Enligt The Times har ShareLiverpooLFC bekräftat att de har tillräckligt mycket pengar för att kunna lägga ett seriöst bud på Liverpool FC.

Representanter från ShareLiverpool tror att det finns fler än 4 miljoner Liverpoolfans i Storbritannien och Irland, och vill dessutom ta vara på det enorma intresse som finns utanför dessa länder.

Målet är att efterlikna andra europeiska klubbar, som t.ex Bayern München, där supportrar äger 80% av klubben.

“ShareLiverpoolFC board will now look to specify a date for a share issue later this summer,” säger Dr Rogan Taylor, som är en av de som grundade ShareLiverpool.

“This is a serious and rigorously professional undertaking and we believe our core aspiration is both desirable and deliverable. This is our time. It presents the best – and perhaps the only chance – of fans gaining control or at the very least a significant equity stake in the club they love and support,” tillägger Taylor.

2 kommentarer
  1. Om det här händer, hur kommer de att driva klubben? Hur ska vi få transfer pengar? HUr ska vi få pengar till en ny arena?

    • Jag är inte helt säker, men jag tror att pengarna som de investerar i början ska räcka till klubben+betala av skulderna+ny arena+x antal miljoner i transferbudget. Om jag minns rätt tänker de sig en styrelse + en president som röstas fram av medlemmarna som t.ex i spanska klubbar. Jag tycker att det är en häftig idé, men frågan är om de går att genomföra, och om den kommer att bli speciellt lyckad om den nu går att genomföra.

Kommentarer är stängda.