Liverpool är med i racet om den chilenska anfallaren Eduardo Vargas. Kenny Dalglish sände nyligen klubbens ”top spy” för att kolla in Vargas och signaler från spelarens representanter gör gällande att förhandlingar om en januariövergång har inletts. Vargas värderas till omkring £15 miljoner och trots att Dalglish har köpte två anfallare i förra januari, är han angelägen om att signa Vargas, särskilt då han i annat fall skulle kunna skriva på för en konkurrent. Vargas kommer troligtvis att säljas i januari, då hans nuvarande klubb Universidad de Chile inte har god ekonomi, och han vore intresserad av en flytt till England eller Italien. Dalglish kommer att ge sig in i budgivningen om ett bud från annan klubb accepteras, och han har klubbens support. Arsenal och Inter är också intresserade av Vargas (The People).

Chelsea har skickat representanter till Chile för att försöka förhandla fram en övergång för Vargas. Unidersidad de Chile vill ha omkring 10 miljoner euro för 22-åringen, men Chelsea har ”bara” budat 7,5 miljoner euro. Chelsea är osäkra på att gå högre, eftersom de inte är helt säkra på om han skulle få arbetstillstånd i Storbritannien (La Tercera).

Kommentar: Vargas spelar oftast på högerkanten, och skulle kunna beskrivas som en högerforward. Man kan väl anta att han skulle bli ett alternativ i anfallet, men framförallt på högermittfältet, om han skriver på för Liverpool.

* * *

Liverpool ligger i pole position för Gaston Ramirez signatur. Man har intensifierat sitt intresse för uruguayanen, som gärna skulle flytta till Merseyside (Gazzetta dello Sport).

Newcastle och Stoke är mycket intresserade av Wilfried Zaha (The People).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LX8ZeW5_m5Y[/youtube]

* * *

Real Madrid visar intresse för Spurs högerback Kyle Walker (The People).

Fulham vill låna Dimitar Berbatov i januari. Klubben visar även intresse för Nathaniel Clyne samt Rayo Vallecanos vänsterback Jose Manuel Casado. Sporting Lissabon, Atletico Madrid och Villarreal vill också värva den sistnämnde (The People).

Stoke visar intresse för Jay Rodriguez. Burnley vill ha £6 miljoner för att släppa talangen (The People).

Något oväntat är Malaga intresserade av Matt Jarvis och Adel Taarabt (The People).

Sunderland kommer att ge Martin O’Neill £20 miljoner att spendera i januari. Fulhams anfallare Andy Johnson toppar hans önskelista (The People).

Andre Villas-Boas har accepterat två transfer requests. Spelarna i fråga är Nicolas Anelka och Alex, som alltså kommer att lämna Chelsea i januari (The People).

LA Galaxy vill signa Michael Ballack (The People).