Signaturen tompaa står för nästa lista av ”sommarens unga fynd”.

* * *

1. Erik Törnros
Position: Anfallare
Född: 1993-06-11
Nuvarande klubb: Gefle IF
Nuvarande värde: ~£1m
Värde om två år: £6m
Motivering: Lite färgad kanske, men Erik Törnros har alla förutsättningar att bli Sveriges nya Zlatan. Stor (193cm – 87kg) och stark i spelet, men ändå bra teknik och kan göra det oväntade. Tyvärr har han haft mycket otur med skador. Provtränade med Werder Bremens U21 och briljerade, skulle då fått träna med A-Laget om de inte då hade haft ”super-träning” då de låg typ sist i Bundeliga. Lite lik Guidetti i både sätt och spelstil.

2. Yann Sommer
Position: Målvakt
Född: 1988-12-17
Nuvarande klubb: FC Basel
Nuvarande värde: £1,5m
Värde om två år: £10m
Motivering: Visade vad han kunde under U21-EM. Målvakter brukar också blomma senare än utespelare. Gillar att han agerar som en ledare och vill vara med i spelet.

3. Thorgan Hazard
Position: Offensiv mittfältare/kantspelare
Född: 1993-03-29
Nuvarande klubb: Lens
Nuvarande värde: £8m
Värde om två år: £20m
Motivering: Spås en lika bra framtid som storebror Eden. Tvåfotad offensiv mittfältare som är snabb, mycket fina passningar, bra teknik och bra spelförståelse. Hans värde ökar nog också pga just storebror Edens framfart i fotbollseuropa och om Thorgan inte stressas in i den riktiga hetluften utan får utvecklas i sin takt kan han bli hur bra som helst.

4. Jordan Ayew
Position: Anfallare/Högermittfältare
Född: 1991-09-11
Nuvarande klubb: O. Marseille
Nuvarande värde: £7m
Värde om två år: £15m
Motivering: Snabb spelare med bra teknik som gjorde debut i Ligue 1 redan 2009. Behöver nog minst ett år till i Marseille, men om det blir ett bra år kan nog talangen Jordan Ayew vara förlorad för den franska storklubben.

5. Hallam Hope
Position: Anfallare
Född: 1994-03-17
Nuvarande klubb: Everton FC
Nuvarande värde: £1,5m
Värde om två år: £12m
Motivering: De flesta har väl sett honom nu i U17-VM och även om han inte alltid var planens bästa så tycker jag ändå att han har den där killer instinkten och förmågan att vara på rätt plats vid rätt tid. Under rätt förutsättningar i Everton (kanske en utlåning till lägre division när han blir 18 ungefär) så kan han mycket väl bli ”nästa Connor Wickham”.

6. Rasmus Jönsson
Position: Anfallare
Född: 1990-01-27
Nuvarande klubb: Helsingborg
Nuvarande värde: £2m
Värde om två år: £7m
Motivering: Lång och gänglig anfallare som redan har bra med rutin från HIF. Kylig i avsluten men skulle behöva bli lite starkare i kroppen för att klara av spel utanför Sveriges gränser.

7. Mathias Zanka Jörgensen
Position: Mittback
Född: 1990-04-23
Nuvarande klubb: FC Köpenhamn
Nuvarande värde: £4m
Värde om två år: £11m
Motivering: Lång (1,91) spelande mittback. Största danska backtalangen just nu.

8. Sotiris Ninis
Position: Mittfältare (Offensiv eller kant)
Född:  1990-04-03
Nuvarande klubb: Panathinaikos
Nuvarande värde: £7m
Värde om två år: £13m
Motivering: Snabb, bra tillslag och fina passningar. 16 A-landslagsmatcher för Grekland som 21-åring! Skulle vara intressant och se vad han skulle kunna göra i en bättre liga.

9. Jonathan dos Santos
Position: Central Mittfältare
Född: 1990-04-26
Nuvarande klubb: FC Barcelona
Nuvarande värde: £6
Värde om två år: £19
Motivering: Nu senast aktuell i ”skandalen” när han och sju andra mexikaner blev påträffade med prostituerade på rummet. Efter detta ryktas det nu att Barcelona kanske skall släppa talangen. I Barcelona B spelar han som offensiv mittfältare men i A-laget har han använt i den defensiva rollen. Han har ett bra passningsspel och fin blick för spelet. Tyvärr för hans del så har ju Barcelona några hyggliga mittfältare som går före, men jag hoppas verkligen han flyttar och tar chansen att få spela A-lagsfotboll och blomma ut ordentligt!

10. Max Clayton
Position: Anfallare
Född: 1994-08-09
Nuvarande klubb: Crewe Alexandra
Nuvarande värde: £1
Värde om två år: £9
Motivering: Målfarlig anfallare som just nu spelar U17-VM med England. Skulle gärna se honom tillsammans med hans lagkamrat Nick Powell i Liverpooltröjan. Två stora brittiska talanger!

* * *

För att läsa mer om vilka regler som gällde när listan ovan författades kan du klicka HÄR.

Nästa lista publiceras om cirka ett dygn efter dennas publicering.