. . .

Laget:

Startelvan: Reina, Johnson, Enrique, Agger, Carragher, Lucas, Allen, Gerrard, Downing, Coutinho(70), Suarez.

Bänken: Gulacsi, Wisdom, Shelvey, Assaidi, Henderson(70), Coates, Suso.

* * *

Matchfakta:

Wigan – Liverpool 0-4 (0-3, 0-1)

0-1: Stewart Downing 2′

0-2: Luis Suarez 18′

0-3: Luis Suarez 34′

0-4: Luis Suarez 49′

Totalt antal skott (även blockade skott): 14 – 8
Skott på mål: 6 – 6
Skottprecision: 54,5% – 85,7%
Bollinnehav: 52,1% – 47,9%
Offsides: 0 – 4
Hörnor: 5 – 3
Totalt antal passningar: 523 – 481
Passningssäkerhet: 81,5% – 81,7%
Totalt antal inlägg: 17 – 8
Gula kort: 2 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Reina – Hans bästa match den här säsongen. Stod för 4-5 räddningar av yppersta världsklass. Höll äntligen nollan i en match där han sattes på prov.

Johnson – Bombade på bra ifrån sin högerkant och fick ett välförtjänt assist till Suarez hat trick.

Carragher – Hade vissa problem med farten och Koné under matchen, men hans rutin gjorde att han klarade sig ur de svåra situationerna tillslut ändå.

Agger – En dag på jobbet för dansken. Felfri.

Enrique – Bra fart framåt, stark och kompakt bakåt.

Allen – Formen pekar uppåt för walesaren som följde med i anfallen och fullföljde löpningar på ett bra sätt.

Lucas – Ingen av hans svettigaste aftnar direkt. Stabil och gav inte bort några ytor i mittfältskampen, som vanns överlägset.

Gerrard – Låg bakom väldigt många anfall och dominerade kort och gott mittfältet matchen igenom.

Downing – Gör mål efter 2 min, men i afton snor hans anfallskollegor alla rubriker.

Suarez – Hat trick och upp i skytteligaledning, I just cant get enough.

Coutinho (utbytt 70 min) – Två lysande assist framåt, men det som imponerar på mig är hans taktiska kunskap bakåt! Fungerar utmärkt i presspelet. Tack Italien.

Henderson (inbytt 70:e min) – Är nära att bli målskytt, men nicken rensas på mållinjen. Kommer annars in i ett läge då matchen bara ska spelas av, och det gör han bra.

* * *

Andra kommentarer om matchen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Sturridge är väl skadad, då lär vi förlora. Hoppas jag har fel.

 2. Såld till nån ryss för £30 miljoner får vi hoppas..

 3. Mycket trevligt hela vägen; Reina – Coutinho – Downing

  Härligt POOL!

 4. Coutinho har nog en egen sång till andra halvlek om han fortsätter såhär. Tar bra löpningar defensivt också.

 5. En liten detalj. Vet inte om jag såg något fel varje gång eller om jag övertolkar något obefintligt.

  Vid Coutinhos assist till Downing så gav sig Suarez iväg mot Coutinho för att fira.
  Samtidigt var det bara britter/annat runt Downing.

  Vid Suarez första mål så såg inte Downing ut att vara allt för angelägen om att ”fånga” Suarez och Suarez i sin tur var inte direkt intresserad av att söka upp Downing (som var den spelaren som var närmast till hands) – istället sökte sig till Suarez till Enrique (tror jag det var) och så blev det en ”latinoklunga” där. (Inga britter/annat i direkt närhet.)

  Vid Suarez tredje mål. Samma sak där typ. Downing nära till hands – men inte precis så att Downing valde att fira målet ihop med Suarez. Och jag tror att Coutinho var först dit för gratulera.

  Hmm, mycket möjligt att det inte betyder någonting överhuvudtaget. Och mycket möjligt att jag såg eller uppfattade något fel.

  Hur såg ni andra på detta? Såg jag fel?

 6. Du kanske ska starta en tråd i Flashbacks konspirationsforum?

 7. OS, hehe jo mycket möjligt.

  Var ju diametral skillnad där vid 4-0.

  Men, lite mer seriöst ändå, titta på det sen när repriserna visas igen.

 8. Tumme upp!
  Skönt!

  Bra att vi höll nollan också.

 9. Bob- Det är väl iofs inte så konstigt att Suarez firar lite extra med Coutinho. Kul för grabben o få en grym start i klubben. Hoppas det inte ligger mer bakom än så.

 10. Hoppas det här var början på en uppåtgående formkurva för Reina.. Idag var han så bra som vi vet att han kan vara.

 11. I skuggan av Coutinho och Suarez tycker jag Reina gör sin bästa match för säsongen. 2-3 riktigt bra räddningar och någon var i absolut världsklass. Hoppas han avslutar lika bra.

 12. Med massor av flyt och tur skulle vi kunna nä fjärdeplatsen iår. 30p kvar att spela om, Tottenham, Chelsea, Everton enda lagen kvar att möta som ligger före oss, eftersom vi har så god form nu inför Tottenham tror jag att vi kan slå dem, sen bör resten gå som på räls!

  Hoppas att Arsenal-Tottenham slutar lika, det är bäst för oss.

 13. Finns det nåt klipp från matchen när travelling kop sjöng Benitez sång? Fick gåshud!

 14. Jag hoppas såklart att jag har fel och att vi når fjärdeplatsen.
  Men hur många gånger har vi som supportergrupp inte fått någon sorts ”mini-hybris” efter fina insatser likt dagens?

  Med största sannolikhet så lär vi vara nere på jorden igen inom 1-3 matcher. Fjärdeplatsen har varit ”up for grabs” så många gånger under året – men vi har gång på gång visat att försvarsspelet vi har inte kommer ta oss dit.

  Menar inte att krossa folks drömmar. Dröm på! Och hoppas på!
  Hoppas och drömma kommer jag också göra – men för mig känns det verkligen inte troligt att våra drömmar och förhoppningar besannas i år.

  Mer realistiskt sett så är nog 5-7 i ligan något att hoppas på. Det skulle vi kunna fixa om vi inte går på för många minor nu på slutet.
  Så jag ställer in mig på 5-7 och kommer att betrakta det som bra av Rodgers och truppen om de lyckas med det.

 15. @Jesper

  Borde i varje fall finnas äldre klipp med den ramsan. Men du kanske främst får gåshud när Chelsea-supportrar hånas på bästa sätt? 😉

  (Med all rätt btw.)

 16. Vi får väl sätta vårt hopp till att Benitez har en plan för hur han ska sänka chelsea i tabellen och sen får vi hoppas att resultaten går våran väg i tottenham och arsenals matcher så finns en liten chans, skulle inte säga att jag tror på den men kanske kan bli lite spänning i vår

 17. Håller med Bob, någon fjärdeplats tar vi inte i år. Knappast att Araenal, Tottenham och Everton fuckar upp tillräckligt. Bäst i stan och 5-6 i år och jag är ”nöjd”.

 18. Ang spelarkommentarer allmänt; tycker ni inte att de är väldigt, färgade? Vi dominerade inte mitten sett till bollinnehav. Wigans farliga målchanser dök upp när försvaret inte var hundra, utan fick räddas upp av Reina. Ett annat lag, en annan dag och det hade varit mål. Försvaret ska ju minimera sånna målchanser.

 19. Johnny, Man kan ju dock dominera mittfältet utan att ha störst bollinnehav. Även fast Wigan hade bollen så satte Liverpool en väldig press på dom så att de slog bort bollen hela tiden. Det plus att framförallt Gerrard spelade över deras mittfält gång efter gång offensivt.

  Försvaret hade ingen optimal dag nej. Framförallt Carragher hade stora problem att hänga med. Men det står trots allt 0 i Wigans kolumn, så man kan inte vara överdrivet kritisk heller.

 20. En fjärdeplats vore fantastiskt och vi definitivt hoppas och tro på det, man ska inte sluta tro och hoppas för att slippa bli besviken.. Riktig loser-mentalitet.

  Det blir tufft, visst. En femte-sjätte plats skulle dock troligen vara nästintill lika bra för klubbens status, ett skjut uppåt definitivt. Någon av klubbarna Chelsea, Spurs och Arsenal kommer inte spela CL nästa år, är vi bara i närheten av klubben som missar är vi där igen, vi tillhör toppen igen och det är ett statushöjande som med säkerhet stärker klubbens status på transfermarknaden, speciellt om erkänt duktiga nyckelspelare som Suarez, Lucas, Reina, GJ, Agger och Gerrard blir kvar.

 21. ”Loser-mentalitet” eller realism.

  Jag är antagligen loser då.
  Men, om vi då ska tro och hoppas på fjärdeplatsen och tala om det redan nu igen (efter 2-3 bra insatser mot enklare motstånd) – då kan vi ju lika gärna tro, hoppas och prata om andraplatsen – det är ju fortfarande teoretiskt möjligt.

  Alltså. OM fjärdeplatsen skulle nås så är det en sjukt stor bedrift av BR och truppen med tanke första halvan (2/3) av årets säsong.
  Men även ett rejält underbetyg åt tre utav fyra konkurrerande klubbar i Chelsea, Tottenham, Arsenal och Everton.
  Som jag ser det dvs.

  Dock, jag har mycket gärna fel såklart!

 22. Realist och loser-mentalitet är inte samma sak. Visst realistiskt finns det en brant brant uppförsbacke men att under resten av säsongen inte vilja tro och hoppas att denna backe ska klaras av att bestiga för att slippa bli besviken om så inte är fallet är att vara en riktig fölorare. Vad väljer du Bob?

  Vart vi hamnar av 2-4 är helt ointressant, det är bara innerbörden av dessa placeringar som betyder något.

  Det är en tuff resa, de andra har bättre utgångsläge. Det är tio omgångar kvar, tabellen haltar, men det är bara Utd som trummar på som en maskin. Resten av lagen plumpar, kommer tappa poäng mot varandra osv, bara att köra mao!

 23. @OS

  Jag har inte sagt att jag inte vill tro eller att någon annan inte ska tro. Men, jag väljer att inte snacka om det även om jag såklart hoppas. Tycker det är snudd på hybris att snacka så efter varje liten bättre period på 1-3 matcher.

  Du får kalla mig vad du vill. Jag kan vara förlorare/loser/etc i dina ögon. Jag är dock ingen fotbollsspelare – jag är ett fan. (Tycker att det är en klar skillnad där. Behöver jag utveckla?)

  ”Vart vi hamnar av 2-4 är helt ointressant..”

  Bullshit om du nu ska komma och tala om loser-mentalitet. För vinnaren så går det alltid ut på att prestera så bra som möjligt.