. . .

carroll2

Andy Carroll vill ha en veckolön på hela £100 000 för att skriva på för West Ham. Under utlåningsperioden betalade London-klubben Carrolls veckolön, som då låg på £80 000 men nu vill han alltså ha ännu mer för att signa på permanent basis. Carroll har meddelat West Ham att han är beredd att skriva på – om han får en sexsiffrig veckolön. West Ham anser att detta är för mycket och hoppas kunna förhandla ner lönekravet och en övergång förväntas slutföras i slutet av veckan (The Mirror).

Carroll vill ha £100 000 i veckan för att skriva på för West Ham (The Times).

* * *

Liverpool, Tottenham och Atletico Madrid är intresserade av Christian Benteke (The Times).

* * *

Barcelona har informerat Luis Alberto om att de inte tänker utnyttja köpoptionen på honom. Nu är det upp till Sevilla att bestämma Albertos framtid. Han har flera erbjudanden från europeiska klubbar, inklusive Liverpool (El Desmarque).

* * *

Utåt sett hävdar Kyriakos Papadopoulos agent Paul Koutsoliakos att mittbacken är nöjd med att spela i Schalke, skriver The Guardian, men tillägger intressant nog:

But privately Papadopoulos has his heart set on a switch to Liverpool, so much so that he travelled to London last month to watch their 3-1 victory at Fulham. While there, Papadopoulos also spoke to Greece team-mate and Fulham midfielder Giorgos Karagounis about life in the Premier League.

Vidare uppger The Guardian att Schalke behöver få bort skulder på över £15,4 miljoner – samtidigt som de redan har köpt Felipe Santana – vilket kan öppna för en försäljning av Papadopoulos.

* * *

Enligt The Mirror har Iago Aspas många erbjudanden från flertalet olika ligor, men han vill till Liverpool.

”Celta have more offers than just the one from Liverpool,” sa en insiderkälla till The Mirror.

”There are offers from other Premier League sides, and from Italian and German teams that have qualified for the Champions League.

”They also have a very good offer from Benfica. However, Iago wants to play in England, and his preference is still for Liverpool. I believe this will all be resolved either this week or next.”

* * *

Liverpool försöker signa Henrikh Mkhitaryan – som gärna vill flytta till en europeisk storklubb i sommar (The Mirror).

* * *

Monaco är överens om kontraktsvillkoren med Daniel Agger. På tisdagen mötte Monacos klubbdirektör Vadim Vasilyev och Claudio Ranieri danskens agent för att förhandla fram kontraktsvillkoren – vilket de alltså lyckades göra (Franska Eurosport).

Monaco har inte kontaktat Liverpool rörande Agger – och LFC skulle inte välkomna de att göra detta heller. Liverpool vill behålla Agger och förstärka med ytterligare två backar; Papadopoulos och Ilori är targets där, samtidigt som man även vill signa Mkhitaryan. Den sistnämnde skulle kosta omkring £22 miljoner (The Guardian).

Liverpool kommer att motarbeta alla Monacos eventuella försök att signa Agger. Monaco har dock inte kontaktat Liverpool rörande dansken, som man alltså vill behålla (ESPN).

* * *

Mourinho har sagt åt Abramovich att lyssna på bud för Juan Mata och Fernando Torres . Spelare på väg in till Chelsea är Edin Dzeko och Stevan Jovetic (Marca).

Chelsea har inlett förhandlingar med Fiorentina rörande Jovetic. Arsenal, Juventus och Bayern München är också intresserade (The Times).

Torres är tillgänglig på transfer, men det finns inga uppenbara ”suitors” och Mourinho accepterar att han kanske måste behålla spanjoren, då inga intressenter är villiga att matcha hans nuvarande veckolön på £175 000 (The Times).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Mata hade varit mumma, men är det verkligen sant att Chelsea och Mou vill sälja honom. Känns som Man City snappar upp honom och säljer Nasri till Monaco.

 2. Mata ryktet måste vara skitsnack, chelseas bästa spelare förra året, varför skulle dom vilja sälja honom?

  Peppad på Papadopulupuluspsul ryktet!

  • För att olika tränare tycker om olika spelare.

  • Fortfarande udda att vilja göra sig av med deras (klart) bästa spelare. Mata är ju knappast någon bråkstake heller. Så anledningarna till att göra sig av med honom är inte många.

  • Det är klart att det är udda. Men Mourinho är väldigt udda också.

   Hur udda var det inte att bänka Casillas som är en av världens bästa målvakter och har en liknande status i Real som Gerrard har i Liverpool.

   Den enda förklaringen jag kan tänka mig är att Mourinho vill ersätta Mata med en spelare med liknande kvalitéer men som passar bättre in i spelsystemet.

   Men bara Mourinho vet vad Mourinho vill göra.

  • Du har rätt i att just han skulle vara en sådan tränare som kan göra det oväntade, men Mata är som sagt ren klass, en av ligans absolut bästa spelare, jag skulle byta han rakt av mot Suarez direkt t.ex(Inte så relevant men ändå).

   Om det skulle stämma att han kan tänkas att göra sig av med Torres och Mata bara för att spekulera trots att jag tror substansen i ryktet är väldigt liten så skulle det kunna vara såhär.

   Mata representerar det spanska kortpassningsspelet ala barca, värvningen av schurrle pekar mer mot en tysk fotbollsfilosofi med hawaiifotboll och fart snarare än att leta lägen i possesion som mata är magisk på. Chelsea har redan några perfekta Hawaiispelare i Hazard och Ramires, även Lukaku skulle passa in ganska bra(lite tidigt att ha som förstaalterntiv kanske om man ska vinna titlar dock). En eventuell värvning av Zlatan för att fylla rollen som target likt ”Mandzukic/Lewandowski har haft i de spelsystemen är inte helt otänkbar heller, ev Dzeko kan vara ett alternativ. Spelare som passar perfekt in i ett sådant system är ju annars Cristiano Ronaldo och Bale vilka båda känns omöjliga för Chelsea.

 3. Kan det verkligen vara en slump att det just är två spanjorer som Mourinho vill skeppa?
  Luktar begraven hund!

 4. Torres kan vi ju ta och hämta in, kvittar skulden som ryktas finnas. Tänker Suarez dra så vore Mata en som skulle kunna fylla en stor del av den luckan i att skapa chanser som Suarez efterlämnar.

  Men lite mer allvarligt. Kan en försäljning av Suarez och Carroll på ett ungefär gå jämt ut mot inköp av Mhtkryian (hoppas att jag får verklig anledning till att lära mig stava detta namn), Higuain och om det nu skulle gå även Mata så skulle iaf jag tycka att vi skulle vara kraftigt förstärkta framåt. Dessa tre samt Sturridge, Coutinho, Sterling och Borini samt eventuellt Aspas istället för Downing då kan vi prata kvalitativ bredd. Mhtkyrian och Coutinho kan rulla på samtliga fyra mer offensiva platser som det verkar dessutom. På mittfältet har vi idag redan Gerrard som är om han fortsätter vara skadefri fastgjuten, likaså Lucas.. dessutom har vi Allen som trots allt har visat vilken nivå han kan hålla. Det mittfältet samt offensiven skulle enligt mig inte ha någon vettig ursäkt till att inte räcka för topp 4. De fem försvarspositionerna kan vi diskutera… men än så länge så håller de absolut en så pass hög nivå att vi ska kunna diskutera topp 4, får vi in Papa mot Skrtel så tycker jag att även där ska vi kunna förvänta oss en fjärdeplats.

 5. Inte en chans att Mata kan tänka sig Liverpool