Liverpool är redo att inleda kontraktsförhandlingar med Pepe Reina och Fabio Aurelio, skriver The Times.

Reinas nuvarande kontrakt går visserligen inte ut förrän 2012, men Liverpool vill ändå förlänga med ytterligare två säsonger och dessutom höja hans lön.

Situationen med Aurelio är naturligtvis en helt annan, då hans nuvarande kontrakt går ut efter den här säsongen. Redan i januari kan han faktiskt skriva på för en ny klubb – här måste Liverpool uppenbarligen skynda sig en aning.

* * *

Enligt The Telegraph är Liverpool intresserade av att värva Juan Mata från Valencia.

Den spanska klubben rapporteras behöva sälja stjärnor för att betala av skulder. Den typen av rapporter har man ju hört många gånger, men det är nog på riktigt nu.

David Silva och David Villa ryktas också till Liverpool, men framförallt till Manchester United.

Liverpool intresse för Silva är väldokumenterat, likaså intresset för Villa. Jag tror dock att Villa blir helt omöjlig för LFC att lösa, med tanke på hur dyr han bör vara.

Apropå Mata, 21,  så nämns en övergångssumma på £16,5m miljoner. Om han kommer till Liverpool blir det troligtvis som ersättare till Ryan Babel.

* * *

En annan spelare som pekas ut som en direkt ersättare till Babel är Luis Suarez.

Ryktet säger att Liverpool kommer att ge Babel plus £5 miljoner för Suarez, som är Ajax överlägset bästa spelare.

Suarez är en explosiv spelare med bra teknik. Han gillar att utmana spelare och är en bra avslutare. Han har öppet sagt att han eftersträvar att spela i Champions League.

22-åringen kan spela som yttermittfältare eller anfallare. I Ajax har han främst spelat på den sistnämnda positionen – med stor framgång. Hittills har det blivit 54 mål på 75 matcher för Ajax.

På landslagsnivå representerar Suarez Uruguay, där han har gjort 9 mål på 25 landskamper.

I Uruguays landslag bildar han anfallsduo tillsammans med Diego Forlan – snacka om ett skönt anfall.

3 kommentarer
  1. båda är grymma men suarez har gjort 16 mål på 13 eller 14 matcher. skulle va bra om vi fick dom och få bort voronin och babel

  2. Om vi får in både Suarez och Silva . Då har vi verkligen offensiva kvaliteér!

  3. Suarez skulle vara en mycket trevlig värvning!

Kommentarer är stängda.