. . .

Bernard

Dortmunds sportchef Michael Zorc var nyligen i Brasilien. Där pratade han med Atletico Mineiro rörande Bernard, som är nära att ansluta till Dortmund för 12 miljoner euro (Bild).

Kommentar: Dortmund gör ett jättekap om de signar Bernard för den summan.

Bild uppger även att Dortmund hoppas ersätta Robert Lewandowski med Jackson Martinez, som förväntas kosta 20 miljoner euro.

* * *

Toby Alderweireld har åter igen snackat om ett eventuellt klubbyte i sommar.

”Jag tror att man alltid kan lära sig mer och särskilt i Ajax. Jag har bara en känsla av att jag skulle kunna hantera ytterligare en nivå,” sa Alderweireld till NUsport.

Vidare medger Alderweiereld att han är ute efter en ny utmaning. Därefter säger han ”Jag vill inte starta några rykten, men till exempel Liverpool har potentialen att nå toppen.”

Det låter väl lovande, eller hur?

* * *

Samtidigt uppger The Mirror att Liverpool är intresserade av Aymen Abdennour, som är en mittback i Toulouse. LFC ska kolla på tunisiern i helgens match mot Marseille och kan komma att spendera £5 miljoner på honom. Barcelona har också kollat på Abdennour, som dock gärna vill spela i Premier League.

Och så lite mer på mb-fronten…

Rodgers är intresserade Abdennour. Scouter kommer att studera honom mot Marseille och man överväger ett bud på £6 miljoner. Abdennour, som även kan spela vänsterback, har även scoutats av Arsenal, Manchester City och Barcelona under olika delar av säsongen. Liverpool vill ha två backar och Douglas namn återfinns också på listan. Marseilles Nicolas N’Koulou har också nämnts, men hans prislapp på £15 miljoner kan vara för hög för LFC. Rodgers har omkring £25 miljoner att spendera och måste sälja spelare för att kunna finansiera de fyra nyförvärven som han vill ha; två backar samt två offensiva spelare (The Daily Mail).

* * *

Julian Draxler har förlängt sitt kontrakt med Schalke. Det nya kontraktet gäller till 2018.

* * *

Barcelona är villiga att sälja David Villa för £13 miljoner. Tottenham är intresserade men de värderar Villa till omkring £8 miljoner, medan Atletico Madrid också är intresserade. Liverpool och Arsenal var intresserade men har lagt ner sitt intresse på grund av Villas ålder och Barcelonas prislapp (The Mirror).