[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

*Senaste uppdateringen i rött.

* * *

Spurs är i ’pole position’ till att signa Willian sedan spelaren anlänt till London för att läkarundersökas av klubben. Liverpool låg bäst till att värva Willian, som även har uppvaktats av sent intresse från Arsenal, men nu ska han alltså läkarundersökas av Spurs (The Daily Mail).

* * *

* * *

Liverpool är fortfarande hoppfulla om att lyckas signa Willian. Man slåss som bekant med Spurs om brassens signatur. Båda klubbarna har fört positiva samtal med Anzhi och spelaren vill flytta till Premier League – nu ser han över sina alternativ. Trots att Spurs kan erbjuda spel i Europa och att AVB känner Willian personligen har Liverpool blivit uppmuntrade i samtalen som har förts med spelarens representanter (The Liverpool Echo).

Idag förväntas Liverpool bekräfta Aly Cissokho på ettårslån. Igår klarade han sin läkarundersökning (The Liverpool Echo).

* * *

* * *

Willian kommer att anlända i England inom de närmaste 24 timmarna. I slutet av veckan bör Liverpool – som alltjämt befinner sig i ’pole position’ – få reda på om man kommer att lyckas signa honom. Willian kommer att prata med Liverpool, men möjligtvis även med Spurs (The Liverpool Daily Post).

Aly Cissokho är ytterst nära en flytt till Liverpool (The Liverpool Daily Post).

* * *

http://twitter.com/BrazilStats/status/369540030684856320

* * *

På tisdagen kommer Aly Cissokho att bli Liverpools femte sommarvärvning. Fransmannen läkarundersöktes på måndagen och kommer att lånas in med köpoption på £4 miljoner (The Mirror).

På tisdagen hoppas Liverpool även få reda på om Willian ansluter för omkring £28 miljoner. Liverpool vill signa Willian och är villiga att betala honom £100 000 i veckan, men man har tuff konkurrens från Spurs, och brassen förväntas ge besked inom de närmaste 24 timmarna (The Mirror).

Rodgers har återupplivat sitt intresse för Tiago Ilori sedan portugisen tackat nej till en kontraktsförlängning i Sporting Lissabon (The Mirror).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. AVB sa enligt fotbollskanalen på en presskonferens att de inte var intresserade av att signa Willian, men han sa dock att han tycker att han är en bra spelare som han uppskattar. Vet inte riktigt hur man ska tolka det..

  • Han fick frågan om han kunde bekräfta att Tottenham lagt ett bud på willian och svarade ”no, no”. Det betyder tyvärr inte att dom inte gjort det eller att dom inte är intresserad av honom. Vi får se hur det blir de kommande dagarna. Hoppas verkligen han väljer oss. Skulle vara perfekt med honom på vänsterkanten och Coutinho i mitten.

 2. Lovande, känns som en bra deal med lån på Cissokho,, bara man tar honom som en fullvärdig medlem av truppen och inte någon halvmesyr som Sahin ifjol.

 3. Kolossalt många värvningar i år. flrståligt att det blir så i år. Bra lirare men hoppas vi kör mer på talang framöver.

  • För klubben är inte redan smackad med bättre och sämre talanger eller spelare som är i gränslandet redan? Detta är 90-talisterna som finns i klubbens ägor:
   Wisdom
   Kelly
   Coates som kanske byts ut mot Ilori
   Robinson
   Flanagan
   Allen
   Henderson
   Coady
   Suso
   Ibe
   Sterling
   Borini
   Coutinho
   Alberto
   Yesil
   Morgan

   Nej nu behövs det spetsvärvningar och gärna av spelare som presterat under längre tid och är vana vid att göra det på de stora arenorna, spelare i 25-26 års åldern som tar en plats i startelvan utan diskussion och axlar ansvaret och sprider trygghet med sin erfarenhet. Detta är en viktig aspekt i att utveckla talanger, mängden talanger vi har är tillräckligt.. vi måste faktiskt lyckas ta dem vidare från att vara talanger också. Ska vi vara en storklubb som presterar år från år kan vi tyvärr inte vara en talangfabrik, vi får fokusera på 4-5 stycken åt gången och har man tur kan 1-2 varje år ta steget till att etablera sig.

  • Det sjuka är skulle jag vilja säga är att man tror att legoknektarna skall lösa allt. Det finns många exempel på lag som slussar in egna spelare i lika hög eller större utsträckning än att man värvar fett. Ett exempel är CF Barcelona, ett annat BvB Dortmund. Det har lyckats ganska väl. MEN ok, i år behöver vi en spetsvärvning. Som många spelare har intygat så är Suarez ett suveränt föredöme i på träning och match om man bortser från hans bitande, fejkande och taktik i att få till en transfer.

   När Liverpool var som vassast på -70 och -80-talet så värvade vi spets eller extremt lovande. Men bara 1-2 spelare per år, resten kom från de egna leden. Visst, nu spelar man fler matcher per år så trupperna behöver vara större så kanske 2-3 spelare kanske hade varit lagom för LFC:s 70-80-tals-strategi. Skall vi, Liverpool som kommer från en relativt liten stad (jmf London, Manchester samt internationella storstäder Madrid, Barcelona, Bayern mfl) lyckas så skall vi inte göra som dem för de har vi inte de finansiella musklerna till. Vi skall köra på en strategi som passa vår kostym. Återigen, se på Dortmund, Udinese, Valencia, Porto mfl lag som kommer från lite mindre städer/regioner än landets största. En långsiktigt satsning på egen talangutveckling och suverän scouting av lovande talanger är rätt väg för Liverpool att gå. Då, endast då, kan vi bli så dominanta som vi en gång var.

  • Det du inte tar in i ditt resonemang som också gör att det faller är att konkurrensen i PL är mördande.

   I Tyskland, Spanien och framförallt Portugal kan lag som Dortmund, Valencia och Porto mfl ta sig till CL utan att prestera och få ut max ur materialet varje match. Dessa lag skulle troligen inte alls klara av att matcha fram sina talanger på samma sätt i PL som i sina ligor.

   Udinese är väl inget superlyckat projekt att ha som förebild? De är inget stabilt CL-spelande lag och har väl knappast hotat toppen av Serie A i någon större utsträckning.

   Visst finns det att lära men det är en grov förenkling att säga att man ska göra som de gör där. Isf ska du föreslå Arsenal, frågan är då om det är det du hoppas att LFC blir?

 4. Det sjuka är att Tottenham redan köpt spelare för £59m och bara sålt spelare för £19m, alltså en net spend på £40m. Om man också går och köper Willian framför näsan på och behåller Bale så har man köpt spelare för £70m… Näst mest i ligan, bara City med sina £85m slår Tottenham. Om man inte säljer Bale så undrar jag vart dom pengarna kommer från 🙂

  Tottenham visar iaf att dom vill höra hemma i toppen av tabellen, tycker att om vi får igenom ett köp av Willian visar att vi hör hemma där också. Så nu är det bara att hålla tummarna hårt så att vi får ett positivt besked angående Willian innan veckan är slut!

  • Lewis (Spurs ägare) har finansierat köpen av Capoue, Chadli och Soldado. Men om de ska nosa på Willian och Lamela så är det nog Bale-pengarna som investeras i förväg. Lite otippat att Southampton är det lag som spenderat tredje mest. De har tydligen en långsiktig ambition om att bli ett topplag.

  • Ska man vara lite konspiratorisk kan man väl tro att judarna vill mäta sig med muslimerna i City. Inte minst efter det påstådda ryktet om att Al Qaida blanda sig i Bale-historian. Finns nog lite kontakter i USA att hämta in pengar ifrån..

  • Lite. Men är främst provocerad av din konspiratoriska dumhet! Sättet du uttrycker dig på gör mig bara matt! Gå tillbaka till flashback eller avpixlat där du och likasinnade kan diskutera judiska- och islamistiska konspirationsteorier. Suck. Här diskuterar vi fotboll

  • Om det är stötande så föreslår jag att det är du som ska ta och lägga dig så att du tänker klart. Kanske börja läsa lite mer så att du utvecklar din läsförståelse. Det finns inget i mitt inlägg som uttrycker något negativt mot vare sig islam eller judendom eller provocerande mot någon av troerna. Okunskap är människans värsta dygd.

   Jag la upp en teori med glimten i ögat men med ett uns av allvar angående vart ifrån Spurs har fått sina pengar ifrån. Hade du varit mer påläst hade du inte uttryckt dig så avfärdande.. Jag diskuterar fotboll, alla som kan något annat om fotboll än vad som händer på plan vet att Spurs är en klubb som är tydligt kopplad till en judisk del av London. Det här är dessutom ett forum som till väldigt liten del faktiskt handlar om vad som händer på plan om du tänker efter.

   Du verkar ju vara väldigt medvetenom vad som händer på avpixlat och flashback, det är inte jag.

  • Du förstår visst inte att det du skrev var antisemitiskt. Att prata om judar som en homogen grupp med motiv att i det tysta stödja fotbollslaget Tottenham hotspurs med pengar för att ”mäta sig med muslimerna i city” är så verklighetsfrånvänt och idiotiskt att man storknar. Att prat om att det finns en judisk konspiration är helt klart antisemitiskt. Att du sedan prata om att al-Qaida är inblandad i Bale-affären diskvalificerar dig från att överhuvudtagte uppfattas som en tänkande människa. Alla förstår väl att pengarna kommer från en rekordförsäljning av Bale samt det nya tv-avtalet. Inte från judar i USA som vill ”mäta sig med muslimerna i city”. Glimten i ögat med ett uns av allvar? Get your head out of your ass.

  • Att vilja tolka det som antisemitiskt och kränkande är om något så idiotiskt och verklighetsfrånvarande att man storknar. Har nyheten om Al Qaida gått dig helt förbi? Har den allmänna uppfattningen om att Spurs är en judisk klubb gått dig också förbi? Har du missat fullständigt vilka som äger City? Har du missat att många av de starka i usa är judar? Där i hade du unset av allvar. Att jag dessutom börjar med ge möjligheten till att vara konspiratorisk tycker jag borde ha räckt till för att inse att det var ett ihopläggande av vedertagna ”sanningar” med utgångspunkt i storyn om Al Qaida med glitmen i ögat. Men var inte ledsen, det blir aldrig bra när man inte förstår och saknar kunskap när man yttrar sig.

 5. Hoppas hoppas Willian väljer oss, MEN om inte vilket är troligt hoppas jag verkligen vi har en plan B igångsatt, redan nu.. För annars står vi än en gång med skägget i brevlådan!

 6. Många rapporter om att Willian har skrivit på för Tottenham nu, antar att det betyder tack och hej till Bale? Willian känns som en stark ersättare för just Bale, men absolut inte i samma klass. Dock så har ju Tottenham stärkt bra i sommar, så de kommer bli livsfarliga i år. Undra om vår plan B är samma som Tottenhams plan B, Erik Lamela? Eller blir det Damiao, eller står vi där utan värvningar och kör med det lag som spelade i lördags? Känns som att det vore väldigt riskfyllt att spela på den trupp vi har idag, en spelare går sönder och vi har ingen värdig ersättare (på de flesta positioner offensivt och i backlinjen).

  Jag hade gärna sett att vi går all in på någon av Lamela, Damiao, Turan plus en mittback.

 7. ”@BrazilStats: BREAKING – #THFC have reached an agreement with #Anzhi to sign Willian. Medical exam and personal contract with player remaining. [Terrikon]”

  Då var det klart… Willian väljer Spurs, bara läkarundersökningen återstår 🙁

 8. Till er som trååånar efter köpespelare. Stanna upp i era fotbollsmangerspel och läs på om Liverpools historia. Det är sjukt intressant läsning. Fotbollsvärlden har förändrats i och med Bosman och Champions Leagues utbredning men fortfarande är Shanklys och Paisleys strategi den rätta för vår kära klubb. Återkom gärna med kommentarer på detta inlägg.

  • I den bästa av världar så funkar det så som det gjorde förr i tiden, man utvecklade egna talanger, lockade till sig unga spelare för att utveckla och satsade på hjärtat av staden. Idag när fotbollsklubbar styrs som företag så vill ofta ägarna ha snabb avkastning på sina investeringar (spelare) och man vill att det ska generera i vinst (framgång).

   Så är läget även för Liverpool, våra ägare har satsat stora pengar sedan de kom in och vill så klart att deras investeringar ska ge avkastning i form av CL vilket betyder en massa pengar till klubben och ägarna. För att nå till det åtråvärda CL så fightas vi med klubbar som spenderar ofantliga summor pengar på att köpa färdiga spelare, så kallad ”Spetskompetens”. För att Liverpool också ska kunna blanda sig i denna pengastrid, så behöver klubben köpa till sig dessa köpespelare (spetskvalitet). Detta uppnås väldigt sällan med egna talanger, vi har två tre talanger i klubben som kan bli något stort i framtiden men idag räcker de inte till för en klubb med CL-ambitioner.

   Så jag trånar något otroligt efter spetskompetens till vår trupp, annars så kommer vi att bli ett jojo-lag eller än värre ett mittenlag som inte har nåt att spela för.

 9. Ja för vi kan ju alltid nå CL eller varför inte PL vinst med Sterling, Ibe och Morgan på topp!

  Vi såg ju hur det gick förra hösten med Suso och Sterling på kanterna eller är du beredd på att ta några säsonger i Championchp för det är där vi kommer hamna med en snittålder på 17-18 år…

 10. Kristian: Jojolag? Det är just det vi inte blir om vi satser på egen talangutveckling. Värvarlagen löper avsevärt större risk att bli det.
  Och kom ihåg, Brendan fick ju ta över en skuta som tog in vatten men lyckades efter halva säsongen räta upp båten och vi spelade fin fotboll bara Arsenal klådde oss med 1 poäng mer sista halvan av säsongen. Suveränt!

  Villas-Boas tog över ett lag som faktiskt var rätt inkört med vassa spelare och som hade haft kontinuitet. Brendan kom med en helt ny spelfilosofi och fick ta över ett lag med spelare som var anpassat för ett helt annat spel. Efter endast 2 värvningsfönster har han lyckats med i sammanhanget budgetvärvningar att få ett lag att plocka lika många poäng som topplagen. Hur det gick innan Brendan kom till LFC visar bara vikten av att inte ha en bra strategi och bra tränare.

  Mou rankar Brendan högre än Villas-Boas. Villas-Boas är säkert duktig, det var ett bra jobb han gjorde förra säsongen. Men inte i jämförelse med Brendan. Brendan har visat sig mycket vassare rent mentalt då har har styrt upp Liverpool till en nivå som gör att vi inte behöver känna oss underlägset något av lagen i PL. Trots att det blev sparsamt med poäng mot topplagen förra säsongen så visade vi att vi kan rå på dem, med lite flyt hade vi plockat lika många poäng som vi förlorade.

  Jag tror att vi med nuvarande lag kan bli ruggigt vassa. Vi har ett bra spelschema och har goda förutsättningar att ta oss in i topp 4. Med Brendan vid rodret och Gerrard som kapten så kan de lotsa detta relativt unga till höjder som köpelagen inte har möjlighet till. Tänk er den ekonomiska pressen de spelarna har i de sprängfyllda trupperna. Hoppas verkligen att inte LFC panikvärvar någon mindre bra scoutad spelare bara för att göra en så kallad marquee-singning.
  YNWA

 11. Varför är vi inte snabbare i affärerna, allavåra stora affärer dra ju ut så in i helvete på tiden. Sen vet jag att det säkert tar tid att genomföra ett köp, men Tottenham har ju inte nämns mer än 1 vecka sen var det ev klart. Undrar om det är FSG lönepolitik som gör det att vi ska hålla på och pruta på lönen när vi förhandlar. Så lite snabbare agerande tack, så kanske vi kan signa någon stor spelare med tillslut. Men nu känns det som om det är lika bra att satsa på något stort i januari fönstret.

 12. Levy > Ayre

  Kanske dags för FSG att fundera på att omplacera Ayre till bara sköta det han verkar bra på, reklam/sponsoravtal alternativ sparka honom.

  Vi har nu missat 3 marque-signings i sommar. Henrik Mkhitaryan, Diego Costa och nu Willian.

  HM gick till en CL-finalist, can’t blame him. Dessutom spelar Dortmund en väldigt attraktiv fotboll. Costa valde att bli trogen sin klubb, det får man också respektera men Willian, som vi enligt journalister var i pole position att landa? Där tycker jag inte det finns några ursäkter att missa på.

  Journalister men insikt säger att vi var i pole position men Spurs budade €35M i natt.

  Varför kan ha inte avsluta en deal eller iaf komma till överens? Och varför läcker precis allting utom Assaidi ut i media? Dessutom efter 2 misslyckande där det kändes som Costa var ett halvlamt försök efter luften gick ur efter vi missade HM, då måste man ju vara extra mån om att få klar affären tidigt som fan och slänga på 1-2 miljoner extra om det krävs, utan betala något gigantiskt överpris.

  Ayre får fan ta sig en titt i spegeln och tänka över om han gör ett bra jobb. Jag tycker inte detta är godkänt för ett lag med topp 4-ambitioner. Vi kan inte bara ha krav på spelarna, det gäller alla i organisationen.

  • Håller med dig.

   Lägger in det här från ett tidigare inlägg jag skrev då, diskussionen hamnar mer rätt här.

   ”Enligt the guardian ska spurs ha erbjudit mer pengar till anzhi och till spelaren. Så vi har alltså om jag tolkar det rätt, inte ens givit oss själva chansen här på grund av att vi inte tyckte spelaren vara värd 35? Ska vi ens ha någon chans på sådana här spelare så kan vi ju sluta tro att vi kan betala mindre pengar än våra konkurrenter det är ju en grundfaktor, sedan om spelaren ändå inte väljer oss är en annan sak och så trodde jag fallet var. Men efter det här så blir man ju mer tveksam om uppgifterna skulle visa sig stämma.”

   För liverpool som klubb hade det varit värt att betala 35-40 för den här spelaren och betala en relativt saftig lön, det hade stärkt oss så ofantligt i omvärldens sätt att se på oss, som en klubb med ambitioner att konkurrera med de bästa. Istället för att ses som naiva som bara snackar om hur bra vi är utan att visa några som helst resultat som det är i dagsläget. Nu väljer vi istället att bara se till spelarens värde jag håller med om att han kanske inte är värd så mycket sett till kvalitet men det här var så mycket mer än det. Det är just i den här fällan Wenger gått gång på gång det här transferfönstret, och Arsenal börjar framstå som patetiska minst sagt.

   Med några starka värvningar där vi visar plånboken känns det som att vi på allvar har chansen den här säsongen att ta ett större kliv än man hade kunnat drömma om när man såg hur vår trupp såg ut och spelade för ett år sedan. Vi ligger 5 miljoner+ det här fönstret, hellre en riktig klasspelare än 3 dussinspelare.

  • Sen gjorde Ayvre bort sig totalt i augusti i fjol, varför får han sitta kvar…….

 13. GUD! Det verkar som att vi har missat MESSI!!
  Willian är en duktig spelare men €35M är han inte värd i mina ögon. Han är en Nasri typ av spelare, bättre? Det tycker inte jag iallafall! Nu är de bevisat att vi har €30-35M att lägga på en större stjärna än honom. Det handlar bara om tillgängligheten och förhoppningsvis värvar vi in en spelare (vilket jag tror) som får oss att glömma honom lika snabbt han dök upp..