_________________

Officiellt bekräftade övergångar:

– Giampaolo Pazzini från Inter till AC Milan.
– Antonio Cassano från AC Milan till Inter.
– Alexander Büttner från Vitesse Arnhem till Manchester United.
– Michael Dawson från Tottenham till QPR.
– Sebastien Bassong från Spurs till Norwich.
– Marquinhos från Corinthians till AS Roma (ettårslån).
– Adriano från Corinthians till Flamengo.

* * *

Liverpool är fortfarande hoppfulla om att signa fler spelare innan transferfönstret stänger, men Adam Johnson kommer inte att komma. LFC har dinstanserat sig från de rykten som gör gällande att man är beredda att matcha Manchester citys prislapp på £10 miljoner. Liverpool försöker fortfarande med andra spelare, men man har gett upp hoppet om att lyckas låna Nuri Sahin eller Cristian Tello (The Liverpool Echo).

* * *

Newcastle insisterar på att de inte kommer att höja sitt bud på £12 miljoner för Andy Carroll. Det är en summa som Liverpool inte är villiga att acceptera (The Liverpool Echo).

* * *

Manchester United överväger att buda £10 miljoner på den mexikanska 22-åringen Hector Herrera. Liverpool är också väldigt angelägna om att signa mittfältaren (The Daily Mail).

* * *

Arsenal har budat 15 miljoner euro för Sevillas yttermittfältare Jesus Navas (AS).

Tottenham är intresserade av Shakhtar Donetsks brasse Willian (Skysports.com).

Manchester United undersöker möjligheterna att signa Phillipe Mexes på lån (The Daily Mail).

* * *

Tom Huddlestone är nära att lånas ut till Stoke (BBC Sport).

Kanske avslutar denna förmodade övergång Stokes intresse för en viss Charlie Adam?

* * *

Chelsea har budat £29m för Edinson Cavani, men Napoli kräver £40m för att släppa honom (Gazzetta dello Sport).

Sevillas mittfältare Gary Medel är aktuell för Napoli som en potentiell ersättare till Walter Gargano, som är på väg till Inter. En annan spelare som är aktuell att ersätta Gargano är River Plates 20-årige talang Ezequiel Cirigliano (Football Italia).

* * *

PSG är beredda att buda 18 miljoner euro för Stephan Lichtsteiner (GOAL.com).

AC Milan undersöker möjligheterna att signa Royston Drenthe, som är free agent (GOAL.com).

* * *

Lyon fortsätter att köra ”low budget”. Nu är Steed Malbranque nära att ansluta på free transfer, avslöjar sportdirektören Lacombe (RMC).

* * *

Lite från twitter…

19 kommentarer
 1. Läste att Sahin var klar för lån till Arsenal

  • DeZ: Ja, det är ett hett rykte, får se om det offentliggörs snart.

 2. Någon mer än mig som känner att det är dags att Liverpool agerar om något ska komma in, måste vara rökridå kan omöjligt tro så länge på massa låne-dealer! Pelle om någon köps/lånas in vem tror du störst på ? Ramirez kanske eller dempsey. ?

  • Virro: Jag tror att Liverpool kommer att värva 2-3 ganska okända spelare från mindre ligor. Det finns inte mycket pengar kvar. Förutsättningarna kan dock ändras drastiskt om Carroll lämnar.

   Jag gillar inte lån utan köpoption. Det är att utveckla andra klubbars spelare åt de och blir lite ”reservlagsbetonat/b-lagsbetonat”.

 3. Jag hoppas man värvar Drenthe på gund av att han är free agent. Sen så drömmer jag om värvningar i form av Kaka, Adam Johnson och Gaston Ramirez. Clint Dempsey skulle nog iaf vara en rimlig värvning med tanke på transferbudgeten som vi ryktas att ha.

 4. Glömde också att säga att vi är i desperat behov av en anfallare som kan göra mycket mål, det ryktas ju om Sturridge och han är ju både ung och bra så det är ingen jag skulle tacka nej till.

 5. Verkar som om det inte finns några stora summor att värva för. Blir nog som Pelle sa bara 1-2 okändare spelare. Jag drömmer inte om Ramirez, AJ, Walcotts osv längre. Verkar för orealistiskt.

  Men om nu Carroll stannar så är det Rodgers förbannade plikt att jobba och utbilda de spelarna han har tillgodo. Carroll borde vara vår goalgetter och bli serverad av Suarez och Borini eller ev. Gerrard.

  Rafa var en flexibel taktiker, medans Rodgers inte verkar ha någon Plan B för sitt spelsätt. Jag hoppas bara på att han kan utveckla sig själv och sin idé och bli mer flexibel och utnyttja vårt material på bästa sätt. Carroll är för bra för sitta på bänken, samtidigt kan vi inte sälja honom för £12M.

  När Chelsea och Arsenal snackar om Cavani och Jesus Navas så inser man att det är rätt långt till toppen. Tyvärr.

 6. @Joakim
  Du har helt rätt, det finns ingen plan B. Det är för att det inte ska finnas någon plan B!
  Rodgers har sagt att man ska köra med det spelsystemet och spelsättet oavsett om man ligger under.
  Man ska tro på sättet man spelar boll och inte börja lyfta långbollar i slutet av matcher när man ligger under.
  Ett intressant tänk och t.ex. ett lag som Barca klarar det, de rullar boll hela matcherna. Men Liverpool är inte där än så frågan är om Rodgers kommer fortsätta hålla på det om resultaten går emot honom i alltför många matcher eller om han kommer på någon plan B?

 7. behåll carroll 1 säsong till. han kommer vara nyttig även om vi spelar detta spelet. Vill med ha drenthe, kan spela vback och även högre i banan. free agent så är det bara att köra tycker jag

 8. Kingpin: Ja, men vi är inte Barcelona, och Rodgers metod är inte en blåkopia av Barcelonas heller för den delen, även om den är inspirerad. Med en Plan B menar jag inte heller slänga in Carroll och börja köra långbollar helt plötsligt.

  Det jag menar är att det vore bra om han kunde få till en flexibilitet och anpassa sin modell efter materialet, eftersom vi har en hel del som inte passar så bra för hans modell ännu, men tar tid att byta ut spelare och få in rätt pjäser.

 9. Har vi inte lärt oss av tidigare free transfers? Kommer kosta mer i längden. Drenthe kanske inte är lika eftertraktad som Cole var men tycker inte han är värd att lägga pengar på.

 10. Såg att Christian Poulsen är klar för Ajax.
  Undrar vad fasiken holländarna tänker? =p

 11. Rodgers har själv sagt i intervjuer att han vet att taktiken måste anpassas efter spelarmaterialet.

  Det här med att det inte finns pengar att handla för… är ekonomin dålig eller är det FSG som är ”snåla”?

 12. Håller med, magkänslan säger att det inte kommer in några kioskvältare.

  Vill inte vara pessimist, men tror att topp sex är vad som kan vara rimligt.

  Hoppas på framgång i någon av cuperna, varför inte EL.

 13. Pengar finns nog, tror att de kanske vill vänta in FFP innan de agerar för att inte sätta sig själva och klubben i en ohållbar sits. Har inget belägg för det utan bara en spekulation utifrån hur de i övrigt verkar vilja driva klubben. Tror dessutom att de blev lite varse om vilken mördande konkurrens det är i fotboll kontra baseball efter förra säsongen och notan för den. Bara för att man köper toppskiktet av ligans spelare så kommer inte motståndarlagen bli nämnvärt sämre då det finns gott om spelare att fylla på med. En topp 6 placering och positiva tendenser tror jag dels kan öppna för lite mer kapital i januari om inte annat nästa sommar. Tror de vill pröva BR lite mer än vad de gjorde med senaste stabben.

 14. Joakim

  Du har nog inte fattat hur man bygger upp en klubb och ett lag.

  Man måste alltid försöka skaffa sig en formbar trupp som passar spelsättet man spelar på och inte tvärtom.
  Så funkar det om man jobbar långsiktigt iaf.
  Jobbar man kortsiktigt så är din modell det man ska följa.

  Problemet är bara att då måste man ändra taktik varje säsong och då blir man aldrig en toppklubb.
  Speciellt inte i dagens premier league med alla
  miljarder som läggs på spelare.

  Det handlar om en uppbyggnad under opptimism och tålamod och inte en identitetskris full med ångest och desperation.

  Plan A är vad man jobbar med och inget annat.

 15. Robin

  Det är snarare din läsförståelse som är dålig. Det är ju precis det jag säger att vi ska ha coach som är flexibel (med ändå ha en spelidé som modifieras pyttelite, utifrån vilka spelare han har).

  Jag skrev att vi har en del spelare som inte är riktigt anpassade för hans spelsätt, då får han ändra lite på sin idé, men ändå ha samma idé men lite anpassat för sina spelare. Sen fönster för fönster så får BR fixa nya spelare som passar bättre och bättre.

  Det kommer ta tid.

  Så NEJ, vi ska inte ändra taktik varje år, vi ska närma oss exakt så som han vill spela, även om vi är en bit ifrån det nu. Han är naiv annars och något han fick massa kritik för efter WBA-matchen.

  Vi såg ju hur det gick för AVB i Chelsea som skulle komma in och spela hög press med den slöa backlinjen och Terry såg ut som en junior helt plötsligt. Blev ett alltför stort steg direkt där, och framför allt hade han inte materialet till det.

  Och det är det jag snackar om i mina inlägg. Jag önskar Rodgers stannar i flera år, jag har tron på honom och ger honom gärna tid, men inser också att det vi har nu kanske inte är det mest optimala.

  Man jobba med Plan A, och anpassar den efter behov. Inget annat.

 16. Läser de mest sjuka och osannolika ryktena på LÄNGE nu. Kan inte ligga någon som helst sanning i detta.

  Någon som kallar sig: @FootyAgentITK på twitter.

  Första tweeten:
  Liverpool have made a £10m bid for Manchester United’s PATRICE EVRA. I’m not joking this is from a very reliable source. #mufc #lfc

  Sen:
  Rodgers is a huge fan of Evra and because of the Buttner signing he believes he may be available. #lfc #mufc

  Both #mufc and #lfc feel that Evra deal could ultimately ease tension between the 2 club’s fans over the Suarez incident…

  Suarez was consulted by Rodgers and is understood to be happy with the possibility of Evra joining him at #lfc. #mufc

  There will be more talks between #mufc and #lfc tommorow and a £10m deal for Evra could be announced within the next 48 hours.

  My sources on the Evra to #lfc deal are from VERY senior figures at both OT Anfield. Will be the transfer of the century. #mufc

  Hearing that 2 major newspapers will have the Evra to Liverpool deal on front page tommorow. Remember where you heard it first. #mufc #lfc

  Evra has already agreed personal terms with Liverpool. 3 year contract worth around £85k a week. Just transfer fee to be agreed. #mufc #lfc

  Glazers and FSG are very happy with the #evratolfc deal. Better relations between clubs = more shared sponsors like Chevrolet. #mufc #lfc

 17. Evra till The reds? Möjligen när helvetet har frusit till is. Nej Evra är en spelare jag aldrig vill se i den vackraste av alla tröjor.

Kommentarer är stängda.