* * *

Målvakter fortsätter att ryktas till Liverpool. Idag är Fiorentinas brasse Neto åter igen på tapeten:

Netos kontrakt med Fiorentina går ut efter säsongen. Juventus och Liverpool är intresserade – de sistnämnda har redan kontaktat Netos representanter. Fiorentina vill förlänga kontraktet och parterna är inte ljusår ifrån varandra i förhandlingarna, men den italienska klubben befarar allt mer att tappa honom på free transfer för varje dag som går (TMW).

Om Fiorentina inte har lyckats förlänga i januari kan de sälja Neto för en mindre summa i det transferfönstret.

* * *

Juventus förbereder sig inför januarifönstret. En spelare på deras önskelista är Everton Ribeiro, men Cruzeiros prislapp på €7 miljoner är för hög. Därför har Juventus skjutit upp en eventuell Ribeiro-värvning till nästa sommar. Juventus har även spelare vars kontrakt går ut efter säsongen. Det handlar om Sebastian Giovinco, Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini och Stephan Lichtsteiner. De förhandlar med de tre sistnämnda, men Giovinco kan komma att reas ut i januari (Sky Italy).

Inter förbereder sig inför januari. Deras topprioritet är en ny anfallare. Där är de troligaste alternativen Joel Campbell och Fabio Borini. Ytterligare en anfallare som nämns i sammanhanget är Alberto Gilardino. På önskelistan finns också backen Vlad Chiriches, som kan komma att lånas ut av Tottenham, men Juventus är också intresserade av hans tjänster. Inter är även intresserade av Olympiakos talang Arthur Masuaku (Sky Italy).

Lorenzo Insigne är långtidsskadad och kommer bli borta i flera månader. Napoli har inte fått någon panik av beskedet, men de är intresserade av att värva en offensiv spelare i januari. Standard Lieges Paul-José M’Poku och Marseilles André Ayew sitter båda med kontrakt som går ut efter säsongen – och är båda intressanta namn för Napoli. Klubben har även blivit erbjudna Davy Klaassen. En stjärnspelare som inte kan uteslutas i sammanhanget är Erik Lamela, men det vore ingen enkel sak att värva honom från Tottenham (Sky Italy).

Udinese är väldigt intresserade av Santos mittfältare Alison (Sky Italy).

Udineses Silvan Widmer är ett intressant namn för Napoli, Inter och Juventus (Sky Italy).

AS Roma är fortsatt intresserade av River Plates mittbackstalang Eder Balanta, men hur hett intresset är beror på Leandro Castans skadesituation (Sky Italy).

* * *

Relaterade länkar:

Talangprofil: André Ayew

Talangprofil: Erik Lamela

Talangprofil: Eder Balanta

8 kommentarer
 1. Någon som har koll på Neto? Är han verkligen bättre än Mignolet?

  • Har misstänkt att Neto är aktuell för LFC, och det har ju funnits rykten under en tid. Har därför sett honom några gånger under säsongen. Han har gjort flera riktigt bra räddningar men Fiorentina har tyvärr haft lite för bra kontroll på de matcherna. Han testades inte så som jag hade hoppats på. Neto kändes säker och smidig, hade bra reflexer också. Förväntade mig att han skulle vara ’fladdrigare’, om du förstår vad jag menar. Har kollat lite extra på honom, Kiko Casilla och några tyskar som jag tror LFC har ögonen på.

  • Okej det låter ju onekligen bra. Hur var han i luftrummet?

  • Tyvärr väldigt svårt att säga utifrån de matcherna. Han var i alla fall ingen jätte i luftrummet. Antagligen helt okej i luften (men inte mer) men skulle som sagt behöva se mer.

 2. 7 mil € för Everton Ribeiro kan väl inte vara för dyrt? Sett väldigt väldigt lite av killen men uppkallad till landslaget om jag minns rätt detta år och vart en av de bättre i ligan. Nått för LFC?

  • Ja, lite märkligt att inga har slagit till där. Porto och Benfica brukar ju inte vara sena att hugga om det finns brasilianska fynd. Det är något som verkar lite lurt, har personligen sett honom för lite men får intrycket av att han är ganska temposvag.

 3. Satsa på Kevin de Bruyne? Har gillat det jag sett utav honom 🙂 Eller är han helt orealistisk?

  • Gick för stora pengar till Wolfsburg för inte alltför längesen. Han stannar nog tillsvidare i Tyskland. Riktigt fin spelare annars. 🙂

Kommentarer är stängda.