Salah nära, Aubameyang länkas samman med LFC och Oxlade-Chamberlain vill lämna Arsenal. Här är de senaste Liverpool-relaterade transferryktena.

Transfersagan Mohamed Salah lider enligt flera medier mot sitt slut. Källor i Egypten, England och Italien rapporterar att den nyblivne 25-åringen snart spelar sina hemmamatcher på Anfield. Längst i rapporterna går Egyptiska KingFut, vars trovärdighet är oklar, som menar att en överenskommelse redan är klar. Hemsidan påstår att yttermittfältaren kommer kosta €45 miljoner och att han anländer till England på tisdag för att genomgå en läkarundersökning på Melwood.

Gazzetta dello Sport menar att övergångssumman kommer landa på €40 miljoner, med möjlighet att växa till €45. Tidningen skriver att Roma måste sälja för att få gröna siffror i bokslutet, vilket påskyndat förhandlingarna.

Calcimercatos italienske journalist Matteo Pedrosi uppger att Salah kommer kosta €35 miljoner plus bonusar.

***

Om LFC mot förmodan skulle misslyckas signa Salah ser Sportings Gelson Martins ut att bli nästa offensiva måltavla. Den portugisiska klubben värderar spelaren till £44 miljoner (A Bola).

***

Trovärdiga Jonathan Northcroft på The Times uppger att Alex Oxlade-Chamberlain vill lämna Arsenal. I samma artikel skriver han att Jurgen Klopp är en ”confirmed admirer” av engelsmannen och att LFC kan bli mittfältarens nya klubb.

Daily Mail, som kanske inte är den mest pålitliga källan, menar att Oxlade-Chamberlain är missnöjd med att Arsenal inte ansträngt sig mer för att förnya hans kontrakt. Engelsmannens kontrakt går ut nästa sommar, och kommer parterna inte överens väntas spelaren lämna The Emirates.

***

Franska Telefot menar att Monacos talangfulle mittfältare Thomas Lemar är på Liverpools radar. Den franske landslagsmannen gjorde 14 mål under säsongen har dragit till sig intresse från bland annat Juventus.

***

Le Parisien rapporterade under dagen att Liverpool nu jagar Pierre-Emerick Aubameyang. Skytteligavinnaren i Bundesliga uppges kosta en eventuell köpare €70 miljoner – vilket LFC nu ska vara beredda att betala. Tidigare har bland annat L’Equipe uppgett att Aubameyang varit nära en övergång till PSG, som senare dragit sig ut ur förhandlingarna.

5 kommentarer
 1. Äntligen lite trevliga rykten! Sälj Sturridge och uppgradera till Aubameyang, tror att vi skulle klara oss fint med Firmino, Solanke, Ings, Origi som back-up där. Lemar hade varit ett fint tillskott till vårt mittfält, skulle förmodligen även kunna slåss om en startplats där. Oxen som back-up till wingerplatserna låter inte helt fel det heller, men se bara till att inte betala för mycket där. Salah i stort sett klar, äntligen! Tror att det kommer bli riktigt bra med en till speedkula att använda i snabba omställningar.

  Tror ju inte att vi lyckas få hem alla där, men 2/3 skulle jag bli nöjd med 🙂

  • 70 m för en 28 årig Auba tycker jag låter lite väl mycket , ( ytterligare en ”afrikanskamästerskapenspelare” ) …. ja som sagt troligtvis kommer vi sälja någon annan striker då … dock skulle jag nog hällre se några defensiva värvningar då det är där vi har störst problem … Ox kan jag tänka mig pga att han är engelsk samt att han är en liten allround spelare, som vill spela mer centralt ( sägs det ) ….. såg en bild på Twitter där Salahs polare lagt upp en bild på de 2 med lyckoönskningar i Liverpool ….

  • Sky Sports ska tydligen sagt att City är intresserad av Auba medans Liverpool inte ska vara det.

 2. Nu har Melissa Reddy bekräftat Paul Joyce rapporter om att Salah är så gott som klar. Hon säger också att en medical kan komma så tidigt som denna vecka.
  Hon lägger till att Salah INTE blir Liverpools nya rekordvärvning då priset ska ligga på £35m inkl. add-ons.

  • Nu kommer Echo med en uppdatering på Salah affären. Dom säger att klubbarna är inte överens än men Liverpool har gjort goda framsteg och dom tror Roma är villiga att acceptera Liverpools bud på £35m. Jag skulle gissar att det beror på hur betalningen är strukturerad.
   Echo säger också att någon medical inte finns inbokad den närmsta tiden vilket låter vettigt då Salah själv ska vara på semester och kommer nog inte gå till Liverpool innan den är över.

   Det ser i stort sätt bara ut som en tidsfråga innan det blir klart men vi alla får nog vänta ett tag innan allt är klart.

Kommentarer är stängda.