Det blev en skön och befriande 1-0-seger i hemmamatchen mot West Brom.

Liverpool var inte särskilt bra – jag tycker faktiskt inte att WBA var nämnvärt mycket sämre i matchen – men ett klassmål av Fernando Torres utgjorde skillnaden mellan lagen.

WBA kämpade tappert och kunde mycket väl ha rånat Liverpool på poäng. Jag är inte alls imponerad av Liverpools insats, men å andra sidan är ju att vinna utan att spela bra ett topplags kännetecken.

Segern var förstås nödvändig för att få arbetsro – Hodgson måste verkligen ha blivit lättad efter matchen… Med tanke på det tuffa spelschemat är trots allt 4 poäng på de tre inledande ligamatcherna ett helt okej facit, även om den spelmässiga insatsen har varit väldigt tveksam.

Jag är verkligen glad över värvningen av Raul Meireles. Idag mönstrade Liverpool ett innermittfält bestående av Lucas Leiva & Christian Poulsen. De är två kapabla spelare, men helhetsmässigt saknar de kreativitet för att kunna utgöra en bra enhet. Med Steven Gerrard och/eller Meireles istället kommer innermittfältet att bli betydligt kreativare.

För att gå vidare till spelarkritik, tycker jag inte att någon var varken särskilt bra eller särskilt dålig mot WBA. Jag tror att alla kan bättre. Men om jag ska peka ut någon som Liverpools ”man of the match” blir det ändå Jamie Carragher, som gjorde en stabil insats.

Efter matchen snackade Hodgson om potentiella nyförvärv. Han låter väldigt inställd på att värva en anfallare, men det verkar inte bli Ola Toivonen, som managern inte anser besitter de rätta egenskaperna. Sky Sports News hävdar att Liverpool och West Ham har inlett förhandlingar om Carlton Cole, medan rykten på diverse forum gör gällande att Liverpool vill värva Twentes målfarliga Bryan Ruiz.

En som definitivt verkar komma är Paul Konchesky, som var på plats på Anfield. Efter matchen meddelade Hodgson att det enda som gör att övergången dröjer är att den ungdomsspelare som flyttar i motsatt riktning ännu inte har genomgått en läkarundersökning med Fulham. Med andra ord; räkna med att Konchesky skriver på för LFC inom kort.

Jag har aldrig varit något superfan av Konchesky, men det är ändå min övertygelse att han kommer att tillföra mer på vänsterbackspositionen än vad Daniel Agger – som ju är en naturlig mittback – har gjort hittills. Således förstärker Konchesky truppen – ja, kanske rent av startelvan, och med tanke på hans billiga övergångssumma och att han boostar HG-kvoten, tycker jag att han är en acceptabel värvning.

20 kommentarer
 1. Okej med värvningen av Konchesky, hade dock helst sett Taye Tawio där. Hoppas att Roy värvar Ruíz också, då skulle jag bli oerhört nöjd. Mycket bra blogg!

 2. vilken anfallare är du sugen på att se och som kan komma att hamna i pool då svara gärna 😛 själv skulle jag hoppas på carlton stor och stark kan döna in en och annan boll med torkan !

  • vischnu, Jag skulle gärna se Llorente, men han är nog för dyr. Av de billigare (realistiska) alternativen tror jag att Zamora skulle vara en bra värvning.

 3. Nej inte varlton cole, tycker han är för seg i allt han gör kanske har fel men är vad jag tycker.

 4. jo llorente vore guld, och bobby zamora också och roy vet vad han får dock åldern, snart 30 ! måste ha någonsnabbt som kan göra anfallet vassare har sett på tok för lamt ut senaste matcherna, visst ngog funkar i EL men lite för klumpig med bollen tack för en bra blogg

  • Jag skulle gärna se en fysiskt stark targetman. Om vi snackar små snabba anfallare hade jag värvat Kevin Gameiro från Lorient.

 5. jo precis en kille som kan ta lite av det hårda spelet och inte gå sönder för lätt, kan inte vänta med och få se meireles för efter dagens match så kan jag se en klar förbättring med han på mitten iställer för lucas eller poulsen, det ryktas ju om flytt för lucas är de nånting du hört mera om ?

  • Tidningarna har inte släppt morgondagens upplaga än. Det hetaste ryktet på nätet är att Babel ska ingå i en deal som tar C.Cole till LFC.

 6. okej, hade gärna sett att babel stannat och fått mera speltid men så tycker man ju med alla spelare för man tror för mycket ! känns ändå som roy vet vad han gör bara dom behåller Alex och pacheco så man har några yngligaroch se fram emot !

  • Vi får väl se om affären går igenom, men Babel blev petad från den senaste landslagstruppen med motiveringen att han spelar för lite i Liverpool, och London är en attraktiv stad att bo i, så han skulle nog inte ha någonting emot en flytt till West Ham. Jag tycker att Babel har kört fast i Liverpool, men han måste ersättas med en ytter om han lämnar.

 7. Tänker fortsätta tjata om Agbonlahor!!
  Sen vill jag inte se en ny FW utan Young från Aston Villa o sen flytta upp Jovan/Kuyt som FW.

  Laget behöver snabbhet både längst fram o på Y-mitt, något som inte funnits sen jag vet inte när…

 8. Kan man få fråga vilka forum det rör sig om angående Ruiz?

  Har varit emot Konchesky-värvningen, men efter att ha pratat med fler folk om vad Konchesky tillför och vad dom tycker att han håller för kvalité så har jag ändrat mig. Att han boostar vår home grown-trupp och bristen på bra vänsterbackar i samma prisklass stärker även den åsikten. Vilken vänsterback för £3M kan vi få som är bättre liksom? Marknaden kryllar inte av vänsterbackar med klass och om vi vill få en så kostar han minst £10M. Dom pengarna ska vi köpa en anfallare för.

 9. Okej, jag får ta mig en titt i Bryan Ruiz-tråden.

  Det känns som att vi kommer att värva en anfallare som kommer ifrån ingenstans. Meireles-affären blev ju känd bara 24 timmar innan den gick i lås, väldigt imponerande att hålla affären hemlig in i det sista måste jag säga.

 10. Vänsterflanken var HORRIBEL. Jovanovic och Agger (förvisso mittback) spelade grymt dåligt.

 11. JB

  Trevligt, men att insua skulle gå till Bilbao låter väldigt osannolikt!?
  Eller har de bytt transfer policy?

  • Lilebroer, Insua har spanskt pass… det är ju möjligt att han har baskiskt blod. Men jag skulle gärna vilja se en bättre källa.

 12. finns ju ingen vettig källa på det där ryktet!

Kommentarer är stängda.