[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Simon Mignolet har haft en sviktande formkurva under säsongen, men har överlag varit klart godkänd. Således kommer dagens rykten gällande att Liverpool förhandlar med en ny målvakt tämligen överraskande.

Spanska Sport skriver nämligen att Liverpool befinner sig i förhandlingar med Victor Valdes. Liverpool har gett honom ett förbättrat kontraktserbjudande under de senaste dagarna och intresset är alltså hett.

Valdes

LFC-scouten Julian Ward kollade på Valdes mot Real Sociedad. Det kommer inte att bli billigt att signa Barcelona-målvakten, trots att denne i så fall skulle ansluta på free transfer, påpekar Sport, som tillägger att Valdes vill ha en hög ’sign on bonus’ för att skriva på för sin nästa klubb.

Enligt Sport vill Liverpool värva en erfaren målvakt i sommar. Man var intresserade av Wigans Lee Ncholls i januari, men bestämde sig för att inte värva honom på grund av bristande erfarenhet.

* * *

Enligt The Daily Mail kommer Manchester City att försöka signa Martin Skrtel om Liverpool misslyckas med att kvalificera sig för Champions League nästa säsong. City letar efter en mittback, då Joleon Lescotts kontrakt går ut och engelsmannen nästan helt säkert kommer att lämna klubben. Flera klubbar är intresserade av Lescott – bland annat kommer Besiktas att ge honom ett fint kontraktserbjudande när kontraktet med City gått ut.

* * *

Enligt The Liverpool Echo går Glen Johnson en osäker framtid tillmötes, då han endast kommer att ha 12 månader kvar på sitt kontrakt i sommar. Tidningen menar att Brendan Rodgers visserligen vill behålla Johnson, men att situationen kompliceras av det faktum att högerbackens nuvarande kontrakt ger honom omkring £110 000 i veckan. I augusti fyller Johnson 30 år och det är uteslutet att FSG kommer att vara villiga att matcha hans nuvarande lön, uppger The Liverpool Echo.

I kommentarer till tidningen klargör Rodgers att han gärna vill behålla Johnson. Rodgers sa:

Glen is a player we want to keep. In terms of his contract, I am sure that is something that will be discussed between now and the end of the season.

I think Steven Gerrard went down to the last year of his contract last summer before that was sorted. I’m sure it’s something the owners will take up when the time is right. At this moment in time I am only really concentrating on the football aspect.

Rodgers har faktiskt själv lika lång tid kvar på sitt kontrakt som Johnson. Managern har fortfarande inte inlett kontraktsförhandlingar med klubben. På frågan om Johnson spelar för ett nytt kontrakt svarade Rodgers:

I think we all are – players and the manager. We are all fighting to be best that we can be for the club. Hopefully then the club sees that they want to keep you and improve you.

Whether that’s Glen, the manager or whoever, we’re all fighting to stay here.

Känslan är att sista ordet ännu inte är sagt om Johnson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer
  • Verkligen inte. Särskilt inte med tanke på att han blir free agent i sommar. Då kan spelare generellt sett kräva högre lön än vanligtvis.

 1. Jag förstår att man är intresserad av Valdes. Han håller absoluta världsklass.
  Men Mignolet borde få minst en säsong till sig på att bli bedömd om han håller i ett lag som Liverpool eller inte. Dessutom tillhör ju fortfarande Reina Liverpool och han har väl varit ok i Napoli?
  Jag har inte varit ett stort fan av Mignolet och skulle bli väldigt glad om Valdes kom men det skulle kännas konstigt att man satsar på en ny förstamålvakt för att sedan säsongen efter satsa på en ny.

 2. Valdes som back-up vore inte fel. Men Mignolet ska vara förstaval. Man måste ha två riktigt bra målvakter om man ska utmana i CL. Tyvärr så skulle inte Jones hålla en CL säsong och ha en 30 åring som tredjemålvakt är inte optimalt för klubbens framtid.
  Dock hoppas jag Jones, om han lämnar i sommar, att han hittar en bra klubb vart han kan få spela och njuta av sina sista år som spelare. Jag unnar inte honom något annat än lycka i vad han än kommer göra. Det är han värd efter den tuffa tiden han haft privat.

  • Det är väl ändå väldigt osannolikt att Valdes skulle lämna Barcelona för att acceptera en roll som backup i Liverpool?

  • Jo, men sen är det osannolikt att han skulle peta en av dom bästa unga målvakterna i PL. Eller mer att ett lag som Liverpool skulle göra det.

  • Hehe ja, man kan ju spekulera hur mycket som helst. Rodgers skulle även kunna betrakta Valdes som en av världens bästa målvakter (vilket ju faktiskt somliga gör) och tro att hans fantastiska spel med fötterna skulle tillföra en dimension till Liverpool. Än dock, då hade man väl helt enkelt valt att ha kvar Reina istället… Ja, det går att vrida och vända på det här…

 3. Finns det inga yngre målvakter i klubben som snart kan vara aktuella för att agera back-up?
  Vi har ju haft många talangfulla målvakter som tyvärr inte tagit rätt steg i utvecklingen till att bli toppmålvakter.

  • Så vitt jag vet finns ingen ung målvakt i Liverpool som är aktuell att bli backup.

  • De vore lite väl tidigt för Fulton men om ett par år tror jag den killen kommer va högaktuell som back-up i Liverpool. Tycker han är riktigt stabil i u21 men har dock fortfarande mycket kvar att utveckla.

 4. Hoppas Valdes är en rökridå och man tittade egentligen på Greizmann i sociedad.

 5. Skulle inte Ruddy kunna vara något? borde gå loss hyffsat billigt. Han skulle till och med kunna ge Mignolet en rejäl fight om målvaktplatsen. Alex Mccarthy? Stockdale?

 6. Läcker kanske ut lite falska rykten för att få Mignolet att höja sig ett snäpp till då det är väldigt stor skillnad på när Mignolet har en bra/dålig dag. Om han presterar dåligt kanske han inte är så säker trots allt.

 7. MIngs har ju i det hela gjort det rätt bra det är väl snarare backarna som släppt till väldigt billiga målchanser. Det tog ändå till säsong 3 innan hendo började leverera riktigt bra match efter match så nog borde Mings få någon säsong till innan de börjar prata om att han skall bytas ut.

 8. Tycker detta känns märkligt. Jag tycker Mignolet är kanon. Han blir ju lite ensam ibland och även om han har lite att lära så tycker jag inte att Valdes skulle tillföra jättemycket. Hellre ha kvar Reina i så fall.