. . .

Här kommer det senaste om ett antal spelare LFC-relaterade rykten.

* * *

Iago Aspas:

Imorgon kommer Aspas att bli en LFC-spelare. Det rör sig om ett fyraårskontrakt och Liverpool betalar 9 miljoner euro för spanjoren. På måndagskvällen flyger Aspas tillsammans med sin bror – som även är hans agent – till Liverpool för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och därefter skriva på kontraktet (AS).

Aspas kommer att bli Liverpools nästa sommarvärvning inom kort. Orsaken till att övergången inte redan är klar är att Aspas ska få en bonus av Celta, eftersom de lyckades hålla sig kvar i La Liga (The Liverpool Echo).

* * *

Tiago Ilori:

Samtidigt som Liverpool visar stort intresse för Ilori befinner han sig i kontraktsförhandlingar med Sporting. Agenten Pino Zahavi representerar Ilori i förhandlingarna – och parterna befinner sig långt ifrån varandra. Sporting överväger att sälja Ilori (O Jogo).

Liverpool och Sporting har förhandlat om Ilori. LFC budade £3 miljoner för mittbacken, men Sporting vill ha ungefär det dubbla för honom. En källa i Sporting sa: ”The doors are open to negotiate, but for a just price. We are not disposed to sell any of our players this summer” (Skysports.com).

* * *

Assa

Oussama Assaidi:

Liverpool har försökt att använda Assaidi som en del av dealen som ska ta Ilori till Liverpool, men nu visar Cardiff intresse för marockanen (O Jogo).

* * *

Toby Alderweireld:

Alderweireld säger öppet att han skulle föredra en flytt till England eller Tyskland (De Telegraaf).

Bayer Leverkusens direktör Rudi Völler kollade på landskampen mellan Belgien och Serbien för att studera Alderweireld. Leverkusen är intresserade av Alderweireld, men har främst för avsikt att värva en högerback – där ju belgaren kan spela – men det är inte hans favoritposition (De Telegraaf).

Alderweireld spelar helst mittback, men kan även spela högerback vid behov. Detta gör han oftare i landslaget än i Ajax.

* * *

Andy Carroll:

Carrolls framtid är alltjämt oviss. Liverpool förväntade sig att anfallaren skulle skriva på för West Ham under förra veckan, men han är fortfarande inte överens om kontraktsvillkoren med West Ham. Carroll har inte gjort någon hemlighet av att han helst vill återvända till Newcastle, men skatorna har inte visat något intresse att tillmötesgå Liverpools prislapp. Samtidigt har Brendan Rodgers sagt åt Carroll att hans A-lagschanser kommer att vara ”severely limited” om han väljer att stanna i Liverpool (The Liverpool Echo).