Enligt både La Gazzetta dello Sport och Calciomercato är Liverpool och Inter på väg att göra en spektakulär affär som skulle ta Javier Mascherano till Milano i utbyte mot Sulley Muntari + en summa pengar.

De italienska källorna menar att Liverpool vill ha 25 miljoner euro för Mascherano. ”Gazzettan” nämner inte hur mycket av summan som skulle falla bort om Muntari inkluderas i en affär, men enligt Calciomercato handlar det om Muntari + 10 miljoner euro för Mascherano.

Muntari, 25, har som bekant ett förflutet i Premier League, då han gjorde en säsong för Portsmouth 2007/2008, men sedan flyttade han till Inter för 16 miljoner euro + eventuella bonustillägg.

Tiden i Inter har alltjämt varit misslyckad för Muntari, vars hårda spelstil passar betydligt bättre i Premier League än i Serie A.

Att Mascherano kommer att lämna Liverpool är tämligen uppenbart. Hans familj vantrivs sedan länge vid sidan av planen, och nu när Rafa Benitez lämnade tog han förmodligen Mascheranos eventuella lojalitet med sig, då argentinaren snarare verkar vara lojal mot Benitez och inte Liverpool.

Jag vet att många ogillar Muntari, men personligen har jag alltid gillat honom. Han är stark, stenhård och vänsterfotad. Det sistnämnda uppskattar jag, eftersom det är ett bra komplement till en högerfotad mittfältare – t.ex Steven Gerrard – som kan spela bredvid honom på Liverpools innermittfält. Att ha en vänsterfot ger ytterligare möjligheter i uppspelen, eftersom laget får kapacitet att spela upp bollen i fler vinklar, och Muntari skulle nog passa väldigt bra med Gerrard i 4-4-2, vilket ju är spelsystemet som den förväntade nya managern Roy Hodgson förespråkar.

Just vänsterfoten tror jag var en stor anledning till att Benitez var så angelägen om att rekrytera Gareth Barry för några år sedan. Det är svårt att hitta vänsterfotade defensiva mittfältare, eller ja tvåvägsmittfältare, som man väl får säga att både Muntari och Barry är.

Om (när) Mascherano lämnar kommer Liverpool även att behöva hårdhet – det skulle Muntari tillföra… Oavsett vad andra anser om honom, tror jag att han vore en riktigt bra värvning.

Förresten, det skulle också vara intressant att höra hur mycket Inter vill ha för Ricardo Quaresma. Portugisen har ju misslyckats brutalt i Milano, men jag ser fortfarande stor potential i honom – han har mycket fotboll i sig. Vad jag har hört var han på gång i Liverpool en gång i tiden, men Benitez tvivlade på hans karaktär, och valde därför att värva Ryan Babel istället.

* * *

La Gazzetta dello Sport publicerar dessutom fler Liverpoolrelaterade rykten. Tidningen menar nämligen att Fiorentina vill värva Emiliano Insua.

Insua förväntas förpassas till bänken när Liverpool rekryterar en ny vänsterback, vilket man förväntas göra.

Personligen tror jag dock inte att Liverpool är ett dugg intresserad av att släppa Insua, som både är utvecklingsbar och dessutom klassificeras som en ”home grown player”  – någonting som Liverpool är i enormt stort behov av inför kommande säsong.

4 kommentarer
  1. Känns som Mascherano är värd mer än 25 miljoner euro, minst 35 miljoner euro.

    • Jag håller med. Mascherano borde vara värd 30-35 miljoner euro.

  2. Så skönt att slippa gå till 3-5 olika hemsidor för att få Pool nyheter. TACK!

  3. Hoppas på Muntari o pengar för Maschen !

Kommentarer är stängda.