. . .

Det är nästan säkert att Martin Skrtel kommer att lämna Liverpool, och Zenit vill värva tillbaka honom. Brendan Rodgers vill ersätta Skrtel med Ashley Williams, som även är intressant för Manchester United och Arsenal. Rodgers inser att Williams inte uppfyller Liverpools normala åldersprofil vid rekryteringar, men han vill värva några rutinerade spelare också. Rodgers har haft ett möte med Liverpools styrelse och har fått klartecken att konkurrera med Man Utd och Arsenal om Williams signatur (The People).

Liverpool vill även värva en yttermittfältare samt en central mittfältare i sommar (The People).

* * *

Jonjo Shelvey kan vara på väg bort från Liverpool – och Stoke är intresserade av hans tjänster. Shelvey har haft svårt att få speltid i Liverpool och kommer att få lämna för £7 miljoner i sommar. Pulis skickade en tvåmannadelegation för att kolla in Shelvey i förra veckans reservmatch. Ironiskt nog betraktar Pulis den engelska U21-landslagsmannen som en idealisk ersättare till Charlie Adam, som har misslyckats och ser ut att lämna i sommar (The People).

* * *

Brendan Rodgers är övertygad om att Pepe Reina kommer att lämna Liverpool i sommar. Rodgers vill ersätta Reina med Sunderlands Simon Mignolet. Det kan bli aktuellt att skicka Jordan Henderson i motsatt riktning, men Rodgers är inte särskilt sugen på att släppa mittfältaren, som har spelat upp sig i Liverpool-tröjan. Liverpool vill ha en målvakt med PL-erfarenhet och har utöver Mignolet även ett visst intresse för Michael Vorm och Ali Al Habsi. Målvakter i andra ligor har också studerats, men LFC betraktar PL-erfarenhet som mycket viktigt (The People).