinklar. Men detta är ju ändå absolut nada mot hans tidigare ”upptåg”.

  Låt killen vara ung. Men vill han inte vara det hos oss så får vi gärna ta betalt.

  Enligt mig så är det så många spelare som lämnat de cirka 20 år jag hejat på laget som varit jobbigare att se lämna än vad detta någonsin kan komma att bli.

  • Håller helt med. Om Sterling försvinner är det ju inte ens hälften så jobbigt som när Fowler, Owen, Torres och Suarez lämnade…

  • …Murphy, Xabi…
   (Säkert med flera.)

 4. eller så hade han den bara i munnen och rökte inte överhuvudtaget.
  finns världsmästare i thaiboxning som rökt ett pack om dagen.
  nog bäst att sitta stilla i båten ett tag till 🙂

 5. en sats motsvarar 200cigg, men det betyder väl inte att han rökte upp en hel sats själv tre gånger?? Vattenpipa är ju en social grej. Man tar några bloss och skickar vidare, knappast så att han sitter och puffar i sig en hel sats x tre.. kom igen!

  Sen om det var Gräs och inte tobak, ja det är ju inget vidare. Det kan han väl pyssla med offseason, men tvivlar starkt på det då det kanske skulle upptäckas vid dopingstester. Tycker ärligt inte det här är så mycket att bry sig om. Han är 20-21 år och rökte lite med polarna, släpp det bara.

  • Han är 20 år och har rökt lite med polarna.. Han är också en LFC-spelare som kräver 150.000 pund i veckolön, ca 15 pund i minuten dygnet runt… Det är inte hans polare. De representerar inte LFC, något som man som spelare gör 24/7.

  • Ett bloss är fortfarande mycket skadligare för hälsan än flera cigg då man får i sig bra mycket mer rök än vanligt samt att röken går längre ner i lungorna. Utöver det så filtrerar vattnet bort smaken och kyler ner röken vilket gör att den känns mycket mildare trots att röken från en vattenpipa innehåller flera gånger mer av dom skadliga ämnena från tobak.

   Bottom line är att killen är en förebild för många unga samt att han representanter Liverpool FC dygnet runt. Detta beteende är inte acceptabelt oavsett ålder. Om han nu vill röka och hålla på och festa så kan han vara lite mer diskret. Du har förväntningar på dig som idrottsman och man kan inte jämföra Sterling med en vanlig 20 åring, den jämförelsen försvann när han skrev på ett proffskontrakt och valde att bli en representant för LFC både på och utanför plan.

  • Killen gör en Zlatan just nu, försöker straffa sig bort från en klubb till en annan som är villig att betala mer. Först vägra skriva på nytt kontrakt, sedan teve-showen och nu det här.. Återstår bara en vansinnestackling och rött kort oxå så är listan fulltecknad.
   Han vill oxå få dn sång tillägnad sig läste jag, varför inte damma av Mejas gamla slagdänga: It’s all about the money..

 6. Ja,jo det är farligt. Det är ingen som säger emot det! Tror dock det finns mängder fotbollsspelare som tar sig en cigg då och då, eller en öl (Wilshere någon?) Fotboll är en sport som går att kombinera med att ta ett bloss på en vattenpipa nån gång i månaden, det är troligt att det inte kommer påverka ett skit.

  Det som påverkar är dock medias bild och den enorma moralpanik som kommer ur kölvattnet av det här. Det är som om killen helt plötsligt är kriminell, kom igen för fan. Det finns spelare som krashar sina lyxbilar stup i kvarten, kör rattfulla etc. DET är ett problem, det här är en piss i havet

  • Jag vet inte hur ofta Sterling röker vattenpipa eller hur mycket det påverkar hans prestationer på fotbollsplanen. Det finns säkerligen även också fler fotbollsspelare än han som röker i smyg. Men hur många av dem anser sig vara värd över 1,5 miljoner kronor i veckan vid 20 års ålder ? Sedan tycker jag att hans beteende tyder på att han inte har den karaktär som krävs för att han skall nå sin fulla potential, eller vad som förväntas av spelare med den lön han vill ha.

  • Som sagt, kräver man 150k pund i veckan i lön så finns det bättre sätt att stärka sitt förhandlingsläge på.

Kommentarer är stängda.