En spelare som ryktades intensivt till Liverpool under sommaren var Xherdan Shaqiri. Schweizaren fick nyligen frågan om han ville att Bayern München skulle acceptera ett bud från Liverpool i somras varpå han svarade: ”Det var känt att jag ville göra något i somras. Efter VM kände jag att det vore bättre för mig att testa något nytt. Jag tänkte på en förändring och hade många förfrågorningar. Då bestämde FC Bayern att jag var tvungen att stanna… Men i München trivs jag också väldigt bra,” sa Shaqiri till Blick.

Därefter fick Shaqiri ytterligare en flyttrelaterad fråga och han betonade att det verkligen var en stor besvikelse att en sommarflytt inte blev av.

shaqiri

Liverpool är intresserade av att hämta in Fiorentinas målvakt Neto, vars kontrakt går ut efter säsongen. Liverpool skulle föredra att signa brassen som Bosman nästa sommar, men kan även tänka sig att rekrytera honom i januari (The Daily Mail).

* * *

Scouter från Inter Milan, Juventus, AC Milan, Roma, Liverpool, Arsenal och Porto har kollat på Nantes 19-åriga yttermittfältare Georges-Kévin N’Koudou den här säsongen (Sportmediaset).

* * *

Lukas Podolski har öppet medgett att han är missnöjd med speltiden i Arsenal (The Guardian).

* * *

Den här veckan kommer Sunderland att ha interna möten om planerna för januari. Det kan bli så att de åter igen försöker värva Fabio Borini (The Daily Star).

* * *

Anderson har som bekant dunderfloppat i Manchester United. 26-åringen förväntas återvända till hemlandet Brasilien i januari. Klubbar som Gremio och Flamengo är intresserade (The Mirror).

Newcastle bevakar den serbiska anfallaren Aleksandar Mitrovic, som kan vara tillgänglig för omkring £5 miljoner (The Mirror).

Tottenham kommer att försöka signa Fabian Delph i januari (The Mirror).

Tottenham är beredda att betala £20 miljoner för Jay Rodriguez, men Southampton hoppas behålla och förlänga kontraktet med honom (The Mirror).

Arsenal är väldigt intresserade av den unga Ipswichbacken Tyrone Mings, men klubben kräver hela £10 miljoner för att släppa honom (The Mirror).

* * *

Relaterade länkar:

Talangprofil: Xherdan Shaqiri

Talangprofil: Aleksandar Mitrovic

7 kommentarer
 1. Nu räcker det med spelarrykten liverpool har en trupp och ska prestera därefter vi är ingen league one klubb som ska utveckla spelare och därefter sälja dem. Enligt mig är det ofattbart att vi sålde Suarez hur är det möjligt att vi säljer den spelare som fick ett helt lag av mediokra spelare att spela den bästa anfallsfotboll vi sett på år och dar? Jag skyller på en individ som ska hållas ansvarig och den individen är Brendan ”jag kan göra allt själv” Rodgers. En tränare gör det som är bäst för klubben och det borde inte ens finnas på kartan att vi säljer Suarez men så gör idioten just det och se vart vi är nu. En tränare måste se ur olika synvinklar och han måste kunna se vad Suarez betydde för liverpool men stolt som den jäveln är så insåg han inte att han just hade kört liverpool mot botten i samma sekund han skeppade iväg Suarez och det kmr jag aldrig förlåta honom för.

  • Att det cirkulerar många rykten till storklubbarna får man leva med. Vad som i slutändan händer är en annan sak.

   Av allt att döma inkluderades en ’riktig’ klausul i Suarez sista kontrakt med Liverpool. Det gjorde att klubben inte kunde säga nej. Oavsett vilket känns det orimligt att en klubb som Liverpool ska stå och falla på en enda spelare. Glöm inte att Sturridge har missat massa matcher den här säsongen. BÅDA de stora målskyttarns har således saknats.

  • Det du måste förstå är att det var Suarez som fick Sturridge att prestera på den nivån han gjorde. Sturridge är så pass skadebenägen att vi inte kan enbart stå där med honom som våran uttalade etta på anfallsplatsen. Vi måste hämta in en minst
   lika bra spelare som honom och den svåra biten blir att göra just det för ingen ”stjärna” vill kma till ett lag som säljer alla sina bästa spelare år efter år.

  • pacman: Självklart blev Sturridge bättre av att ha en världsstjärna som Suarez vid sin sida, men faktum är ju att Sturridge har ett väldigt fint målsnitt utan Suarez också – och de målen har Liverpool saknat när han har varit borta.

 2. Pacman det verkar som du är ute och cyklar långt utanför verklighetens gata.
  Tror inte BR ville sälja Suarez, han byggde laget efter honom. Sen tror jag ingen ägare säger nej till dom summorna som, oftast Barcelona el RM lägger upp (se MU o Tottenham också).
  Ägarna har nog ganska mkt att säga till om i såna affärer, för det är business för dom, det finns undantag. Allt som händer i klubben är inte BRs fel.
  Sen säljer väl inte Liverpool sina bästa spelare varje år eller?
  Så kom in i matchen och sluta skylla på BR för allt. Spelarna har mkt eget ansvar i hur det går på plan. Håller med om att vi behöver ngn bättre anfallare men det som fungerar i ett lag kanske inte fungerar i vårat lag.
  YNWA

 3. Det räcker om vi lyckad få in Origi i januari. Då är vi redo för våren. Vi ska inte värva mer än 1-2 spelare per fönster framöver anser jag, läxan lärd.

  • Liverpool kan definitivt värva fler spelare än 1-2 spelare per transferfönster. Det är inte antalet värvade spelare som har skapat problem för Liverpool, utan vilka spelare man har värvat. Jämför med Southampton som har värvat fler 1-2 spelare inför den här säsongen, och som inte har drabbats av samma problem som Liverpool.

   Sedan är Origi 19 år gammal och även om han är en väldigt lovande spelare, så är han knappast lösningen på Liverpools problem redan den här säsongen. Det behövs fler spelare än honom i januari.

Kommentarer är stängda.