Enligt dagens spanska media gör Real Madrid stora ansträngningar för att slutföra värvningen av Xabi Alonso.

Sport skriver att klubben har skickat ett antal representanter till Liverpool för att förhandla med Liverpool. De ska vara beredda att betala 36 miljoner euro för att slutföra affären.

Samma tidning hävdar dessutom att Alonso inte kommer att anslut till Liverpools försäsong, eftersom Real Madrid vill att han ska ansluta till deras träningsläger på Irland så fort som möjligt.

Engelsk media fortsätter dock att skriva att Alonso visst kommer att ansluta till Liverpools trupp inom kort. Återstår att se vilka som har rätt.

Dessutom tillägger Sport att Real Madrid har blivit rädda att andra klubbar, som exempelvis Inter, ska ge sig in i leken och ”sno” Alonso.

El Mundo Deportivo skriver att Real Madrid hoppas kunna slutföra en värvning av Alonso så fort som möjligt, men att de även kollar på andra alternativ. Namn som nämns är Cesc Fabregas och Daniele De Rossi.

Att värva De Rossi, som älskar sitt Roma, eller Fabregas, som har starka band med Barcelona, kan dock bli svårt för Real Madrid, som dessutom inte vill betala överpris för någon spelare.

Florentino Perez ska ha sagt att de kommer att ta tillbaka Esteban Granero från Getafe istället för att värva en ny spelare om klubbar kräver överpris för att släppa de innermittfältare som Madrid är intresserade av, enligt El Mundo Deportivo.