[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Är du trött på att givande diskussioner ’försvinner’ när nya inlägg kommer?

I så fall kan du gå in på Totaal Liverpools forum. I tråden ”Realistisk Silly – min utvärdering av truppen inför 2014/2015” kan du diskutera truppen och vilka förändringar du vill se klubben genomföra i sommar.

* * *

Och artikeln som tweeten baseras på säger:

Bayer Leverkusen förväntade sig att behålla Emre Can, men eftersom Liverpool är villiga att betala utköpsklausulen på 12 miljoner euro har Leverkusens chanser att behålla Emre minskat drastiskt – nu förväntar sig klubben att mittfältaren kommer att skriva på för Liverpool. Det är snarare väldigt osannolikt att han blir kvar i Leverkusen, då de helt inte kan tacka nej till budet (RP Online).

* * *

Arsenal vill signa James Milner och ligger närmast till hands att göra detta, trots att Liverpool, Tottenham och Everton också är intresserade. Milner vill lämna Manchester City, som dock hoppas övertyga honom om att skriva på ett nytt fyraårskontrakt, men han skulle hellre lämna på free transfer nästa sommar än att förlänga. Milner vill ha en viktigare roll och dessutom spela centralt, vilket sällan har varit fallet i City. Arsenal planerar att buda £10 miljoner, men Rodgers har inte beslutat sig för om han ska konkretisera intresset för Milner eller prioritera andra alternativ (The Guardian).

* * *

Liverpool och Arsenal ligger närmast till hands för att signa James Milner sedan engelsmannen uttryckt intresse att lämna Manchester City. Milner informerade City-ledning om detta redan förra månaden och orsaken är att han inte har en framträdande roll i lagbygget. Liverpool och Arsenal har uttryckt ett bestämt intresse för att signa Milner i sommar, men City har problem med ’home grown’-kvoten. Därför har City erbjudit Milner, som bara har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt, ett nytt fyraårskontrakt – men Milner skulle föredra att lämna på free transfer nästa sommar hellre än att skriva på ett nytt kontrakt. Arsenal förväntas framföra ett konkret bud på £10 miljoner den kommande veckan, medan Brendan Rodgers betraktar Milner som en potentiell ersättare till Lucas Leiva. LFC har dock inte beslutat sig för om man ska konkretisera sitt intresse för Milner, då man även överväger andra alternativ (The Times).

* * *

Liverpool hoppas värva Emre Can för £10 miljoner. Klubbens har haft koll på Emre sedan han imponerade i en turnering för ett par år sedan. Bayern München har en ’first-option buy-back clause’ men har ännu inte lagt sig i Liverpools värvningsförsök. Liverpool har kollat mycket på Bayer Leverkusen under säsongen och 18-årige Julian Brandt har också imponerat på klubben (The Daily Mail).

Rodgers vill signa Xherdan Shaqiri. Dessutom vill LFC-managern förstärka försvaret, där är Dejan Lovren och Steven Caulker potentiella kandidater att ansluta. Alternativ på vänsterbackspositionen är Ryan Bertrand och Alberto Moreno (The Daily Mail).

* * *

Swansea hoppas rekrytera Readings målvakt Alex McCarthy, som kan vara till salu för så pass lite som £3 miljoner. Intresset kan bero på att Michel Vorm möjligtvis är på väg till Liverpool, där han är eftertraktad av Brendan Rodgers (The Mirror).

Hull vill värva Sebastian Larsson och Shola Ameobi (The Mirror).

* *

Emre 2

Uppgifterna om Emre Cans kontrakt med Bayer Leverkusen fortsätter att gå isär. Vad som förefaller vara helt klart är att Bayern München har en återköpsklausul – men vad som är oklart är om Bayern kan hindra en övergång till en utländsk klubb. Enligt den vanligtvis insatta journalisten Raphael Honigstein har Emre Can en utköpsklausul på 12 miljoner euro, som har aktiverats av Liverpool, och då ska inte Bayern kunna stoppa övergången.

15 kommentarer
 1. Onekligen en spännande värvning helt i Brendans stil. Nu hoppas jag på en klassvärvning på mittbacksplatsen och vänsterbacken samt Lallana och en spännande Winger. Sen är jag nöjd.

 2. 9,7 miljoner £ av en transfer summa av mellan 40-60 miljoner £ som ägarna ryktesvis skjuter till, det behöver breddas i och med CL men är det inte en lite saftig summa av hela budgeten och värva en förvisso ryktäsväg väldigt bra spelare men är den positionen så högt prioriterad? Känns som att man borde försöka få klart med ytterbackar/mittback av klass först? Dom spanska värvningarna förra sommar fönstret lämnade mycket att önska så man får ju hoppas att killen är väl scoutad.

  • Liverpool kommer att sälja spelare också. Agger om han säljs kommer man få in runt £10m på. Assaidi kan man få in upp till £5m om man har tur. Reina kommer man nog få en del pengar på också. Och sen finns det ju andra som ryktas bort så man kommer ha bra med pengar till transfers. Sen så tror jag inte att summan som ägarna kommer ge till spelarköp är satt utan beror helt enkelt på spelarna man ska ha in.

  • Tänk på att vi redan har en tunn trupp, tror du verkligen vi säljer så många då vi står med en ännu tunnare trupp nästa år?

  • Truppen är tunn eftersom kvalitén bakom startelvan är dålig, inte för att antalet spelare är låg. Sälja spelare som Assaidi, Coates, Kelly, Aspas och Reina kommer inte ha någon inverkan då det är spelare som ändå inte skulle få speltid. Agger kommer få nöta bänk om han stannar då jag tror Rodgers ser Sakho gå före. Mittbackauppsättningen i Liverpool är helt ok sett till antalet spelare då vi har Skrtel, Sakho, Kolo, Ilori, Wisdom samt att minst en mittback köps in i sommar.
   Så som jag ser det så handlar det om att ersätta spelare med spelare av högre kvalité, inte att ta in fler spelare.

 3. Hur är det med transferfönstret egentligen? Jag läste på premierleague.com att transferfönstret öppnas midnatt efter den sista dagen av säsongen men andra säger 1a Juli.
  Sen står det på Wikipedia att datumen är 9e juni till 31 augusti och att transfers mellan lagen inom associationen får hända så fort sista tävlingsmatchen är spelad.

  Så, är det så att spelare inom England får byta klubb fr.o.m 9 juni och först den 1 juli så får man köpa in spelare från andra länder?

 4. Läste precis Echos artikel om vänsterbackar. Rodríguez från Wolfsburg låter verkligen spännande. Kanske skulle satsa på honom istället för Moreno. Betydligt mer offensiva kvaliteer och vi har ju redan Flanno som stabil defensivt och enrique lite mittemellan. Vad tror ni Pelle och Jesper hade han passat in och vad skulle han kosta?

 5. Skulle tro att ägarna är villiga att skjuta till lite mer pengar om vi vill ha spelare enligt policyn; unga spelare med potentiellt återförsäljningsvärde. Tror även de skulle frestas att sälja Suarez om Barca eller Real hostar upp något i Bale-stilen.

 6. Rent spontant så skulle jag hellre ta Alex McCarthy för £3m än Michael Vorm för det dubbla.

  • Då frågar jag dig om du skulle lita på McCarthy i en CL-match istället för Vorm? Vorm är en riktigt bra målvakt och £6m för honom vore ett bra pris. Det är i stort sett det vi kommer få in på Reina.

 7. Verkar dyka upp rykten om att både Barcelona och Real Madrid är onekligen sugna på att köpa loss vår kära Suarez. Senaste ryktet jag läste är att de är villiga att slänga upp €100 mille för att få loss honom, eventuellt en lägre summa och några spelare med i köpet.

  Kan bli svårt för både Liverpool och för Suarez själv att stå emot dessa enorma summor. Visst, en spelare är aldrig oersättlig, men jag är rädd att vi skulle bli ett Tottenham 2.0 om vi sålde och renoverade hela truppen.

  Hoppas att affären aldrig blir av och att vi kan fortsätta bygga laget kring vår målkung.

  • Ärligt talat, Barcelona har Messi, Neymar, Alexis, Pedro, Tello och Deulofeu – varför skulle de lägga €100 miljoner på Suarez? Men visst, Real Madrid bör se Suarez som en rejäl förstärkning som ersättare till Benzema.

  • Alexis ryktas ut, säljer dem sen Pedro (rykten har kommit och gått) och Deulofeu lånas ut igen så vore platsen ledig. Jag ser inte det som omöjligt i ett Barcelona som kan behöva förnya en del. Enda som hindrar vore väl Messi som inte vill dela plats med någon annan.

 8. Milner kan väl inte vara 24… Måste vara minst 35, grabben har ju varit med hur länge som helst… 🙂

Kommentarer är stängda.