Kenny Dalglish har identifierat Ryan Shawcross som den mittback som han helst av alla vill värva till Liverpool, men klubbens bud på £10 miljoner är troligtvis för litet, då Stoke anser att han är värd £18 miljoner. Dessutom vill Stoke snarare köpa spelare än sälja. Om Stoke gör sig omöjliga i förhandlingarna om Shawcross förväntas Liverpool kontakta Bolton för att försöka nå en kompromiss om Gary Cahills övergångssumma. Cahills prislapp på £17 miljoner utgör ett problem, men Liverpool är medvetna om att Bolton vill värva David N’Gog och kommer att försöka förhandla ner Cahills prislapp. Scott Dann är Liverpools backup-alternativ, då Arsenal tvekar på att lägga ett bud på honom (The Daily Mail).

Liverpool vill även sälja spelare. Daniel Ayala är nära Norwich, medan AC Milan förväntas buda £7,5 miljoner på Alberto Aquilani i helgen. Aquilani värderas till £10 miljoner (The Daily Mail).

Liverpool har budat £12 miljoner + David N’Gog för Gary Cahill. Därmed har Liverpool budat över Arsenal för Cahill. Dessutom kommer troligtvis en överflödig LFC-spelare att tillbringa säsongen på lån i Bolton. Joe Cole skulle kunna vara den spelaren. Liverpool är däremot inte intresserade av Scott Dann (Twitter).

* * *

AC Milan är intresserade av Aquilani, men är bara beredda att betala £5,2 miljoner för hans tjänster. Liverpool vill ha nästan det dubbla för att släppa italienaren (Gazzetta dello Sport).

Bolton har inte mottagit några bud på Cahill, trots många rykten om att såväl Liverpool som Arsenal förbereder bud på honom. Ryktena om att N’Gog kan inkluderas i en deal som tar Cahill till Liverpool är kraftigt överdrivna. Både Liverpool och Arsenal hade representanter på plats i förra veckans träningsmatch mellan Bolton och Levante, men deras närvaro kan lika gärna ha berott på att båda storklubbarna ska möta Bolton i någon av de sex inledande ligaomgångarna (The Bolton News).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Shawcross är otroligt bra, Cahill har jag inte sett så mycket av men någon utav dessa två skulle onekligen vara en ohyggligt stor förstärkning.

 2. Två mycket bra backar, men jag tror att Shawcross har en större utvecklingspotential än Cahill. Av det skälet så faller såklart mitt val på Shawcross, men det negativa är att Shawcross är en erkänt Manchester United supporter och därför blir mitt slutgiltiga val Gary Cahill.

  Gary Cahill är ganska lik Agger, mycket duktig med bollen vid fötterna, bra huvudspel och en skicklig tacklingspelare.

 3. Förstår verkligen inte Cahills storhet. Tycker han är bra mycket sämre än vad Skrtel är. Dålig med fötterna och gör väldigt enkla misstag ibland. Shawcross är en bättre spelartyp som skulle matcha Agger bättre i framtiden! För någon jämkning av Carragher kommer inte att ske den här säsongen ialafall!

 4. Premiärlaget:

  Reina, Flanagan, Enrique, Agger, Carragher, Lucas, Adam, Downing, Henderson, Suarez, Carroll.

  Avbytare: Doni, Meireles, Kuyt, Spearing, Ngog, Kelly, Robinson.

  Måste vara första gången Kuyt bänkas när han är frisk!