Om mindre än en timme börjar äntligen Premier League. Liverpools ställs mot Sunderland, som ju har köps massvis med spelare i sommar.

Något överraskande väljer Kenny Dalglish att starta med den under gårdagen klara vänsterbacken Enrique. Flanagan får också starta, likaså får Henderson chansen mot sin gamla klubb. Copa America-duon Lucas och Suarez återfinns också i en stark startelva.

Kuyt börjar på bänken – en bänk där varken Shelvey, Kyrgiakos, Poulsen, Cole, Maxi eller Aquilani får plats.

Liverpools startelva:  Reina, Flanagan-Carra-Agger-Enrique, Henderson-Adam-Lucas-Downing, Suarez-Carroll

Avbytare: Doni, Meireles, Kuyt, Spearing, Ngog, Kelly, Robinson.

* * *

Efter matchen:

Matchen slutade 1-1 efter mål av Suarez och Larsson.

I den första halvleken skapade Liverpool ett helt gäng målchanser. Man spelade visserligen inte särskilt bra, men man lyckades ändå vaska fram målchanser. Redan i början av matchen fixade Suarez en straff efter slarv från bortalaget, men Copa Americas bästa spelare missade tyvärr straffen som sköts över.

Suarez skulle ändå bli målskytt, då han fick pannan på en delikat frispark av Adam, 1-0 till Liverpool. Hemmalaget kändes heta. Både Carroll och Downing var ytterst nära att utöka ledningen till 2-0; domaren dömde bort Carrolls mål sedan han knuffat motståndarförsvararen, och ribban hindrade Downing som stod för en riktig soloprestation innan han dunkade bollen i målramen.

I den andra halvleken var Sunderland klart bättre. De var visserligen uddlösa och hade svårt att få till de där riktigt farliga avsluten, men de hade bollen mycket och vågade fylla på med spelare i anfallen. Liverpool slet hårt utan boll och orkade inte få till någon effektivt presspel, trots att Kuyt byttes in. Larsson gjorde ett väldigt snyggt volley-mål, men Dalglish kan omöjligtvis ha gillat Flanagans obefintliga ingripande i samband med baklängesmålet. Samtidigt vet alla att unga spelare är lite upp och ner i sina prestationer, och vi förlåter givetvis den unge högerbacken.

För att inte endast gnälla på Liverpool, ska man heller inte glömma att Sunderland gjorde en gedigen insats. De saknar i och för sig fortfarande den offensiva spetsen som Bent tillförde, men Sessegnon – som tidigare under sin karriär har visat att han har en väldigt hög högstanivå – ser ut att ha kommit till sin rätta. Om Benins bästa fotbollsspelare kan hitta en jämnhet i sitt spel är mycket vunnet för Sunderland, tror jag.

Sammanfattning:
Liverpool var bättre än Sunderland i första halvlek, men gästerna var bäst i den andra, vilket gjorde att 1-1 kändes som ett ganska rättvist resultat, även om Liverpool hade fler heta målchanser sett till båda halvlekarna. Liverpool skapade flera riktigt heta chanser i första halvlek, men de var egentligen inte konsekvenser av bra kombinations- och passningsspel, utan snarare av motståndarslarv, fasta situationer och individuella prestationer. När spelarna är mer samspelta kommer man säkerligen att prestera betydligt bättre anfallsspel än så här. Och presspelet, som kom av sig helt i synnerhet under andra halvlek, kommer också att bli bättre när spelarna känner varandra bättre. Den kollektiva styrkan med och utan boll finns helt enkelt inte – än.

En nyckel framöver blir definitivt att få med ytterbackarna mer i anfallsspelet. Enrique koncentrerade sig – av naturliga skäl med tanke på omständigheterna – väldigt mycket på sina defensiva uppgifter. Spanjoren kommer säkerligen att ta betydligt fler offensiva löpningar framöver. Detsamma gäller på högerkanten, där Flanagan inte riktigt kom till sin rätt i den här matchen, och där vi ju vet att offensivt skickligare alternativ som Johnson och Kelly sannolikt kommer att starta majoriteten av matcherna den här säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Precis den elva jag hoppas på, måste betyda något speciellt! 😉

 2. Laguttagningen ser stark ut. Nu jäklar kör vi!

  Höll på att få smärre panik nyss, slog på boxen för första gången sen jag kom hem från semestern och möts av meddelandet ”ingen åtkomst” på varje kanal. Med psykbrytet nära till hands ringer jag till Comhem och de förklarar att det är fullt normalt att den tappar kanalerna när den får stå avstängd i 3 veckor. Nu ska de köra någon uppdatering som tar 1h. Hjärtattack! Får kolla på försnacket på LFC.tv

 3. Skulle va tacksam om någon kan uppdatera hela tiden så jag vet va de står osv osv är inte hemma just nu så jag kan tyvärr inte se sitter i bilen med en iphone så snälla uppdatera vad som händer!:D

  • Det är halvtid nu.

   Liverpool leder med 1-0. Suarez styrde in Adams frispark med pannan.

   Mer som hände i första halvlek:

   Downing gjorde en fin soloprestation och sköt i ribban.

   Suarez missade en straff.

   Carroll gjorde mål, men det dömdes bort pga knuff.

   Carra är en av flera spelare som har blivit varnade.

   Liverpool spelar inte fantastisk fotboll men man känns väldigt giftiga när man anfaller.

 4. ojojoj…..det finns mycket att jobba på….fanns ingen vilja.
  Jaja….nya friska tag!!!
  Ynwa

 5. Fantastiskt dålig andra halvlek där flanagan, Lucas och henderson är sämst på plan…

 6. Inget illa mot Flanno. Men helvete vad dålig han blev ju mer matchen gick. Att han inte byttes ut runt minut 60 gjorde mig rasande.

  Och sen fanns det ingen vilja i andra framåt. Mycket och jobba på under veckan.

 7. Flanagan måste varit sämst. Varför spelade inte Kelly istället för Flanagan?

 8. Lucas och Flanagan sämst på plan. Sebs mål borde Flanagan ta på sig, den markeringen hade inte hållit i div 5. Annars en bra första halvlek där Charlie Adam var bäst.

 9. Man kan väl inte räkna med att allt bara ska funka första gången de spelar ihop? Det märktes att det var fel i timingen, spelare missförstod varandra, spelare löpte i fel yta, spelare gick på samma boll… det finns lite saker att jobba på som naturligtvis inte kan fungera med en gång. Sånt här spel får vi nog räkna med de kommande 5 matcherna.

  Angående Seb’s mål så är det ju en riktig kalaspärla han får på, men jag skulle inte vilja klanka ner så mycket på Flanagan. När spelare x slår krossen till Larsson, så är det 3 stycken spelare kring honom, ingen går på spelare x. Han borde aldrig ha fått krossa dendär bollen överhuvudtaget. Tror att det är det som gör att Flangan blir överrumplad när bollen tillslut kommer. Men somsagt, de behöver få spela ihop sig.

 10. No#98, det är ett LÅNGT inlägg som backen (oavsett vem) måste hinna med att komma i rätt position på.
  Dock var målet Sebastian gjorde skitsnyggt.

  Såg inte matchen men Suarez måste ha varit jäkligt bra då ingen sågar hans straffmiss & insats. Dock som vanligt så sågas dom unga spelarna+ Lucas…
  Men ni har säkert helt rätt ni som gör det…

 11. Det var en bedrövlig straff helt klart!
  Men det var tidigt i matchen och vi borde ha vunnit ändå.
  Borde ha avgjort i första.
  Fick panik efter kvitteringen och ingenting fungerade.
  Det var nog mest det som gjorde att spelarna tog slut snarare än att de inte var ”fit” nog.
  De blev stressade och då tog de slut helt enkelt.

  De kände pressen att de var tvungna att vinna…

 12. Kalle: Suarez fixade straffen helt på egen hand och det går inte att klandra honom för missen, 10 min senare gjorde han dessutom mål. Men vi borde vänta oss mycket mer av honom än det vi såg idag.

 13. hoppas Aquilani tillbaka nästa match mot Arsenal bara ?? vad hände med Aquilani idag??

 14. Seriöst varför spela inte Aquilani för?? Hoppas verkligen att Kenny startar med han mot Arsenal.
  Och inte nog med det, tycker att Enrique borde få en del beröm över hans insats idag, de var ju killens första match och han spela bäst på plan och fram för allt så spela han med sitt hjärta, något många inte gjorde.

  (4-3-3, med Meireles/Lucas bakom Adam och Aquilani)
  Reina
  Johson – Carra – Agger – Enrique
  Meireles/Lucas
  Adam – Aquilani
  Downing – Carroll – Suarez

  ”Spela så här så tror jag starkt på 3p! YNWA:)”

 15. Kingkenny96:

  4-4-3 blev ju det där!
  Får vi starta med en man mer så tror jag också vi tar det garanterat!

 16. Okej! Var nog jag som missförstod ser jag nu!
  My bad! 😉

 17. Aquilani spelade inte för att han var petad det är inte svårare än så.
  Den enkla anledningen till det är att han inte är bra nog.
  Meireles går före honom och då blir han överflödig.

  KingKenny96

  Den där uppställningen skulle aldrig fungera.
  Skulle Meireles vara defensiv mittfältare?
  Killen som inte går in i en enda närkamp för han är rädd om fötterna…

 18. Nu är första matchen avklarad, dessutom på hemmaplan. Nu laddar vi om till matchen mot Arsenal. Jag skulle vilja se i princip samma startelva som mot Sunderland. Förhoppningsvis kan vi få Cahill innan dess också.

  Reina

  Johnson – Carragher – Agger – Enrique

  Henderson – Adam

  Kuyt – Suarez – Downing

  Carroll

  ———————–

  Henderson får starta om inte Gerrard hunnit tillbaka innan. I den lite mer offensiva rollen jämfört med Adam i dem två balansrollena så tvingar man Henderson att även jobba i det defensiva mer och på så sätt kan han utveckla sitt närkampspel ännu mer.

  Charlie Adam får en typisk ”Carrick”-roll där han ligger lite längre ner och vinner bollar samt levererar underbara crossbollar precis som han gjorde i Blackpool. Han har ju redan visat att han kan vara en riktig ”beast” på planen, och hans passningspel håller minst lika hög klass som Carricks.

  Det jag saknar, förutom en ny mittback, är ännu en yttermittfältare. Aaron Lennon var det ju lite prat om och även Adam Johnson hade varit riktigt bra.

  Nu ser vi till att klättra i tabellen gubbar, YNWA!