. . .

Aspas

Liverpool är nära att göra klart med Celta Vigos anfallare Iago Aspas. Celta Vigos förväntade degradering innebär att hans utköpsklausul kommer att sjunka från €10 miljoner till €7 miljoner – vilket Liverpool vill utnyttja – och man har erbjudit honom ett kontrakt värt £45 000 i veckan. 25-åringen är en mångsidig anfallare som gjorde 11 mål och 5 assist i La Liga under den gångna säsongen (The Mirror).

Notera: Omslaget i brittiska pund motsvarar övergångssumman ungefär £6 miljoner.

* * *

Fulham vill låna Stewart Downing, men Liverpool vill INTE låna ut engelsmannen. Däremot är Liverpool beredda att sälja Downing – men bara till rätt pris. Andra spelare som kan ryka i sommar är Jonjo Shelvey och Sebastian Coates. Rodgers kommer dock inte att sälja Coates förrän han har köpt åtminstone två nya backar. På Rodgers radar finns som bekant Kyriakos Papadopoulos, Kolo Touré och Tiago Ilori (The Mirror).

Pep Guardiola vill signa Luis Suarez till Bayern München. Liverpool insisterar dock på att Suarez inte är till salu. För att en affär ska bli av måste Suarez troligtvis lämna in en officiell transferbegäran (The Mirror).

* * *

Newcastle är inte intresserade av att värva tillbaka Andy Carroll (Skysports.com).

West Ham är beredda att vänta på Carrolls beslut tills i slutet av nästa vecka (The London Evening Standard).

* * *

Hearts är nära att signa Danny Wilson på permanent basis. Wilsons kontrakt med LFC går ut i sommar och klubben är inte intresserad av att förlänga (Scotsman.com).

Sporting Lissabon har tackat nej till två bud på talangen Bruma. Buden låg på 5 miljoner euro, och kom från Chelsea samt Schalke (Record).

* * *

PSG har inlett förhandlingar med Wayne Rooney (L’Equipe).

* * *

Liverpool, Tottenham, Fulham, Newcastle och Chelsea är intresserade av Alex McCarthy, men det är oklart om någon av klubbarna är beredda att tillgodose Readings prislapp, som ligger på hela £15 miljoner (The Daily Star).

Mauricio Isla kan komma att lämna Juventus i sommar. Liverpool och Arsenal har tidigare varit intresserade av chilenaren – och kan komma att återuppliva sitt intresse (The Daily Star).

* * *

Lilles 27-årige mittback Aurelien Chedjou verkar fiska efter en flytt till Liverpool, skriver The Daily Star, som har publicerat följande citat av Chedjou: ”Nothing is done with any club. Yes, I want to move from Lille and get another experience of my life.

”Liverpool could be great – an enormous club with fantastic fans and the Kop to add.”

The Daily Star uppger att Liverpool är intresserade, men att även Newcastle kan komma att ge sig in i leken.

* * *

Fulham har offentliggjort två Bosman-värvningar: Fernando Amorebieta och Sverigebekantingen Derek Boateng.

En spelare som Fulham är intresserade av är Ryan Babel , som också är free agent (The Mirror).

* * *

Tillhör du de som tror att Kolo Touré är slut?

Videon nedan är från en match mot Chelsea i februari.