Liverpool vill rekrytera Mirko Vucinic i januari. Anfallaren kommer inte överens med klubbens manager Claudio Ranieri, och nu är Liverpool beredda att ”rädda” honom genom att betala 16 miljoner euro för hans tjänster. Så sent som igår var 27-åringens agent på besök i England, men han behöver nödvändigtvis inte ha varit där angående Vucinic, eftersom han har samma agent som Julio Baptista – en spelare som också kan komma att lämna Italiens huvudstad i januari (Corriere dello Sport).

Fler anfallsrykten. Tidningen menar att Bayern München gärna vill sälja Mario Gomez för att kunna finansiera ett köp av Edin Dzeko – och nu hoppas den tyska storklubben att Liverpool ska återuppliva sitt intresse för Gomez (The Daily Mail).

Barnsleys yttermittfältare Adam Hammill – som ju tidigare tillhörde Liverpool – är ett hett namn på den engelska transfermarknaden inför janauris fönster. Newcastle, Wigan, Bolton, West Brom och Blackpool är mycket intresserade av Hammill, som är ett potentiellt fyndköp, eftersom en klausul i hans kontrakt gör att han kan lämna Barnsley för så pass lite som £500 000, vilket naturligtvis är en mycket liten summa för en PL-klubb. Liverpool uppges till och med vara rädda för att man gjorde ett misstag när man släppte Hammill (The Mirror).

Benfica förbereder sig på att sälja Fabio Coentrao. Den portugisiska klubben uppges redan ligga i förhandlingar med Coentraos ersättare – nämligen Hajduk Splits Ivan Strinic. Coentrao, som ryktas till Liverpool, Juventus och Manchester City, ser ut att kunna räkna med ett klubbyte i januari (A Bola).

Sampdoria och Reto Ziegler har befunnit sig i kontraktsförhandlingar, men parterna har inte närmat sig varandra. Liverpool och Valencia är intresserade av schweizaren, som blir free agent kommande sommar (TMW).

De engelska tabloiderna fortsätter också – sin vana trogen – att publicera spektakulära artiklar. Den här gången hävdar en artikel att både Fernando Torres och Pepe Reina har hemliga klausuler i sina kontrakt som gör att de kan lämna för £50 miljoner respektive £20 miljoner i januaris transferfönster. Duon vill lämna eftersom Liverpool inte matchar deras ambitioner (The Mirror).

Rörande den glödheta talangen Romalu Lukaku, står kampen om hans signatur främst mellan Real Madrid och Chelsea (The Telehraph).

11 kommentarer
 1. Tror nog sagan om torres och reina aldrig kommer ta slut oavsett om vi vinner ligan eller inte. Vad jag hoppas är att Roy eller vilken manager det än blir köper inte för gamla spelare för stora pengar.

 2. Jag håller inte med dig charlie. En spelare som forlan skulle kunna få laget upp på fötter igen, visst kostar han mera, men jag är alldeles säker på att han skulle uppnå de förväntningar som vi poolsupportrar har. Istället för att lägga pengarna på någon som afellay, som ryktats gå till pool, tycker jag att vi i nuläget måste lägga oss på den säkra sidan, tyvärr.

 3. Även om Forlan har mer rutin än Affelay ser inte jag honom som ett säkrare köp. Han är 30 år, kostar £16-18M och förra gången han var i PL lyckades han inget vidare. Affelay är inte lika rutinerad som Forlan, men han kommer antagligen fortsätta utvecklas. Har pratats om att han kommer kosta £6-9M om han går i januari. Jag tycker vi ska ha is i magen och erbjuda honom ett kontrakt som börjar gälla i sommar. Om han skulle floppa då så har vi i alla fall inte lagt ut några stora pengar på honom förutom hans lön.

 4. Men har vi verkligen mage att göra så? Jag är för ett ungt, fräcsht Liverpool, men inte när vi är i den situationen vi är i nu. Visst, Forlan lyckades inte så bra sist han var i PL. men han har utvecklats enormt, och jag kan inte förmå mig att sluta tänka på hans prestationer under VM, och bara tycka att hans förmåga att lyfta ett lag, skulle gagna pool. Hur vet vi att Affelay platsar i PL då? Jag tycker vi ska avvakta, erbjuda forlan en plats i laget, + försöka spana på en yngling, som är mer redo för PL och mer av en talang än Afellay. Kolla bara wilshere i arsenal, han är född 92, och är en supertalang…

 5. Jag är långt ifrån säker på att Affelay platsar i PL, det jag försöker få fram är att risken rent ekonomiskt sett är lägre i Affelays fall. Jag tycker att Affelay är en spännande spelare som jag gärna skulle prova i Pool, men om vi skulle misslyckas med att värva honom kommer inte jag att gråta floder över det. Det finns yngre och mer spännande talanger än honom.

  Jag håller med dig om att Forlan är en grymt skicklig spelare som skulle höja oss betydligt om han skulle klara PL, men minuset för mig är att Forlan lever mycket på sin snabbhet och han är trots allt 31 år. För många spelare avtar snabbheten rejält när de börjar bli till åren och jag är rädd att samma sak ska hända honom. Om han skulle floppa så kommer vi inte få tillbaka speciellt mycket av de pengarna vi investerade eftersom det inte finns många klubbar som vill lägga så mycket på en 31-åring, undantag Chelsea och Milan. Om han hade kostat £10M hade jag varit för en affär, men £16-18M tycker jag är lite väl mycket med tanke på att vi behöver förstärka på flera positioner.

  • Daniel, Nej Cardozo för det priset är inget fynd. Han är långsam och gillar inte fysiskt spel, trots att han är stor som ett hus. Tror han skulle misslyckas i PL.

 6. Finns inte en möjlighet att de skulle köpa en 27 åring för de summorna.
  Inte länge sen de sa att det är bättre att köpa yngre spelare som har potential att bli stjärnor och som man kan få ett bra pris på i fall man säljer den spelaren.

  Således ingen Cardozo eller Forlan…

 7. Om vi nu är rädda att vi gjorde ett misstag när vi släppte Hammill, vilket jag är övertygad om att vi gjorde, så är det väl bara kasta sig in i budgivningen och ta honom.

 8. Romalu Lukaku……blir så jävla sur om dom inte åtminstånde försöker värva honom…..han är bra och kommer bli dödligt bra inom en väldigt kort framtid….
  KÖP KÖP KÖP!!!!!!!!!!

 9. Alltså det här med spelare som kan eller icke kan anpassa sig till olika ligor, det är rätt svårt som helst och veta.
  PL är som de flesta experter nämnt, den bästa och svåraste ligan, att just anpassa sig till. Speciellt om man kommer ifrån ligor som håller en lägre standard på tempot (som i t.ex. detta fall Eredevise) i jämförelse med PL.
  Men det behöver inte betyda att Afellay inte skulle kunna klara sig bra i PL.
  Jag har läst och hört från många tyckare att de inte trodde att Torres var en man för PL, man ju hur det var med det.
  Jag menar att spelare måste få en rättvis chans och kunna visa upp sig. Vi ska självfallet erbjuda Afellay ett kontrakt som börjar nästa sommar, men om inte vi kan få ett bra pris på honom redan i januari.

Kommentarer är stängda.