Brasiliens etta ryktas till Liverpool – men hur hett ryktet är varierar kraftigt beroende på vilka källor man väljer att lita på.

Enligt italienska medier visar Liverpool klart störst intresse för Alisson, medan Real Madrid och Chelsea snarare cirkulerar i bakgrunden.

Ikväll skriver också spanska El Mundo Deportivo att Liverpool har erbjudit AS Roma respektingivande 65 miljoner euro för Alisson. Liverpool ska också ha lovat brassen att bli etta mellan stolparna. Tidningen tillägger att Real Madrid har erbjudit 50 miljoner euro och informerat Alisson om att han kommer att få konkurrera med Keylor Navas om han flyttar dit.

Sky Sports agerar dock glädjedödare då de hävdar att Liverpool troligtvis inte kommer att följa upp sitt intresse för Alisson, då man är ovilliga att betala de £80 miljonerna som Roma kräver honom.

Samtidigt har Alisson själv varit ute och klargjort att han gärna vill se sin framtid bestämmas innan VM börjar.

7 kommentarer
 1. Hmm, fönstret som började så bra har helt gått åt pipan den senaste veckan. Först hela strulet med Fekir där man hör två sidor av storyn. Ena att vi snålade och försökte pressa priset, den andra att vi inte vågade chansa efter hans allvarliga knäskada. Och nu strulet med målvakterna, både Oblak och Alisson blir för dyra och vi springer igen efter en massa medelmåttor (Cillessen, Pope, Leno) som inte är mycket bättre än det vi har. Får hoppas att vi hittar nya targets, känns som vi kommer få lufta plånkan ordentligt om vi ska få in nåt av klass. Hoppas de inte snålar om vi ska vara kvar där uppe.

 2. ”Liverpool ska också ha lovat brassen att bli etta mellan stolparna.”
  Man får väl hoppas det om man pröjsar dom stålarna 😀

 3. Klubben måste inse att det kostar om man vill ha den kvalité som krävs för att vi ska ta nästa steg. Den kvalitén besitter framför allt Jan Oblak som jag håller som en något bättre målvakt än Alisson. Båda anser jag dock är betydligt bättre än Karius, Mignolet och Ward. Som det känns så är övriga namn som nämnts inte några direkta uppgraderingar av nuvarande målvaktsuppsättning. Med tanke på att FSG köper spelare som de senare hoppas kunna sälja med förtjänst, hellre än att de ska generera sportsliga framgångar så lär vi endast få fortsätta drömma om Oblak och Alisson.

  Ser man sedan till strulet med Fekir så har jag tyvärr väldigt svårt att se vem som skulle kunna vara ett likvärdigt alternativ. Visst förstår man oron att han kan skadas igen, men det är ju inget man kan veta innan. Se på t.ex. Danny Ings, som vad jag kan minnas inte hade haft problem med knäna när han kom till oss. Hux flux så kraschade han knäna två gånger på lika många säsonger. Finns inget som säger att Fekir skulle drabbas av ny skada, även om risken finns.

  • Kan inte skylla FSG för att Roma begär för mycket för Alisson eller att Oblaks utköpsklausul är astronomisk.
   Är inte helt såld på Alisson heller. Med en säsong under bältet i Europa, oavsett hur bra han är(även om han inte direkt va bra mot Liverpool) så är €80m för jävla mycket. Oblaks €100m är bra mycket vettigare då han har varit en av världens bästa i flera år nu. Men det är fortfarande en astronomisk summa för en målvakt.

   Sen ska det va sagt att Karius är knappast dålig då Liverpool va PLs bästa lag sen försluten mot Tottenham och han tillsammans med van Dijk är en stor anledning till det. Det är knappast som att Liverpool skulle släppa in 50mål om Karius är ett nästa säsong.

   Denna målvaksfråga har ärligt talat blåst helt ur proportion. Karius va fan bra sen han tog över och någon som hävdar annat är en jävla lögnare. Han gjorde två misstag i CL finalen efter vad vi nu har fått bekräftat va en hjärnskakning.

  • Jag delar era bådas tankar, det kan kosta på att ligga i toppen men hur mycket spenderade vi under gångna säsongen?
   Snabb mattematik säger vi gick plus X miljoner med en förlust av en fantastisk spelare (orm) samt fick en fantastisk jätte i backlinjen, VVD.

   Mings fick gå åt sidan, Karius kommer in och gör det riktigt bra, TAA visar att vi har en extremt lovande världsback i blotta 20 år (?), Milner skickade in 5 ytterligare växlar och uppgraderade motorn med oändlig kämpavilja, Hendo kommer tillbaka och har nya däck på som river och sliter, säsongens och kanske Europas kap i våran vänsterback, vilken säsong han gör, det ör ju helt otroligt vad utvecklingen gick uppåt som en rymdraket, Lovren kliver över Mount Everest efter att ha hamnat i djävulens passage emot Spurs, jag kan hålla på oändligt med klyschor för att propagera följande:

   Ett bra lag byggs inte enbart med astronomiska summor, hade så varit fallet skulle vi inte hamnat på en 4’e plats, knte spelat CL-Final, hur många trodde det ens var möjligt för höstens rådande lag att spela CL-Final emot självaste galacticos Real Madrid med Ronaldo i spetsen när vi inte gjort som de andra stjärnbyggena, den som svarar ”Jag trodde det” kommer definitivt inte till paradiset efter detta livet och jag totalsågade värvningar och lag innan säsongen startade, hur skulle det ens vara möjligt?

   Det ör ett bevis i sig att ett bra lag byggs med mer än pengar.

   Sen tycker jag vi bör och faktiskt ska ge Karius halva säsongen, ge grabben en chans, kan dra upp XXX antal målvakter som haft ögonbindel på sig första säsongerna de spelat i större ligor och större matcher, misstag sker, görs, det är mänskligt och revanschsuget är/kommer vara så stort hos Karius att motbevisa alla floskler och skitsnack som föregått så han kommer visa sig från ännu högre höjder.

   Må vi tro på laget och ledningen och delade åsikter ör bra, annars kommer man ingenstans 👌🏻

 4. Maddock twittrade följande inder kvällen ang Shaqiri och Fekir…
  The Swiss winger is not seen as an alternative to Nabil Fekir – with Fekir having been earmarked for an attacking midfield role and Shaqiri being a back-up to Sadio Mane and Mo Salah up front.

  On Fekir, Maddock writes that the deal is not yet completely dead and negotiations could later resume.

Kommentarer är stängda.