Precis som Liverpools första träningsmatch blev den andra en tillställning där inramningen var betydligt bättre än spelet på planen.

Cirka 53 000 personer var på plats – fullsatt – och Rapid Wien firade 110-årsjubileum.

Östterrikarna levde om sig rejält och de tillresta Liverpoolfansen, som ju givetvis var betydligt färre i antalet, gjorde såklart också sitt bästa för att det skulle bli en härlig inramning.

Matchen då? Pja…

Första halvlek…
Cavalieri
Degen-Carragher-Ayala-Insua
El Zhar-Gerrard-Plessis-Babel
Voronin-Nemeth

Kommentar: Halvleken slutade mållös, men Wien var bättre. Man såg att deras fysiska form var betydligt vassare än Liverpoolspelarnas. El Zhar och Babel var ganska svaga, Voronin kom inte in i spelet, Gerrard blixtrade till några gånger men var överlag blek. Mittbackarna var bra, givetvis extra kul att se 90:an Ayala imponera. Nemeth slet på bra, visade prov på god teknik, borde haft en straff, men missade en riktigt bra målchans.

 
Andra halvlek…
Gulasci
Degen-Kelly-Skrtel-Insua
Kuyt-Spearing-Lucas-Benayoun
Pacheco-N’Gog

Kommentar: Wien gjorde segermålet som blev matchens enda via en frispark som var bra slagen, men som nog Gulasci borde ha tagit. Bättre kantspel nu. Pacheco imponerade överlägset mest och var den som vaskade fram de få målchanserna som laget skapade. Laget gjorde flera byten – bland annat kom Mascherano in – och Spearing fick spela vänsterback, men det klarade han av helt okej. Kelly visade sig även duglig som högerback.

Sammanfattning av matchen: Nja, ingen jättebra match precis… Men ändå ett värdefullt träningspass. Glöm heller inte att Rapid Wien är en kapabel motståndare som är i toppform och spelade inför över 50 000 fans. Jag tycker att Pacheco imponerade mest av Liverpoolspelarna.

Efter matchen berömde Benitez mycket riktigt Pacheco och Ayala för deras insatser i matchen.