[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ny dag – nytt inlägg!

OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

Barcelona, Manchester United, Liverpool, Arsenal och Borussia Dortmund vill signa Daley Blind, vars prislapp numera ligger på hela €22 miljoner. Ajax kommer att låta Blind själv avgöra sin kommande klubbadress (El Mundo Deportivo).

* * *

Monaco har accepterat att sälja James Rodriguez till Real Madrid för €90 miljoner (L’Equipe).

* * *

PSG har stora problem med Financial Fair Play. För att kunna värva Serge Aurier för €9-10 miljoner måste de sälja Christophe Jallet, Clement Chantome och kanske även Adrien Rabiot. Egentligen vill PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi inte sälja Rabiot, men hans kontraktssituation ställer till problem. Rabiot har bara ett år kvar på sitt kontrakt och vill inte förlänga (Le Parisien).

PSG kan inte värva Angel di Maria på grund av Financial Fair Play. Marquinhos, Verratti, Lucas och Cavani är de som skulle inbringa störst övergångssummor, men klubben vill inte sälja någon av dessa. Lavezzi och Pastore kan PSG tänka sig att sälja, men de kommer troligtvis inte att inbringa de €60 miljonerna som krävs för att köpa di Maria. PSG kan komma att försöka låna in di Maria med köpoption, men även detta skulle kräva försäljningar för att skapa utrymme i lönebudgeten (Le Parisien).

* * *

Liverpool, Sevilla och Milan har hört sig för till Real Madrid för att fråga vad statusen är på Isco. Sevilla vill låna Isco, medan Liverpools och Milans intressen handlar om köp. Isco vill dock stanna i Real Madrid den kommande säsongen, då han inte är rädd för den numera ännu hårdare konkurrensen på grund av rekryteringarna av Toni Kroos och James Rodriguez. Däremot kan Isco tänka sig att lämna nästa sommar om han skulle få lite speltid den kommande säsongen (AS).

* * *

Dejan Lovren ser ut att flytta till Liverpool för £20 miljoner. Igårkväll kom kroaten ett stort steg närmare flytten, eftersom Southampton har identifierat Ron Vlaar som hans ersättare. Vlaar har bara ett år kvar på sitt kontrakt med Aston Villa, men de kräver ändå en stor summa för honom. Ronald Koeman bekräftade intresset: ”Yes, Ron is a serious option – but an expensive one” (The Sunday People).

Liverpool vill signa James Milner, som är upprörd över att bara vara en utfyllnadsspelare i Manchester City och vill därför lämna klubben. Everton, Arsenal och Aston Villa är också intresserade, men Liverpool är favoriter till att signa Milner om han lämnar City (The Sunday People).

När Southampton fick nys om att Liverpool och Tottenham är intresserade av Jay Rodriguez erbjöd de honom ett nytt femårskontrakt. Rodriguez väljer dock att avvakta; han vill se vilka ytterligare spelare som lämnar klubben – och hur långt Liverpool och Spurs är beredda att gå för att värva honom (The Sunday People).

* * *

Liverpool har lagt ner sitt intresse för Michel Vorm. Istället ser Liverpool ut att värva Fiorentinas målvakt Neto, som bara ar ett år kvar på sitt kontrakt med den italienska klubben (The Sunday People).

Newcastle är beredda att köpa tillbaka Andy Carroll för £15 miljoner. Han måste dock behöva acceptera en rejäl lönesänkning för att flytten ska kunnas genomföras (The Sunday People).

* * *

Liverpool, Tottenham och Newcastle har visat intresse för Micah Richards, men samtliga har blivit avskräckta av Manchester Citys prislapp på £7 miljoner. Nu hoppas Richards att City ska gå med på att låna ut honom den kommande säsongen, trots att endast ett år återstår av hans kontrakt (The Mirror).

Steven Gerrard har fortfarande inte meddelat Roy Hodgson om han vill fortsätta i landslaget eller inte (The Mirror).

* * *

Gus Poyet har bekräftat att Sunderland och Liverpool är överens om en övergångssumma för Fabio Borini: ”We’ve agreed terms with Liverpool and we are waiting for the documents to be signed and then we’ll move on from there,” sa Poyet till Sky Sports News.

”Like any other deal you do, first you need to sort out the clubs and then you start working with the player

”I’m hoping we can have him because he knows how much it would mean for us to have a player like Fabio.”

* * *

Ben Davies har flugit till Seattle för att ansluta till Tottenhams träningsläger. Vänsterbacken kommer att bli officiellt klar för Spurs under de närmaste dagarna för en övergångssumma som kan stiga till £12 miljoner. Liverpool fick ett bud nobbat tidigt under förra veckan, men Davies informerade Swansea om att han vill till Spurs eftersom han bedömer att chanserna till regelbunden speltid är större där (The Telegraph).

* * *

Fabio Borinis eventuella övergång till Sunderland kan fortfarande bli av, men anfallaren spelar svårfångad. Rapporterna som gör gällande att Borini har nobbat Sunderland är kraftigt överdrivna, men Gus Poyet och klubben måste övertala spelaren att vilja genomföra flytten. Med tanke på att Rodgers vill sälja, Sunderland är angelägna om att köpa, och att ingen annan intressent är villig att matcha budet är känslan att Borini inte kan fördröja övergången särskilt länge till (The Guardian).

Kommentar: Jag tror att Borini antingen använder detta som taktik i kontaktsförhandlingarna med Sunderland, alternativt att han har fått starka indikationer på att en annan klubb (som han hellre vill flytta till) är beredda att matcha Sunderlands bud. Jag tror inte att Liverpool och Sunderland hade förhandlat i flera veckor utan Borinis godkännande.

* * *

Fabio Borini vill stanna i Liverpool – åtminstone för stunden. Han har tackat nej till möjligheten att återvända till Sunderland. Borini är förvisso smickrad över Sunderlands intresse, men han föredrar andra alternativ. Han har pratat med Rodgers om detta, och han vill stanna i Liverpool och även lämna dörren öppen för ett erbjudande från en italiensk klubb (Sky Italy).

* * *

Officiellt bekräftad övergång: Alvaro Morata flyttar från Real Madrid till Juventus.

* * *

Swansea och Tottenham är överens om stor affär som kommer att betyda att Ben Davies och Michel Vorm flyttar till Spurs, som i sin tur ger Swansea både en summa pengar och Gylfi Sigurdsson. Davies flyttar till Spurs istället för Liverpool eftersom han tror att chanserna till regelbunden speltid är större där. Vorm har också varit ett intressant namn för Liverpool, men det faktum att man inte har lyckats skeppa iväg Pepe Reina på permanent basis har saktat ner Liverpools jakt på en ny målvakt (The Daily Mail).

Liverpool är intresserade av Alberto Moreno, men man har konkurrens av Atletico Madrid. Prislappen på Moreno betraktas som ett överpris, vilket kan få Liverpool att återuppliva intresset för Ryan Bertrand (The Daily Mail).

* * *

Loic Remy ser ut att bli Liverpools femte sommarvärvning sedan man gått med på att betala hans klausul på £8 miljoner. Nu måste Remy komma överens om kontraktsvillkor samt genomgå en läkarundersökningen – men troligvis kommer inget av detta utgöra något hinder. Brendan Rodgers hoppas satt Remy ska bli klar så fort som möjligt för att kunna följa med laget till USA (The Liverpool Echo).

Fabio Borini är på väg att lämna Liverpool, trots att han startade mot Preston. Liverpool och Sunderland är som bekant överens om en övergångssumma som kan stiga till £14 miljoner, men i kommentarer påpekar Rodgers att spelaren ännu inte är överens med Sunderland: ”They’ve offered to buy Fabio. He obviously spent a successful period at Sunderland last year and it’s a fantastic club. There an agreement between the clubs but nothing agreed with the player. At this moment he’s still a Liverpool player,” sa Rodgers (The Liverpool Echo).

* * *

Liverpool förväntas göra klart med Loic Remy under de närmaste dagarna sedan klubbarna kommit överens om en övergångssumma på £8 miljoner. Kontraktet och läkarundersökningen betraktas som formaliteter i sammanhanget, och Rodgers hoppas att övergången kan spikas så pass snabbt att Remy hinner ansluta till Liverpools trupp i USA. Övergångssumman är låg, men anfallarens veckolön tros ligga på omkring £90 000, vilket innebär att han ändå inte blir en billig rekrytering (The Telegraph).

Liverpool har gått med på att låna ut Andre Wisdom till WBA (The Telegraph).

29 kommentarer
 1. Hur lyckas vi gå miste om Davies? Därför vi inte kommer överrens med Sevilla om Moreno!!! 🙁 Nu när vi har gått om Cash så borde vi fixa Moreno i alla fall. Att Davies hellre går till Spurs är en gåta. Tänk att de två mest lovande engelska backar går till varsitt lag som inte spelar CL fotboll till hösten.

  Bra deal med Sunderland om Borini och Remy rätt ersättare! När kommer en stor striker värvning som typ Cavani? När kommer en klasslirare likt Reus? När kommer vi landa en bra mittback?

  • I utd fallet är det nog dessvärre bara temporärt..
   De kommer säkerligen plocka sina titlar framöver.. Lite mer ovisst för oss, känns som vågen kan tippa åt båda håll beroende på hur vi värvar framöver.

 2. Precis som jag fasat för. Vi snålar på Moreno och är för långsam med Davies. Nu får vi väl dras med Bertrand ! :-((

  • Det är bra inställning att inte vilja betala överpris på spelare. Det finns dock en gräns och det är när förstavalet ser ut att hamna hos ett annat lag, andravalet likaså och då finns bara tredjevalet kvar 🙁

  • Sant sant ang. ev. överpris. Men eftersom det verkar var så att vi vill ha in en vb så måste vi agera ”utanför ramen” och låta det kosta lite mer än vi önskar.

 3. Flanagan o Enrique håller på vb. Onödigt att slänga pengar på den positionen. Ser hellre en HB som konkurrerar med Glen J.

  • Fast Flanagan är ju första hand högerback vilket betyder att vi är en man kort på vänsterbacken. Om vi inte räknar Robinson eller Smith då som är naturliga vänsterbackar.

 4. Kristoffer Petterson följer med på USA-turnén, han ersätter Borini som går till Sunderland och Kristoffer har väl nästan redan gjort lika många som Borini har gjort men det bästa är att han säljs med vinst.
  Det börjar bli en tradition att vi intresserar oss för en spelare och lägger ett bud och strax efter kommer Tottenham och det slutar med att dom snuvar oss på spelarna och där står vi återigen med lång näsa och Tottenham skrattar åt oss igen.
  Det blir väl att efter turnén att ta upp diskussionen om ett köp av Moreno och jag hoppas att då laget kommer hem igen att då har vi truppen klar.

  • Tycker mest att det blir pinsamt för Spurs att de hugger på alla spelare LFC vill köpa. De har ingen scoutingavdelning för den sköter ju LFC 😉

   Davies gör bort sig om han väljer Spurs men han är inte bara ung utan oxå lite dum 😉

  • Det är ganska logiskt att Liverpool och Tottenham är ute efter ungefär samma spelare på marknaden eftersom vi är två klubbar som befinner oss på samma nivå (lite utanför toppen i PL).

   Sen att Tottenham inte skulle ha någon egen scoutingavdelning. Tja. Börjar bli lite tjatigt det ”skämtet” eller? Tror folk verkligen att det är SÅ det går till eller gillar ni att dra det ”skämtet” så ofta?

   Dessutom är jag glad att de vann en del dragkamper mot oss. Gylfi, Dempsey. Sen har ju många av deras värvningar floppat (totalt). Samtidigt är de nog glada att vi fick Adams och vilka det mer kan ha varit.

   Ben Davies är en smart och bra värvning dock. Mer prisvärd än Shaw.

  • Jag brukar inte dra det ”skämtet” ofta! Vad andra tror om Spurs kan jag inte svara för, men visst har de en egen scoutingavdelning. Men att de skulle vara ute efter samma typ av spelare ja men samma spelare, varje fönster nej och åter nej!!

  • Tottenham-fans säger förmodligen exakt samma sak om Liverpool och våra targets på deras olika forum och bloggar.

  • Ja, det vet jag att de gör… 🙂

  • Lite utanför toppen? Hur tänkte du där?
   Förlåt men spurs är inte på samma nivå som Liverpool. Det är bara att kolla på resultaten förra säsongen.

  • Lite utanför toppen menar jag med att vi är just det; City och Chelsea är på en annan nivå än oss. Arsenal också och egentligen United också sett till de senaste 5 åren.

   Liverpool måste nog klara CL-spel i ~5år för kunnas räknas som ett topplag / konstant topp 4 lag igen. Arsenal har varit i 16 raka CL, imponerande.

   Dessutom, före den här säsongen så hade ju Tottenham slutat några placeringar före oss flera år i rad. Så hur kan du inte hålla med om att vi är på mer eller mindre samma nivå? 1 säsong gör varken till eller från, det är kontinuerligtet som räknas.

   Tror folk fortfarande räknar United som ett topplag trots de hade en dipp förra säsongen, p.g.a. kontinuerligteten över tid.

  • Liverpool har en status och historia som räknas in också. Liverpool va utan CL spel sen 2010. Innan det va dom bland topp fyra i stort sett varje säsong. Ett par säsonger på Tottenhams nivå i tabellen gör inte att klubbarna är på samma nivå.

  • Historia har vi absolut, även om den känns orelevant för nuet. En ung talang bryr sig förmodligen inte ett skit om att vi vann CL för 10 år sedan och var i final 2 år senare. Ligan har vi ju inte vunnit på 25 år nästan.

   Statusen som känns mer relevant för nuet är ju desto mer tveksam.

   Det är bara att ta en titt på de senaste årens misslyckade top targets. Hade vår status varit bättre hade vi aldrig missat HM till Dortmund, Willian och Salah osv. Vi hade heller inte förlorat de spelare som vi ville ha till Tottenham om vi hade haft mycket bättre status än dem.

   Spurs kom före oss 2009/2010 – 2012/2013, 4 säsonger i rad. Vi har inte tagit något jättekliv förbi Tottenham för vi slutade 2:a i fjol. Det återstår ganska mycket jobb och många år före vi kan börja kalla oss ett (stabilt) topplag igen. Första utmaningen blir ju att klara oss utan Suarez kommande säsong. Men vi har i alla möjligheten att fortsätta bygga på det vi uppnådde i fjol. Men ramlar vi utanför topp 4 så är det 1 steg fram, 2 tillbaka igen.

  • Status försvinner inte. Liverpool har en status som är byggd på att vinna titlar. Liverpool har ambitionerna att bli bäst i England igen efter ett par svaga år till följd av att dom gammal ägarna rutinerade klubben.

   Di Maria sa till Marca:
   ”It hurts when you’re always doing your best for your club and then you hear that you might be going to Tottenham.”

   Liverpool ses fortfarande som en av Englands om inte världens största klubbar. Tottenham har aldrig setts som så och kommer aldrig att ses som så. Det är skillnaden på statusen mellan klubbarna.

   Du har tydligen missat att Mikhitaryan och Salah gick till Dortmund och Chelsea för att dom klubbarna betalade det den säljande klubben ville ha.
   William följde lönechecken.
   Att Liverpool inte fått dom spelarna är endast finansiellt, inte för att vi saknar status. Hur fan tror du City fick alla sina stjärnor innan dom vann något?
   Tottenham betalar stora löner till obeprövade spelare, något Liverpool vägrar göra under FSGs ledning. När man har bevisat att man förtjänar högre lön så får man den i Liverpool, inte innan.

   Om en ung talang skiter i att Liverpool är en klubb som har vunnit titlar, hur har dom då lyckats knyta till sig två av Englands absolut största talanger i Ibe och Sterling. Suso nekade Real Madrid och Barcelona för att komma till Liverpool. Sturridge tvekade inte en sekund att komma till Liverpool trots att en av världens bästa spelare va på hans position och att han fick gå ner i lön.

   4 år raderar inte ut den status Liverpool har. Och även om man inte vunnit ligan på 25år så har man fortsatt vinna titlar. Tottenham har vunnit en ligacuptitel på 2000-talet och tre (1FA Cup, 2Ligacup) sen dom vann UEFA-cupen(Europa League) 1984. Skillnaden är att Liverpool är en vinnande klubb, Tottenham är det inte.

  • Problemet för oss just nu är väl att vi inte är intressanta för de hetaste spelarna, o således är det ointressant om vi betalar överlöner lr inte..

   I min bok vore de givet att köpa in lite etablerade stjärnor, o ge dem de de vill ha! Annars kommer vi aldrig närma oss på allvar…

   Naiv som jag var trodde jag nog att vi skulle bli lite hetare i sommar, men då drar LS och vi är tebax på ruta ett:(

  • Status är i högsta grad en färskvara i fotbollen, historia är det inte det. Det är det som är skillnaden. Tyvärr betyder inte historia särskilt mycket längre för unga spelare som vill spela på högsta nivån så fort som möjligt, och inte heller lojalitet.

   Till och med United som har bra mycket högre status än oss har haft problem med att få sina top targets för det halkade ut ur CL.

   4 år utanför CL sätter sina spår och varför tror du det är det så svårt att ta sig tillbaka när man väl är utanför? Man hamnar utanför både ekonomiskt och har helt andra löner samt vilka spelare man kan attrahera på marknaden. Man får gå på andra hands sorteringen och det som blir över när topplagen är klara.

   Självklart kan Monaco, PSG, City och Chelsea attrahera vissa spelare med enorma pengar, det kommer alltid gå att attrahera vissa spelare med pengar. Men sen kanske spelare trodde på laget också om de visste att klubben skulle spendera ytterligare 2-3 miljarder. Inget som Liverpool kan locka med heller.

   Liverpool har inte kunnat locka med CL på ett bra tag, inte de högsta lönerna och inte vara ett av de absoluta topplagen i England. Då kan vi attrahera spelare som Lambert som är en supporter sedan barnsben.

   Om Mikhitaryan verkligen ville till Liverpool så kunde han se till att det blev så. Sanningen är att CL lockade honom och det är ju något han sagt själv. Om du tror vi förlorat ALLA våra targets på grund av enbart finansiella så är du naiv och en tunnelseende supporter.

   Tottenham betalar mer än Liverpool säger du? Ja, det är ju lätt att slänga ut sig utan backa upp. En enkel googling visar att deras totala wage bill för 2013-2014 var £96M (gått upp från £90M året före), Liverpools dito var £132 (gått upp från £119M året före). Så nej, Tottenham lockar inte med fetare lönecheck, det är Liverpool som gör det. Mycket fetare dessutom.

   Jojo, det är lätt att dra fram lyckade värvningar i efterhand. Sturridge hade inte haft sitt genombrott ens när han skrev på och många var kritiska till värvningen bland de röda. De röda surade dessutom för vi fick den här Coutinho och inte Sneijder.

   På varje lyckad talang/värvning så gå går det också ett gäng Downing, Carroll, Aspas, Alberto, Coates, Shelvey, Sahin, Cissokho, Moses också.

   Om Liverpools ambition är att vinna titlar och bli bäst i England så matchar inte visionen och ambitionen verkligheten ännu, ganska långt i från. En världsstjärna som Reus skiter nog fullständigt i ligacupen och FA-Cupen. Han vill vinna ligan och CL. Vår 2005 säsong var något av ett Miracle On Ice, med det laget vi hade och med tanke på att vi nästan inte gick vidare från gruppen.

  • Joakim// Jag håller inte riktigt med dig i allt du skriver ang Liverpools status men olika åsikter är berikande.

   Det jag tänker på när du nämner om Liverpool anno 2005 är hur bra laget var egentligen?! Att de vann CL 2005 var inte bara ett mirakel. Tänk på A Madrid 2013/2014 som med få stjärnor men med ett riktigt kämpande lag vann La Liga och nästan CL. Tänk på United som dominerade i PL och vann titlar i CL med medelmåttor och några stjärnor men med Fergie vid rodret. Benitez var grymt bra på vissa saker som manager för LFC. Han lyckades etablera laget i CL med få stjärnor pga en enastående taktik. Han frustrerade Mourinho gång på gång när lagen möttes. Benitez lyckades få laget att hitta vägen framåt i CL pga sitt taktiska sinne men absolut även en del tur, men det har ju ”bra” lag.

 5. Borini skärp dig!! Gå till Sunderland nu!!!

 6. ”@YoungSunEcho: As I said earlier, wouldn’t pay too much attention to these stories suggesting Borini has ”rejected” move to SAFC”

  Sunderland Echo alltså. Olycklig förkortning han har i sitt twitternamn.

 7. Det är väl bara för BR att säga till borini att om du inte går till sunderland kommer du få träna med u-19 hela året.

 8. Hm…är det £8m…£8,5m…£9,5m som gäller för Remy?

 9. Remy / Neto / Milner = är detta ett skämt …?

  Är Liverpools värvnings kommitté bakom flötet ?

  Det börjar likna ála Tottenham med dessa ” mediokra ” spelare.

  Hoppas vår grund är stadig och vårt spel håller för dessa spelare är inget som kommer tillföra nåt.

  YNWA

  • Remy lär väl tillföra en del mål, så håller inte riktigt med dig där. Dessutom ersätter han Borini, och på så sätt har vi inte bara ”bytt upp oss” utan också gått med vinst.

   Neto har jag ingen koll på men jag litar på att Brendans scouter har gjort sitt jobb.
   Milner, njaaa, känns inte riktigt som om han håller samma klass som han gjorde i Aston Villa längre. Detta skulle kanske kunna ändras om han fick mer regelbunden speltid, och isåfall vore han ett jättekap för LFC.

Kommentarer är stängda.