____________

Officiellt bekräftade övergångar:

– Goran Pandev från Inter till Napoli.
– Franco Brienza från Siena till Palermo.
– Branimir Hrgota från Jönköpings Södra till Borussia Mönchengladbach.

* * *

Liverpool är den senaste klubben att visa intresse för Trabzonspors målfarliga anfallare Burak Yilmaz. Han har en utköpsklausul på €5 miljoner i sitt kontrakt, vilket gör honom till ett prisvärt alternativ. Juventus, Lazio, Fulham och Galatasaray är också intresserade (turkish-football.com).

* * *

Liverpool och Valencia visar intresse för Didac Vila. Vänsterbacken tillhör AC Milan men var utlånad till Espanyol den här säsongen (Super Deportes).

Liverpool, Newcastle och Sunderland är intresserade av Hassan Hissein, som nyligen anlitade en engelsk agent i form av Jonathan Hope. Hissein är en 20-årig anfallare som fortfarande spelar för Foullah Edifice i hemlandet Tchad. Han har gjort 105 mål på 189 matcher för klubben (Skysports.com).

Porto har vunnit ett budkrig mot Liverpool. Spelaren i fråga är Jackson Martinez, som Porto är nära att göra klart med för €7,5 miljoner – en summa som Liverpool var ovilliga att betala (El Universal).

* * *

Chelsea visar intresse för Marouane Fellaini, som är till salu för £20 miljoner (The Mirror).

Manchester United är beredda att testa Tottenham genom att buda £22 miljoner för Luka Modric. Spurs värderar dock mittfältaren till £30 miljoner (The Mirror).

* * *

Botafogo är nära att göra klart med Clarence Seedorf (Lancenet).

Napoli är villiga att betala €10 miljoner för Felipe Melo (GOAL.com).

Napoli är intresserade av Cristian Ansaldi (Radio Crc).

Manchester United, AC Milan och Bayern München visar intresse för Ajax-talangen Viktor Fischer. Budgivningen förväntas börja vid €11 miljoner (Gazzetta dello Sport).

Chelsea är intresserade av Bacary Sagna (Gazzetta dello Sport).

Enligt Gansos agent Dario Paolillo är talangen beredd att lämna Santos. Hans prislapp ligger på €25 miljoner (Sport Italia).

Heerenveens duo Luciano Narsingh och Oussama Assaidi har varit nära en flytt till Fulham under de senaste veckorna, men de slutgiltiga förhandlingarna gick dåligt. Nu ser duon ut att hamna i andra klubbar istället – Narsingh kan hamna i Serie A (Il Tempo).

West Ham visar intresse för Michael Knightly och Zat Knight (The Mirror).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Hassan Hissein måste vara äldre? om han inte har kört 4-5 fulla säsonger.
  Räkna med att Jackson Martinez blir en bra spelare om Porto är så villiga att få hans signatur.

  • b-george: Kan inte påstå att jag har någon koll på ligan i Tchad, men precis som RobinD skriver skulle han kunna ha spelat A-lagsfotboll sedan han var 16. Egentligen har jag ingen koll på Tchad överhuvudtaget, men enligt Wiki har de några hundratusen fler invånare än Sverige. Ett ganska litet land, alltså.

 2. b-george: Exakt min tanke, Porto’s fingertoppskänsla när det kommer till att värva spelare från Sydamerika lär ju vara den bästa i branschen just nu. Galet plusnetto på försäljningar måste de ha med tanke på vad de sålt senaste åren.

  Kul dock att Liverpool visar intresse för Yilmaz, en av Europas bästa avslutare helt klart, kan han ta ett par steg upp till PL så kan det bli hur bra som helst. För 5 miljoner är det iaf en så kallad ”no brainer” för mig om vi ska jaga kvalitativa alternativ till Carroll/Suarez/Bellamy. Ska vi däremot ersätta t ex Carroll om han får lämna vill jag nog ha något som känns mer ”färdigt”.

  Gällande Hissein så kan han väl ha spelat 4 fulla säsonger, han har varit i klubben sedan 2006 enligt wikipedia och är född 1992. Debut när man är 16 är ju inte helt ovanligt i mindre bra ligor.

  Sedan har de väl både inhemska cuper och någon form av Afrikansk Champions League som han kan ha deltagit i.

 3. Martinez nya Radamel Falcao? Han var vi väl också intresserade av innan han Porto värvade honom för en billig penning? Tror den där Martinez hade passat in bra hos oss

 4. Pelle, en ganska dum och i princip omöjlig fråga att svara på.. MEN vad tror du Rodgers har för tänkbara nyförvärv? Han kommer ju kolla igenom scouternas rapporter från Kenny’s tid som manager, men han har ju såklart en egen ide om hur han ska ta klubben vidare. Om jag får välja ett par realistiska nyförvärv så skulle det bli: Gaston Ramirez – Bologna, Ryad Boudebouz – Schouax, Momo Diame – Wigan/Rasmus Elm – AZ och Luuk De Jong, Twente. Vad tycker du/ni om detta? YNWA

  • Jocke: Det verkar onekligen som att Rodgers vill signa Sigurdsson. Om Sigurdsson signar tror jag inte att Gaston Ramirez är aktuell, det känns orealistiskt att signa båda två med tanke på att de helst opererar på samma område på planen. Sigurdsson blir en naturlig efterträdare till Gerrard.

   Utöver Sigurdsson blir det svårare. Det är uppenbart att nya kantspelare behövs, då kantspelet har varit uselt och flera yttermittfältare kommer att lämna (Kuyt redan klar bort, Maxi på väg bort, kanske Downing). Jag skulle tro att Rodgers inte riktar in sig på traditionella yttermittfältare (typ Downing) utan snarare ytterforwards. Där är exempelvis Moses, Redmond, Griezmann och Zarate alterntiv. Man skulle kunna värva en ytterforward som kan spela både på kanten och mer centralt.

   På mittfältet tror jag att Liverpool fortfarande vill ha Rasmus Elm. En vänsterback skulle också kunna vara aktuell. Helst någon offensivt skicklig, där vore t.ex Pablo Armero ett bra alternativ.