Det senaste namnet att nämnas på anfallsfronten är Bayern Münchens Mario Gomez.

Den normalt sett pålitliga tidningen Kicker hävdar att Gomez vill flytta till Liverpool, som är intresserade av hans tjänster.

Uppgifterna bekräftas av 25-åringens agent Uli Ferber, som grovt översatt säger; ”När en klubb som Liverpool är intresserade kan man inte strunta i det. Han vill bara spela fotboll igen.”

Förra sommaren betalade Bayern hela 30-35 miljoner euro för Gomez när denne köptes loss från Stuttgart, men han har haft svårt att knipa en ordinarie plats i Bayern, trots 10 mål på 31 matcher.

Liverpool vill låna Gomez, och man är beredda att betala hela hans monsterlön. Möjligtvis är man ute efter ett option på köp nästa sommar.

Fler Liverpoolrelaterade transferrykten; Blackpool vill signa Adam Hammill (The Mirror), Liverpool är intresserade av Andrea Caracciolo (The Mirror), Liverpool har budat £7m för Carlton Cole men West Ham vill ha £10m (The Daily Mail).

15 kommentarer
 1. Go Go Go Gomez!!!
  Denna deal känns klart mer spännande än ett Carlton Cole köp. Sen köper vi Llorente och/eller Bryan Ruiz. Så är topp-4 klart inom räckhåll

 2. Jag tror att Gomez är rätt för pool. Han är i alla fall bättre än carlton cole.

  Besök mycket gärna min nya bloog. filles blogg

 3. Andrea Caracciolo beskrivs såhär av Brescia-redaktionen.

  Lagets störste stjärna, enormt viktig för Brescia. Är hjälten nummer ett i staden. Spelade tillsammans med Baggio tidigare. Caracciolo är mångsidig – har snabbhet, speed, teknik, styrka, bra skott, bra på huvudet. Kan ta frisparkar, är också förste straffskytt.

  Det låter ju helt klart lovande om man ska tro dom.

  • Nino, Han låter som bättre än Zlatan och Drogba tillsammans… Jag tvivlar på att han hade spelat i Serie B som 26-åring (som han gjorde för 2 år sedan) om han hade varit något märkvärdigt. Har svårt att se honom lyckas i Liverpool.

 4. Han är högt värderad i Italien, även av icke Brescia-fans faktiskt, men jag håller med dig. Jag tror inte att han kommer att lyckas i Liverpool med tanke på att han spelat i Italien hela livet och uppenbarligen passar för den italienska fotbollen som har få likheter med Premier League.

  Jag ser gärna en liten krönika om potentiella värvningar av anfallare. Ruiz, Cole, Gomez, Llorente (stort frågetecken när det gäller trovärdighet), kan säkert finnas någon mer som jag glömt.

  • Har tyvärr inte tid att plita ner en krönika, har egen träning ikväll och transferfönstret stänger ändå snart. Men ska skriva ett längre inlägg när fönstret är stängt och vi kan sammanfatta händelserna… Hittills ser det riktigt bra ut med tanke på resurserna, tycker jag. Liverpool har trots allt fått in ganska många bra spelare och inte tappat speciellt många. Mascherano är den enda riktigt kännbara förlusten. Angående anfallare, tror så tror jag att det blir Ruiz eller Gomez… Och då föredrar jag Gomez eftersom Ruiz har sett rätt klen och temposvag ut när jag har sett honom (men han är självklart en väldigt skicklig spelare i övrigt).

   Hittills;

   IN; Jones, Wilson, Konchesky (räknar honom som klar), Shelvey, Poulsen, Meireles, Jovanovic, Cole = 8 relativt bra värvningar. Alla fyller en funktion, om man säger så. 4 = hälften = erfarna landslagsspelare med erfarenhet från VM+CL, Konchesky = erfaren PL-spelare.

   UT; Cavalieri, Degen, Mascherano, Aquilani, Riera, Benayoun = Bara 2 (Masch, Bena) som hade framträdande roller… Cavalieri och Jones går såklart jämnt ut.

   Nemeth och San Jose var utlånade spelare som klubben cashade in…

 5. Ser fram emot det! Tiden räcker inte alltid till, men måste säga att du gör ett väldigt bra jobb med den här bloggen!

  Jovanovic är en bra truppspelare, men för mig så är han ingen förstaelva-spelare. Tror att vår trupp kan se riktigt bra ut om vi får in nya ägare med en hyffsat stor budget.

  Jag tycker också att Roy gjort ett bra jobb med den budgeten han haft. Bara anfallaren som saknas, ska bli spännande att se om det blir någon och vem det blir i så fall.

  • Jepp… För ett år sedan satt man också och hoppades på en anfallare sista dagen, så jag är ärligt talat inte speciellt optimistisk inför morgondagen. Men det krävs inte särskilt mycket för att förstärka en trupp där N’Gog är andraanfallare.

 6. men något nytt om bytesaffären Insua/Arda Turan?

 7. Mario Gomez känns som en spelare som skulle vara en riktig tillgång för laget.

  @El Niño: Det låter för bra för att vara sant 🙂
  Förra året hoppades jag på ett byte av Dossena mot Baptista…

  GO REDS!!!

 8. någon som vet exakt när idag fönstret stänger?
  har hört midnatt o kl 19 sv tid….
  vad gäller?

 9. jag tror bryan ruiz skulle passa i liverpool. bryan har en väldigt bra boll kännsla och han kommer passa till väldigt bra till fernado torres. om ruiz frå spela i ett bättre lag en twente så kommer han och lyssa upp desutom spelar han på många olika possetioner. man kunde låta ha lite av en fri roll och röra sig från kant till kant o ibland gå upp och baka upp torres på hans returer. kolla in http://www.youtube.com/watch?v=JtYjC_gFdYI

Kommentarer är stängda.