Totaal Liverpool levererar de senaste transferryktena från Times & Liverpool Echo.

* * *

Enligt Paul Joyce på The Times har Jürgen Klopp instruerat Liverpool att steppa upp värvningsförsöket av Naby Keita. Nu kommer Liverpool att kontakta Leipzig och se om östtyskarnas ”inte till salu”-ståndpunkt verkligen gäller när konkreta bud kommer på Keita. Liverpool kommer inte att inleda med något skambud, då man är medvetna om prislappen på £70 miljoner, man planerar att ge ett stort bud som kommer att inkludera ”add-ons.

Vidare skriver Joyce att Keita är angelägen om att genomföra övergången och har blivit erbjuden ett kontrakt värt £130 000 i veckan för att skriva på för Liverpool. Inom kort kommer Keita att träffa Leipzigs styrelse, inklusive ordföranden Oliver Mintzlaff, för att undersöka om han får flytta till Liverpool.

Det hör också till saken att Keita har en utköpsklausul på £48 miljoner – men den kan inte triggas förrän nästa sommar. Klopp vill dock som bekant inte vänta till nästa sommar utan vill ha honom nu.

* * *

Enligt Liverpool Echo kan Arsenal bli tvingade att sälja Alex Oxlade-Chamberlain, då han har nobbat deras senaste kontraktserbjudande. Istället har AOC informerat Arsenal om att han inte tänker förlänga och är beredd att sitta ut sista året på sitt kontrakt, vilket skulle innebära att han lämnar på free transfer nästa sommar.

Liverpool Echo uppger att AOC vill lämna Arsenal för att ta nästa steg i karriären – och att han är angelägen om att flytta till Liverpool.

För ett tag sedan kontaktade Liverpool konkurrenten Arsenal rörande AOC; då var inte London-klubben intresserad av att sälja, men vid den tidpunkten hoppades de fortfarande på en kontraktsförlängning. Nu är de öfrhoppningarna förstörda, vilket kan innebära att klubben tvingas lyssna på bud.

AOC värderas till £25 miljoner.

22 kommentarer
 1. Jag är lite tveksam till priset som ligger på Keita. Men sen tycker jag att klubben ska köpa det Klopp vill ha och det verkar vara Keita. Så… köp på bara.

  Sen tror jag inte RBL kan kräva hela £70m om Keita säger att han vill lämna i sommar. Kanske man kan få ner priset då med £10m eller något.

  • Håller med dig.

   Om nu Keita är så bra och Klopp vill ha honom så köp. 70m£ är inte så mycket om man nu slår ut att han presterar tills han är 30 och det är väl därför men ens funderar på att lägga en sån stor summa.

 2. Storheten Titi Camara (som är landsman med Keita) basunerar ut på Twitter att Keita har sagt till Leipzig att han vill bort och att de har gått med på det och letar efter ersättare. Ska nog tas med ett par skopor salt, men man hoppas väl att det ligger nåt i det. Landar vi honom, kostar vad det kostar, så är vi med på allvar. Tror att Keita kan vara nyckeln till att vara med och slåss topp 4 och att inte vara med. För att vara med och slåss om titeln så kommer vi behöva förstärka med två startspelare i backlinjen, en mittback och en vänsterback.

  £70 mille är stora pengar för en 22-åring som gjort en kanonsäsong, men ser man på t.ex. vänsterbacken från Juventus som Chelsea köper så är det bara £5 mille mindre… Dagens priser på spelare är uppe i löjliga nivåer.

 3. Får erkänna att jag har lite dålig koll på Keita. Men vems plats kliver han in på?

  Antar att Coutinho, Mané, Firmino, Lallana och Salah kommer spela på de tre toppositionerna och sedan kommer Coutinho spela på mitten en del och de andra vi har rullas in då o då vid skador mm. Tycker på sätt o vis att vi fortfarande saknar en 25-35 mål per säsong spelare, men kanske löser sig eller inte är Klopps tanke.

  På mittfältet känns Wini o Hendo gjutna… ska Keita gå in här som tredje spelare? Är han offensiv? Vem tar det defensiva ansvaret? Vi kanske ska spela utan en sån spelare eller blir det Hendo som får ta det? Vore iof inte fel att få in sån kvalité att någon av dessa får backa.

  • Utan att ha sett Keita speciellt mycket men jag har hört att han är ganska lik Kanté i spelstilen. Tuff och bra brytningar. Placeringssäker. Löper mycket. Men han har även offensiva kvalitéer även om prio ett är defensiven.
   Ni får gärna rätta mig om jag har fel. 🙂

  • Nu är inte jag en expert heller men jag har fått den uppfattningen att han är den ultimata box-to-box spelaren. Hans defensiva och offensiva spel håller båda riktigt hög klass.
   Han kan spela DM, CM och OM.
   Om han köps in så gissar jag om samma 4-3-3 formation används nästa säsong att mittfältstrion ser ut såhär.
   Coutinho – Keita
   Henderson

   Tror både Gini och Lallana hamnar på bänken om man ska ta ut den bästa elvan. Och med dom två tillsammans med Can på bänken så börjar det verkligen vattnas i munnen. Mittfältet börjat hålla lika hög kvalité som offensiven.

 4. Tror ni det ”räcker” med att Liverpool köper in Keita, Robertson, Ox och en mittback? Jag tror det. Kan inte komma på någon mer position som verkligen behövs förstärkas. Ox är ju lite tveksamt om han köps in nu eller plockas in som Bosman nästa sommar. Men jag tycker det vore bra att ta in han nu för att få mer täckning på ytterpositionerna och så kan han spela centralt också.

 5. Man kan se det som att det är löjligt att lägga så mkt pengar på en ung och inte så värst erfaren spelare. Eller så kan man se det som att det är en investering som kan betala av sig i form av en högklassig och viktig spelare under cirka 10 år framöver för LFC.

 6. Skulle vilja se ett 4-1-3-2 spel med Keita bakom Kotten som IM och Salah/Mane på kanterna, Firmino/Ings Framåt (förutsatt att Ings är hel) alternativt 4-3-1-2 med Kotten som OM?

  Can har inte förlängt kontraktet ännu? Sturridge kan tänka sig vara 2’a/3’e val? Hendo/Gini får bra konkurrens? AOC som backup på samtliga MF-platser?

  Saknar dock en riktigt bra avslutare men om elvan som kan tänkas bli som ovan ”borde” det räcka långt, 1’a till 3’e i ligan, FA vinst, långt i CL, kanske till och med en CL Final med härlig utgång?

  • Liverpool behöver inte en 20-30mål/säsong spelare. Liverpool har fyra spelare som har kapaciteten att smälla in runt 15mål i Coutinho, Firmino, Mané och Salah. Sen finns ju Sturridge, Origi och Ings som också kan komma upp i dom siffrorna om dom nu skulle spela som ordinarie. Lägg till Gini och Lallana som har 10mål i sig.

   Liverpool är något väldigt unikt när det kommer till ett topp lag i PL, dom har målfarliga spelare från mittfältet och framåt.

  • Sant PJ, tänker dock på en likvärdig spelare som Suarez/Torres, men helheten är som du säger bra, väldigt bra fast ändå, tänk tanken, det vore fotbollsgodis…

  • Håller med er båda. Vi har flera spelare som kan göra 10+ mål från mittfältet/offensiva mittfältet, men jag saknar också en ordentlig anfallare som öser in mål. Enda risken med det är att man blir ibland för beroende av en sådan spelare. Men personligen skulle jag inte tacka nej till Costa även om det är en väldigt ful spelartyp. Får man igång honom kommer han göra 20+ mål under sin första säsong i klubben.

 7. LFC har budat på Mammana/Lyon/CB…

  Vart kom den ifrån, totalt noll koll på Mammana :/

  • Det är du inte ensam om. Det jag hittade som pratade om hans egenskaper va bara att han är ligans mest(eller iaf en av) lovande unga mittback.
   Det jag kollat upp så är han 1,84 m och 70 kg. Det låter inte lovande. ”Liten” och tunn. Skulle han verkligen kunna spela i en mer fysisk liga?
   Jämförelsevis är Lovren 1,88 m och 84 kg medans Matip är 1,95 m och 89 kg. T.o.m. Joe Gomez är 1,88 m 77 kg och jag tycke han är lite väl tunn i dagsläget.

  • Vet att det inte är i verkligheten men i Football Manager är han riktigt bra. Man ska så klart inte gå på vad ett spel säger men deras scoutning håller väldigt hög klass och oftast stämmer det i verkligheten också. De brukar hitta talanger innan de slagit igen så det är ganska imponerande.

 8. Annars skulle vi kunna värva Krychowiak från psg. Var ett riktigt mittfältsmonster i sevilla

  • Ja han hade varit grym men lär vara en hög prislapp på en spelare som kanske räknas för gammal för oss eftersom vi oftast letar unga talanger som Klopp kan utveckla.

 9. Intressant att se vem Klopp har som back-up på Keita, känns väldigt osannolikt att Leipzig släpper honom detta fönster. Finns ju ingen som har samma stats som han, är väl bara Kanté som ligger där och han lär ju knappast Chelsea släppa till oss 🙂

  Vi behöver en defensiv mittfältare som även kan hantera bollen bra och som är en jävel på att tacklas, sådana växer inte på träd… Frågan är om det nu blir Can som övertalas till nytt kontrakt och Klopp istället går på att få fram en duktig vänsterback och en till ytter som kan komma in.

  Även om det är tidigt i fönstret så är jag rädd att vi kommer få liknande scenario som senast vi var i CL, ett stort antiklimax. Men hoppas så klart att Klopp och transfergänget kommer igång nu när det vankas försäsong. Hade ju så klart varit optimalt att få med oss de nya spelarna till vår försäsongsturné.

 10. har vi äns lagt nått officiellt bud på Keita ? jag upplever det som enbart en massa skriverier ……samt att vi har lovat honom en lön på £ 130 i veckan … får man i huvudtaget ”prata” med spelaren om det innan man kommit överens med säljande klubb om pris …… nu blir ju situationen så att vi mer el mindre ”tvingar” spelaren/na att gruffa sig ur deras klubbar för att på så sätt få ner priset …. jag förstår inte upplägget …….

  • Fantastiskt hur SOTONs utspel helt plötsligt fått alla supportrar bli så nervösa över att klubbar tar kontakt med spelare innan man tagit kontakt med den säljande klubben.

   FYI, detta är inte ett nytt beteende eller unikt. Alla klubbar gör det och normalt så skiter alla klubbar i om det händer deras spelare då dom gör det själv och då det är extremt svårt att bevisa.

   RBL va för länge sen emot att sälja sina bästa spelare. Dom hade sagt att dom vägrar sälja Forsberg långt innan Liverpools intresse för Keita blev vida känt.
   Att Keita måste bråka sig bort från RBL va nog det enda alternativet från dag 1.
   Sen ska det tydligen bildats en spricka mellan klubbens president som är villig att sälja, efter att Keita uttryckt sin önskan om att lämna ,och deras sportchef som inte är det.

   Presidenten vill säkert inte att hans klubb blir känd som en klubb som vägrar sälja sina spelare när dom vill ta nästa steg. Dom är nog väl medvetna om att ingen spelare kommer se deras klubben som en slutdestination. Då kan deras beteende skrämma bort bra spelare som kan hjälpa dom sportsligt i några år och sen ge dom en finansiell vinst när dom säljs vidare.

   I alla fall en inom klubben verkar förstå deras plats i fotbollsvärlden medans en annan verkar han fått ett smått storhetsvansinne. Det kommer ju aldrig hjälpa dom när deras spelares agenter går runt och säger att klubben står i vägen för deras spelare drömmar, så som Forsbergs agent har sagt.

  • PJ: nu gäller det ju både Vvd samt NK, där vi ”tydligen” enbart pratat/informerat spelaren om ev lön mm ifall det sker en affär , men sedan lägger vi inte nått bud utan avvaktar å överlåter situationen mer el mindre till spelaren att då gruffa sig ut vilket jag tycker är brist på respekt för individen ….. poängen med det jag skrev var att …. vill vi köpa så lägger vi bra bud å visar att vi är en klubb att lita på istället för att köra ful knep å hoppas på att VvD/NK mer el mindre tvingas kasta in en TR som ev är emot deras egen filosofi/prestige för att få till en försäljning ….

   Sedan läste jag samma sak som du att det råder meningsskiljaktigheter kring NK i RB’s ledning ….. samt just sayin att Mane skulle ju inte häller säljas enligt RB då Soton ville köpa honom 😉

 11. Undrar om det ligger nån sanning i det här : The Firm @TheFirmBL
  ·
  30m

  *EXCLUSIVE BREAKING NEWS*
  Liverpool Football Club have reached an agreement with RB Leipzig for the transfer of Naby Keita [@TheFirmBL] #LFC

Kommentarer är stängda.