De kan lämna Liverpool i sommar.

Liverpool Echo har publicerat en intressant artikel med information om vilka spelare som kan vara på väg att lämna klubben i nästa transferfönster.

Xherdan Shaqiri är en uppenbar kandidat. Schweizaren har brottats med skadeproblem under säsongen, vilket i kombination med hård konkurrens gjort att han bara har startat två PL-matcher den här säsongen. I januari fanns intresse från Roma och Sevilla. Liverpool ska vara villiga att sälja honom för £25m i sommar.

Adam Lallana är en annan uppenbar kandidat. Mittfältaren, som fyller 32 år i maj, sitter på ett utåtgående kontrakt och Liverpool diskuterar inte ens ett nytt kontrakt med hans representanter. Lallana vill ha mer speltid – någonting som Klopp inte kan garantera honom – och allt talar för att han lämnar. Echo poängterar att Liverpool kommer att försöka köpa en ”squadplayer” som ersätter honom på mittfältet.

Nathaniel Clyne är en tredje spelare som definitivt kommer att lämna. Precis som Lallana sitter denne på ett utåtgående kontrakt och ingenting talar för en förlängning. Den skadedrabbade högerbacken kommer därmed att lämna på free transfer när hans 5-årskontrakt går ut i sommar.

Dejan Lovren kan också komma att lämna, men det är inte lika självklart som att ovan spelare ska göra det. I augusti förra året förhandlade Liverpool med AS Roma, men den italienska huvudstadsklubben kom aldrig med ett seriöst bud på Lovren. Då frågade Liverpool efter £14m och troligtvis kommer man att begära en liknande summa för att sälja honom i sommar.

*Liverpool Echo pekade inte ut någon av de utlånade spelarna, men självklart talar allt för att exempelvis Loris Karius kommer att säljas i sommar.

1 kommentar
  1. Ganska givet att alla de fyra kommer att lämna i sommar och ersättas av yngre förmågor, antingen utifrån eller underifrån.

Kommentarer är stängda.