[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Senaste uppdateringen i röd text.

* * *

Brumas agent Catio Balde hävdar att supertalangens framtid kommer att avgöras under nästa vecka (Foot Mercato).

* * *

Everton har lagt ett bud på Hellas Veronas mittfältare Jorginho. Budet ligger på €9 miljoner + 20% av en framtida försäljning (Sportitalia).

* * *

Liverpool och Atletico Madrid är i kontakt med Legia Warszawa rörande Jakub Kosecki. 22-åringen har spelat 3 A-landskamper för Polen (Punto Pelota).

* * *

Liverpool har lagt ett bud på Atletico Madrids Diego Costa, som är medveten om intresset och vill gärna prata med Liverpool. På onsdagen hade Atletico Madrid ett möte där de diskuterade en eventuell försäljning av Costa, som även är intressant för Arsenal, även om Liverpool är de enda som har konkretiserat sitt intresse i dagsläget. Costa har en utköpsklausul på €25 miljoner i sitt kontrakt med Atletico (Punto Pelota).

* * *

Tottenham har offentliggjort att klubben är överens med Valencia om en övergångssumma för Roberto Soldado. Nu väntar en läkarundersökning för spanjoren.

* * *

Martin Skrtel kan bli klar för Napoli under de närmaste dagarna. Liverpool har accepterat Napolis förslag, som är att de får låna Skrtel för €2 miljoner med en köpoption på €10 miljoner nästa sommar (Sportmediaset).

* * *

Steven Gerrard gör ingen hemlighet av att han vill se Suarez bli kvar i Liverpool: ”I’ve spoken to Luis loads and of course I’m trying to get him to stay,” sa Gerrard till The Liverpool Echo.

Därefter betonar Gerrard att man i egenskap av lagkamrat måste respektera urugyanen och att han tar sina egna beslut, men att han är mycket väl medveten om vad Gerrard anser om saken. Gerrard har väldigt höga tankar om Suarez som spelare: “He’s the third best player in the world. You’ve got Lionel Messi and Cristiano Ronaldo who are on a different planet then you’ve got Suarez and Gareth Bale.

It’s difficult to finish in the top four because of the power the likes of Man City, Chelsea and Manchester United have got at the moment. The likes of us, Tottenham and Arsenal are fighting to sneak into the other place that’s available. Where we sit right now all depends on what decision Luis Suarez makes in the next few weeks. If we lose him then the challenge becomes even more difficult for Liverpool. It’s that simple. If we get the couple of marquee signings we need and keep Luis that will give me confidence that we can compete. Keeping Luis could be our best signing of the summer.”

Vidare har Gerrard förståelse för om Suarez skulle vilja flytta till Real Madrid eller Barcelona, men inte till Arsenal: “If he goes to Arsenal, it obviously makes our season that bit more difficult. It strengthens them an awful lot and they are our rivals for a top four position. From the club’s point of view it doesn’t make sense at all, no matter how much money is put on the table.

“Luis wants Champions League but so do I. If he was to stay around for 12 months and we achieved a top four finish, there is no better place in the world to play Champions League football than in front of an Anfield crowd. You only have to walk around this training ground to see some of the quotes from top players and top managers around the world when they talk about atmospheres on a Champions League night. Surely, you want to play Champions League with Liverpool rather than anyone else.

“If he was to go abroad to a Real Madrid or Barcelona I would totally understand it. He’s a South American and from a family point of view, it’s where they all want to be.Some of the top players I’ve played – Javier Mascherano, Xabi Alonso – their dream was to play for Real Madrid or Barcelona. If I was Luis I would wait for one of those two clubs because I think he’s good enough to play for either of them.”

* * *

Brendan Rodgers har gjort ett nytt utspel om transfers. Han betonar att Liverpool inte kommer att köpa spelare för sakens skull, utan att potentiella nyförvärv ska besitta kvalitet: ”They have to be of the right quality, that’s the bottom line,” sa Rodgers till LFC TV under sommarturnén till Indonesia, Australia och Thailand.

”We’ve got money to spend on getting that quality in, but if it’s not available I won’t waste it for the sake of bringing a player in. We’re really working hard to bring in the type of profile that can really help us push on. We just need to see if that’s available and affordable.”

20 kommentarer
 1. Hur många gånger ska BR säga samma trötta uttalande om att det måste vara rätt spelare och inte bara köpa för sakens skull? Det är väl en självklarhet och det gäller väl för övrigt ALLA transfers man gör. Börjar bli riktigt tröttsamt att höra på.

  Så trött på helgarderingarna hela tiden, för köpa sig tid eller komma med ursäkter. Se till att få in 2 ”marquee-signings” som du snackade om tidigare i sommar istället. Det gör dessutom Suarez beslut om att stanna och hålla sig motiverad mycket enklare.

  Win-win.

 2. Vem betalar Skrtels lön under denna period? Får vi 2m euro plus att de betalar hans lön eller vadå?

  • Oklart, men om jag ska spekulera så kommer Liverpool att betala en viss % av hans lön, men Napoli en klar majoritet.

 3. L’equipe skriver om André ayew till lfc, vet inte om de är en pålitlig källa, ni kanske har bättre koll? Hade onekligen varit en bra värvning. Tror inte han hade varit allt för dyr heller

 4. Diego Costa vore en bra värvning tror jag!

 5. Joakim: Hur många gånger tror du Rodgers får frågan?

  • Exakt gorkij.
   Hellre att han säger samma sak varje gång än att han börja komma med olika uttalande.

  • @gorkij: Förmodligen väldigt ofta.
   Men BR säger ju inte samma sak varje gång.
   2-3 veckor sedan sa han: Att de första 4 värvningarna var bra för bredden (minus Mignolet antar jag) på truppen. Nu skulle det in 2 nya som stärker XI och inte bara är squad-players, alltså marguee-signings. Cashen fanns också till hands. Han och Ayre säger också hur hårt de jobbar och är uppe till 3 på natten i Asien osv.

   Nu låter det dock annorlunda.
   Nu säger han att de bara ska värva om det är rätt spelare, rätt mentalitet, bla bla. För mig låter det bara som en dålig ursäkt/gardering i fall vi inte få in någon. Och jag är seriöst orolig över att vi inte får in någon som förstärker startelvan nämnvärt. Samtidigt som man ser att Spurs har fått in sina 2 stjärnspelare och oron över att Suarez ska dra. Det känns som luften gick helt ur efter vi missade HM och det inte fanns någon plan B.

   Rodgers har sagt att klubben har en plan A, B och till med C på alla spelare de är intresserade av på alla positioner och scouterna har gjort ett fantastiskt jobb.

   Men är det inte dags att det händer något nu då?

   Jag känner igen snacket från förra sommare och då missade vi både Dempsey och Sigurdsson. Inte för jag gråter över det nu, men just då var det ett dråpslag när vi redan hade lånat ut Carroll, och vi stod med en väldigt svag trupp fram till januari.

   Är som sagt bara trött på klyschorna, han kan lika väl bara säga inget nytt på transferfronten istället för baka in det i ursäkter om att hitta spelare för Liverpool är någon magisk formel på attityd och psyke.

  • Jag förstår inte argumentet att man måste spendera för spenderandets skull. Det här är knappast något ettårsprojekt, målet är bra mycket längre fram än så.

   Jag blir inte det minsta sur om man ”sparar pengarna”. För vi såg vad som hände i januari. Om det INTE hade hänt så hade vi suttit här med Sigurdsson och Dempsey istället för Sturridge och Coutinho.

  • Argumentet är att vi måste förstärka för kunna nå topp 4, för vi har för dålig trupp per i dag helt enkelt. Det borde inte vara alltför svårt att förstå. Arsenal slutade 4 i fjol och är väl status quo just nu medans Spurs blivit ännu starkare.

   Nej för de gick till Spurs. Men det finns ju fler spelare än Dempsey och Sigurdsson, så även att vi missade dem så finns det fler spelare. Men att de har en plan B och C är ju uppenbarligen en lögn.

   För komma inte och säg att i hela världen så var det bara Dempsey och Sigurdsson som passade inom ramarna. Då är det någon som gjort sitt jobb väldigt dåligt.

   Är ju bättre att göra en rejäl satsning i sommar om vi har Suarez i laget. För nästa sommar lär han förmodligen vara borta, missar vi topp 4 så är han definitivt borta.

   I januari kan vi redan vara avhängda.

  • Det fanns ingen transferkommité då. Glöm inte det.

 6. Tycker helt klart du har ett antal poäng! Ska vi på allvar kunna ta oss till top4 gäller det att fläska på och köpa kvalitet!
  Tycker vår transfer policy mer går mot stabil, långsiktig ekonomisk vinst för ägarna, dvs köpa ungt, lr billigt och hoppas på fynd… amerikanare, läs fsg brukar ju vara bra på att skrävla och prata.. Men seriöst hur många kr har de puttat in netto sen de tog över???

  • 90 m £ netto har de puttat in!
   Inte så lite va o då räknar jag alltså med de vi sålt.
   Sen att vi inte haft scouter värda namnet o KK o commoli som brände 50 netto på en sommar på mediokra spelare…
   När ska ni fatta att en bra spelare inte måste kosta 25-30 m £
   Det är därför man har scouter!
   Hur kan ni tex döma ut aspas?
   Det gör ni enbart för att han kommer från celta o kosta 8m £ känns det som.
   Tror mkt väl att vi har flera på varje position vi jobbat på o BR sa ju tre till in. VB,CB och F… Ser ut som vi får in tre st också.
   Så släpp musen o FM o börja kolla på verkligheten o att vi bygger nått som ska ge succé över tid utan shejk pengar varje sommar…

 7. Är inte ett dugg missnöjd med FSG investerande, det enda skulle ändra på är att det alltid ska köpas ungt. Ibland behövs spelare som kolo även om de inte är på fri transfer. Se på Utd med Van Persie och vilken skillnad han gjorde direkt, kanske pga sin ”höga” ålder. Spelaren i fråga kanske inte ökar i värde men man får ut pengarna i framgångar. Man behöver inte tänka att alla spelare man köper ska säljas för mer än vad man köpte dem för

 8. Vad jag vill säga är att man ska ha en balans mellan att köpa unga och gamla spelare. Tror inte FSG hade gått med på att köpa Kolo om han inte varit gratis.

Kommentarer är stängda.