Kan Liverpool ta revansch mot West Ham i lördagskvällens FA-cupmatch på Anfield?

West Ham har varit lite av en mardrömsmotståndare för Liverpool under den här säsongen, då de har vunnit båda ligamatcherna den här säsongen. I slutet av augusti vann West Ham med 3-0 på Anfield och i början av januari vann de med 2-0 på Upton Park. Med enkel matematik kan man därmed räkna ut att West Ham har 6-0 i poäng och 5-0 i mål mot Liverpool. Om LFC istället hade vunnit dessa två ligamatcher hade man varit 2 poäng från en fjärdeplats och dessutom legat före just West Ham i tabellen.

Det går inte att säga annat än att Slaven Bilić har gjort succé hittills. Somliga var skeptiska när klubben aktivt valde att inte behålla Sam Allardyce, som ju levererade stabila resultat, och ersatte denne med Bilić. Nu hörs inte många kritiska röster mot den kroatiska managern. Allardyce byggde en grund som Bilić med hjälp av skickliga nyförvärv som exempelvis Dimitri Payet och Manuel Lanzini har gjort till ett ännu bättre lag. Januariförvärvet Sam Byram från Leeds visar att klubben inte endast tänker kort- utan även långsiktigt.

Liverpool tänker också långsiktigt. Klubbens enda januariförvärv hittills är Marko Grujić, som ju ansluter först nästa säsong. Jürgen Klopp fortsätter därmed att jobba med sin skadedrabbade trupp som har varit vingklippt i samtliga lagdelar under de senaste 1-2 månaderna. På dagens presskonferens inför morgondagens FA-cupmatch bekräftade Klopp att Daniel Sturridge fortfarande inte är redo för comeback och att även Jorda Henderson missar matchen. Henderson plågas alltjämt av smärta från den skada som han har haft problem med de senaste månaderna. Klopp informerade även den samlade presskåren om att Philippe Coutinho är på väg tillbaka, men att han inte kommer att kunna spela imorgon. Däremot kommer Dejan Lovren och Steven Caulker att kunna spela mot West Ham – och troligtvis också Nathaniel Clyne, som ju missade ligacupmatchen mot Stoke på grund av en lättare knäskada.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.