. . .

Det vara inte bara Sverige som VM-kvalspelade mot en europeisk stormakt under fredagskvällen. England mötte nämligen San Marino och vann enkelt med 5-0.

Matchens roligaste ögonblick kom i den 66:e spelminuten när Michael Carrick byttes ut och Jonjo Shelvey ersatte. Det var 20-åringens A-landslagsdebut för England.

* * *

Joe Allen spelade hela matchen i Wales viktiga 2-1-seger mot Skottland. Gästerna från norr hade ledningen med 1-0, men Wales kvitterade genom Gareth Bale på en straff som han själv filmat sig till. I slutet av matchen avgjorde Bale med ett fantastiskt vänsterskott och blev därmed stor matchhjälte. Allen spelade som vanligt bra och tog en medveten så kallad taktisk varning för att förhindra en spelvändning i den 73:e minuten.

* * *

Daniel Agger var Danmarks lagkapten och spelade hela 1-1-matchen mot Bulgarien, som tog en ledningen redan i den 7:e minuten, men fick en spelare utvisad cirka 20 minuter senare. Nicklas Bendtner kvitterade strax innan halvtid, men Danmark lyckades alltså inte knipa en seger. Målvakten Nikolay Mihaylov – som tidigare tillhörde Liverpool – var Bulgariens burväktare i matchen.

* * *

Turkiet fick något oväntat stryk i hemmamatchen mot Rumänien, då Gheorghe Grozav gjorde matchens enda mål. 22-åringen representerar rumänska Petrolul Ploiești på klubblagsnivå och har genom 3 mål på 6 A-landskamper skaffat sig ett gediget målsnitt. Nuri Sahin startade inte, men byttes in i den 80:e minuten. Galatasarays spännande mittback Semih Kaya, 21, spelade hela matchen för Turkiet.

* * *

Martin Skrtels Slovakien vann med 2-1 mot Lettland. Skrtel fick en smäll och byttes ut i den 90:e minuten, men det har ännu inte kommit några rapporter om skadan. Förhoppningsvis är den inte särskilt allvarlig. Den en gång så talangfulla och snabba anfallaren Māris Verpakovskis – som tydligen fortfarande håller landslagsklass – hoppade in och gjorde mål på straff för Lettland.

* * *

Om man bortser från LFC-spelarna var det onekligen ett intressant möte mellan olika spelstrategier nere i Schweiz när Norge på besök. Matchen slutade 1-1 sedan Schweiz tagit ledningen med 1-0 i den 79:e minuten och Brede Hangeland kvitterat bara två minuter därefter. Drillos mannar torskade som bekant mot Lars Lagerbäcks Island, men att ta en poäng i Schweiz måste helt klart betraktas som ett bra resultat för norrmännen.

* * *

Den europeiska VM-kvalomgångens lag måste ändå vara Tyskland, som fullständigt krossade Irland på bortaplan. Matchen slutade till slut 6-1 till tyskarna. Tennissiffror!