Landslagsuppehåll = skador för Liverpool. Det är ett som är säkert.

Ikväll utgick både Dirk Kuyt och Daniel Agger på grund av skador. Den sistnämnde gjorde comeback efter en tidigare skada, men höll bara i 39 minuter innan han gick sönder. Förstås extra surt, då dansken även tidigare råkat ut för skada efter skada under sin tid i LFC.

Kuyt och Agger kommer att undersökas i Melwood under morgondagen och Liverpool hoppas förstås att duon kan delta i helgens derby. Normalt sett är derbyt nästan viktigare ur ett moraliskt och prestigemässigt perspektiv än ett sportsligt, hur märkligt det än låter, men den här gången är ju poängen verkligen livsviktiga.

En som hade en desto roligare landskamp var Raul Meireles, som gjorde ett mål som kan ses här. Portugisen hade även ett fantastiskt skottförsök som kan ses här. Hoppas han har siktat in sig inför helgens match!

Angående Holland-Sverige måste jag säga att holländarna överraskade mig i negativ bemärkelse. Klart att jag kanske är lite präglad av artikeln i det senaste numret av Offside, men är det inte något märkligt att ett av världens bästa fotbollsländer använder en så defensiv och kontringsinriktad gameplan när de spelar på hemmaplan mot Sverige?

Med tanke på skillnaderna i spelarmaterial kan jag inte riktigt acceptera att holländarnas fega taktik. Jag tycker att de borde kunna föra spelet på ett helt annat sätt än Sverige. Nu vann de på grund av överlägsen effektivitet och bättre försvarsspel. Blev i och för sig inte särskilt imponerad av deras försvarsspel, men de gav inte bort målchanser som Sverige gjorde.

Behrang Safari gjorde ett oförlåtligt misstag i samband med 2-0-målet. Jag vågar inte ens tänka på hur många scouter som fanns på läktaren. Tycker synd om killen; det där kan nog mycket väl ha kostat honom ett kontrakt med en klubb i någon av de bästa ligorna. De som övervägde att lägga ut pengar på honom i januari, gör nog inte det nu. Till den skaran inkluderar jag Roy Hodgson, som ju gillar skandinaviska spelare.

Ola Toivonen? Helt okej, men måste ta för sig mer. Slå fler avgörande passningar. Och framförallt; bli effektivare i avslutningarna. Monsterläget som han fick måste han bara sätta. Med tanke på att Liverpool sökte en renodlad anfallare – helst en targetman – i somras, förstår jag om klubben ansåg att Toivonen var fel spelartyp.

Det kändes för övrigt om att Olof Mellbergs onödiga utvisning i den förra matchen stod Sverige dyrt mot Holland. Andreas Granqvist var inte bra individuellt och samarbetet med Daniel Majstorovic fungerade inte alls. Självklart var motståndarna skickliga, men de svenska mittbackarnas positionsspel var inte bra.

Innan Sveriges match kollade jag på slutminuterna av Finland-Ungern, där gästerna avgjorde i matchens sista sekunder. Det var verkligen blytyngt för Finland, men precis som Sverige, klantade de till det själva. Det utnyttjade klasspelaren Balazs Dzsudzsak. Yttermittfältaren med det krångliga efternamnet fortsätter att se intressant ut, och bör vara ett aktuellt namn inför januaris fönster, precis som PSV-lagkamraten Ibrahim Afellay, som jag blev positivt överraskad av mot Sverige.