Ny ligamatch. Och ny tveksam domarinsats. Igen.

Det har blivit en vana att klaga på domarna, men de ger mig inget som helst val.

I kvällens förlustmatch mot Arsenal spelade domaren Howard Webb huvudrollen genom att helt och hållet ignorera det faktum att Cesc Fabregas förhindrade en livsfarlig Steven Gerrard-frispark genom att stoppa bollen med handen.

Det var ingen ofrivillig hands. Handen/armen var inte nära kroppen. Det var en medveten aktion från Fabregas sida, och det är ren fakta att Webb borde ha blåst straffspark för Liverpool i den situationen.

Ja, det är verkligen frustrerande att bli rånad på poäng.

FA borde peta Webb efter den här missen.

Men det är fler som borde petas. Tänker till exempel på den scout som rekommenderade Phillip Degen till Liverpool. Sparka den scouten. Han kan uppenbarligen ingenting om fotboll!

Det är ett skämt att se Degen i Liverpool. Det är på tok för hög nivå för schweizaren. Medspelarna är så sanslöst mycket bättre än honom.

Nej, Rafa Benitez, nu får du allt ta och ge Martin Kelly speltid. Degen är ett uselt alternativ både kort- och långsiktigt.

Skulle vilja tillägga att matchen hade kunnat sluta lite hur som helst. Det var väldigt synd att Lucas Leiva (som annars var riktigt bra sista 45)  inte lyckades utnyttja sitt kanonläge i andra halvlek – mål där och Liverpool hade nog vunnit, tror jag.

Det märktes att inget av lagen har speciellt bra självförtroende. Synd att Liverpool hade ett så fegt (defensivt) approach till matchen. Hade de mentalt sargade Arsenalspelarna verkligen pallat en massiv Liverpoolpress? Den frågan kommer vi dessvärre aldrig att få veta svaret på.

David N’Gog håller tyvärr inte som ensam anfallare när motståndet håller hög klass. Det var verkligen synd att Liverpool inte lyckades värva Kenwyne Jones eller någon annan targetman i januari. Jag tror att den spelartypen hade förändrat matchbilden drastiskt mot Arsenal, vars backlinje har haft enorma problem med fysiskt starka anfallare, som t.ex Kevin Davies, tidigare under säsongen.

2 kommentarer
  1. Håller vmed dig angående Degen, har aldrig tyckt att han haft nått i liverpool att göra. Nej låt Kelly spela istället och sälj Degen, sälj El Zhar och Babel också!

Kommentarer är stängda.