Flera bekanta och ett nytt namn ryktas till Liverpool. Med uppdatering längst ner!

Det går inte att skriva ett ryktesinlägg utan att nämna Alex Teixeira. Idag skriver Liverpool Echo att brassen inte närmar sig en flytt till klubben och att tiden börjar rinna ut. Shakhtar kräver 50 miljoner euro och LFC är ovilliga att betala den summan. Lokaltidningen uppger också att även om Klopp gärna vill se Teixeira, så tycker även han att Shakhtars prislapp är ett överpris.

Vidare rapporterar Sport Bild att Klopp har identifierat Granit Xhaka som en nyckelvärvning till Liverpools mittfält i sommarens transferfönster. Klopp uppges ha träffat Xhakas agent i december och han betraktar honom som den ”aggressiva ledaren” som behövs på lagets mittfält.

Melissa Reddy på GOAL.com menar dock att Klopps möte med Xhakas agent Andy Gross förvisso ägde rum, men att det inte hade någonting att göra med den schweiziska mittfältaren. Tidigare idag var Reddy även först ut med att skriva om Liverpools intresse för Piotr Zielinski, som för tillfället är utlånad till Empoli från Udinese. Zielinski ska vara en spelare som Klopp vill ha i sommar, och en möjlig prislapp är €15-20 miljoner.

Därefter följde både Paul Joyce på Daily Express och Simon Jones på Daily Mail upp Liverpools heta intresse för Zielinski, men de tillägger att Klopp även vill rekrytera Joel Matip och Ben Chilwell i sommar.

* * *

Uppdatering:

I fredagens The Times har Rory Smith skrivit en artikel där han uppger att Liverpool har identifierat Javier Hernández som en prioritet i sommar. Liverpool har varit intresserade av mexikanen under flera års tid, men hans tidigare klubbadress komplicerade saken vid tidigare värvningsförsök. Hernández har som bekant gjort stor succé i Bayer Leverkusen och de kan komma att kräva mer än £20 miljoner för att släppa honom i sommar. Smith skriver också att Liverpool troligtvis kommer att fortsätta jaga Teixeira i sommar, och att man bevakar Zielinski.

Beträffande Teixeira har Shakhtars VD varit ute i media och hävdat att de endast säljer honom för hans utköpsklausul på €70 miljoner i detta januarifönster. Shakhtar har för avsikt att behålla brassen resten av säsongen och en övergång till Liverpool ser därmed INTE ut att ligga nära till hands.

8 kommentarer
 1. Teixeira är en riktigt bra spelare och skulle älska att se honom i Liverpool. Men €50m? Det är lite väl mycket, speciellt nu när Firmino börjat producera och Coutinho är snart tillbaka. Det är med andra ord inte någon vital spelare att få in och då ska man nog inte betala enorma överpriser.

  Vet ingenting om Zielinski, är han något att ha?

  • Sökte liiite mer info än så. De där kollade jag upp på transfermarkt redan. Men tack ändå.

  • Det är bara att se tillbaka i Shakhtars backspegel, de har fått sjuka summor för sina försäljningar, Willian, Douglas Costa, Mhikitarian (stavning) mfl.. Sedan på detta ha en så rik ägare så att en försäljning inte ens behövs då deras ekonomi är så god. De har fått in 30 mille Euro för Costa, 40 mille för Fernandinho, 28 mille för Henrikh Mkhitaryan, 35 mille för Willian. Tror inte på att affären kommer att hända nu eller ens i sommar, tycker att det är sunt av Liverpool att inte ge vika för detta och punga ut överpris för en spelare som kanske inte ens behövs.

   Jag hade hellre sett att vi gjorde verklighet av vårt intresse av ärtan, tror att han trots sin koppling till Utd skulle passa utmärkt som djupledslöpande forward i vårt lag.

  • Håller med Kristian, vi behöver få bättre kraft både framåt och bakåt men det är bara dumt att betala överpris för en spelare när det behövs fler. Klopp tror ju beviserligen att vi kan fynda billigare alternativ i sommar och vi måste bara lita på honom. Han har historien som pratar för honom här. Det var korkat av oss att bara höja buden hela tiden som vi gjorde med benteke.

   Jag vet att våran trupp kanske inte just nu är en topp 4 klubb men vi måste sitta ner i båten lite. Många är unga, vissa ställen behöver bytas ut och arenan skall byggas klart. Jag litar fullständigt på klopp här.

   Sedan är det klart att att man kan bli griniga på att de inte släpper en spelare som vill bort men va fan, varför skulle de göra det? Vi gjorde det inte med suarez till Arsenal och krävde fullpris för sterling. Vi är likadana som de är nu.

  • @PJ
   Oavsett om Couthino eller Firmino (eller vem det nu är) är frisk och startar så skulle Texeira behövas.

   De som köps under Klopp köps med betydligt bättre scoutning och Klopp har mer koll på strategi/upplägg/spelare i vad han vill ha för lag än vad BR/Kenny hade.

   Att säga ”icke vital spelare att få in” är rent nonsens, Klopp bygger för kommande 2 säsonger, inte denna, klart som fan det är viktigt att få in spelare med de egenskaperna han söker.

 2. The Times skriver att Javier Hernandez är ett transfermål för sommaren. Skulle ju vara en sjukt bra värvning!

 3. Hugg på Sirigu? Han verkar vara andravalet i PSG.

Kommentarer är stängda.