I varje VM stiftar man alltid bekantskap med intressanta spelare. Jag syftar på skickliga spelare som man vanligtvis inte ser i klubblagen, men som ändå håller hög klass och är redo att inta en större scen även på klubblagsnivå.

Hittills har jag identifierat flera sådana spelare, men de två som jag tänker skriva om nu påminner lite om varandra. De är unga afrikanska defensiva mittfältare.  Det handlar om Anthony Annan (Ghana/Rosenborg) och Lukman Haruna (Nigeria/Monaco).

Annan, 23, är liten, men en riktigt snabb & ettrig karaktärsspelare som är hård i närkamperna och har bra spelsinne. Ja, han påminner faktiskt ganska mycket om en viss Javier Mascherano. Han borde självklart spela i en större liga än den norska.

Den blott 19-årige Haruna är också en defensiv mittfältare, men har ändå andra styrkor. Framförallt imponeras jag av hans passningsspel och spelsinne. Hans passningar är kreativa, precisa och framförallt håller han ett högt bolltempo. Dessutom är han snabb, till skillnad från t.ex Tom Cairney. Jag tror att han kommer att bli en defensiv playmaker av mycket hög klass inom några år. Är han ett ämne för Liverpool? Ja, definitivt.