Mohamed Salahs övergång verkar snart bli verklighet. Enligt engelska rapporter under tisdagsförmiddagen är Egyptern på väg till England för att färdigställa övergången – som ser ut att bli LFC:s dyraste någonsin.

Under måndagen florerade lösa rykten på twitter om att Salah bokat sig en flygbiljett till England. Nu skriver trovärdiga James Pearce på The Liverpool Echo att Salah flyger till England under tisdagen. Pearce menar att representanter från Roma och LFC ska mötas under kvällen i London, och att Salah ska närvara vid mötet.

Echo menar att klubbarna ännu inte är helt eniga om Egypterns pris, vilket är anledningen till kvällens möte i London. Tidningen menar att parterna är nära att komma överens och tror övergången kommer kosta Liverpool £35 miljoner, vilket är LFC:s nuvarande transferrekord (Andy Carroll 2011).

Även Daily Mail menar att Salah fått klartecken att åka till de brittiska öarna. De kommer med kompletterande uppgifter och berättar att Salahs kontrakt kommer vara värt i regionen av £90 000 i veckan, vilket skulle dubbla mittfältarens nuvarande lön. Tidningen hävdar också att transferrekordet ser ut att slås – dock beroende av bonusar och klausuler. Daily Mail uppger, likt Echo, att LFC betalar £35 miljoner, men att övergången kan bli värd upp mot £40 miljoner när olika klausuler triggas. Läkarundersökningen påstås genomföras i morgon, onsdag.

Melissa Reddy på Goal menar att övergången blir värd över £35 miljoner och att Salahs kommit överens med LFC om ett kontrakt.

***

Liverpool Echo skriver att Liverpool inte är intresserade av Pierre-Emerick Aubameyang, och hänvisar till ”a number of reliable journalists here on Merseyside”

Aubameyang kan istället vara på väg till den blåa delen av Manchester. Ligatrean City ska enligt Sky Sports förbereda ett bud på 28-åringen.

***

Alex Oxlade-Chamberlains situation övervakas av ett antal engelska klubbar. Förutom Liverpool ska även Manchester City uttryckt intresse för mittfältaren. Under inledningen av veckan ska även Chelsea ha gett sig in i jakten på engelsmannen.

***

Trots intresse från tyska klubbar ska Loris Karius vara helt fokuserad på att bli Liverpools förstaval mellan stolparna (Melissa Reddy, Goal).

***

L’Équipe menar att Alexandre Lacazette är intressant för många klubbar, inklusive Liverpool. Tidningen hävdar att spelaren värderas till £50 miljoner av Lyon och att Manchester United nu ser anfallaren som ett alternativ om de misslyckas med köpet av Alvaro Morata.

4 kommentarer
 1. Nu rapporterar Sky att Salah är klar ”in principle” så det verkar vara verklighet. Vilken speed vi kommer få genom Salah och Mane! Sen kan man ju hoppas vi kan få igång Sturridge också. Då blir det riktigt roligt….

 2. Är han verkligen så bra att han är värd att lägga så mkt pengar?
  Han floppade i Chelsea, men lyckades bra i Roma.
  Har inte så stor koll på honom men jag har hört att han är snabb.
  Känns som det kan bli en rejäl floppvarning på honom men samtidigt så tror jag Klopp har stenkoll.
  Vad tror ni?

  • Med tanke på att det året han inte fick spela i Chelsea är det enda året han inte gjort bra ifrån sig så är det inget man ska baseras en åsikt på. Sen ville ju knappast Mourinho ha honom i Chelsea. Konkurrensen på hans position va stenhård och han köptes för att råna Liverpool.

   Halvårslånet hos Fiorentina och dom två åren efter i Roma tyder endast på att han är en spelare av riktigt hög klass. Förra säsongen va han en av hela ligans bästa spelare och lyckades med dubbelsiffrigt i både mål och assist (1 av 8 i hela Europa) trotts att han va borta en och en halv månad pga Afrikanska Mästerskapen.

   Även om man inte har någon större koll på honom så talar statistiken sitt tydliga språk. En dålig spelare lägger inte upp sådana siffror. Han gjorde fler mål och assist än t.ex. Dybala och jag skulle gissa alla skulle bli väldigt kladdiga i kalsongerna om Liverpool hade köpt honom.
   Jag tror stenhårt på succé.

 3. Går lite smårykten om att Kieran Tierney has seglat upp som Klopps huvudmål på VB positionen.
  Vore en riktigt bra värvning. Av det man sett, vilket ärligt talat inte är överdrivet mycket, så ser han väldigt bra ut redan nu. Han är riktigt bra offensivt och väldigt säker i man mot man spelet.
  Och han är ju på listor, och toppar dom flesta, över dom största försvarstalangerna från Storbritannien.

  United och Arsenal ska ju också va intresserade men man får hoppas att Brendan kan göra oss en solid om han säljs och puttra honom i riktningen mot Anfield.

Kommentarer är stängda.