Emiliano Insua är ytterst nära att skriva på för Fiorentina. Den sensate tidens förhandlingar mellan Insua och Fiorentina har gjort att parterna har kommit närmare varandra och affären förväntas bli helt klar under nästa vecka (Skysports.com).

* * *

Liverpool och Stuttgart är överens om villkoren för en övergång rörande Philipp Degen – men spelaren är inte helt säker på om han ska ge upp sin karriär i Liverpool (Stuttgarter Nachrichten).

* * *

Daniel Pacheco har intervjuats av El Mundo Deportivo. Talangen gör ingen hemlighet av att han är intresserad av att spela för Real Sociedad: ”Självklart är spel i Real (Sociedad) tilltalande för mig. Jag har hört bra saker om klubben, staden och folket, och om det lutar åt en flytt dit, skulle jag gladeligen spela där.”

Vidare avslöjar Pacheco att han har talat om Sociedad med en viss Xabi Alonso, som ju har ett förflutet i klubben.

”Han (Xabi) hjälper och ger mig råd. Jag har hört bra saker om coachen. De säger att han litar på ungdomar som har karaktär, som gillar att spela.

”Jag har hört om Zubieta (träningsanläggningen), sättet de jobbar på och om klubbens ödmjukhet. Allt jag hör är positivt.”

Liverpool verkar inte vara beredda att släppa Pachecho, men han verkar vara beredd att flytta.

”Jag vet inte mycket om förhandlingarna. Jag skulle gärna spela i La Liga. Framförallt vill jag ha speltid eller slåss om speltid.

”I Liverpool kommer jag inte att få den möjligheten och jag skulle älska att ha den. Nu värvar klubben spelare och jag tror inte att jag kommer att få chansen. Som 19-åring är det viktigaste att fortsätta utvecklas.”