. . .

Nu har den pålitliga lokaltidningen The Liverpool Echo publicerat ytterligare en transferrelaterad artikel.

Tidningen bekräftar uppgifterna om att Liverpool och Sunderland är överens om en övergångssumma för Simon Mignolet. Summan uppges ligga på £9 miljoner.

I början av nästa vecka kommer Mignolets övergång att slutföras. Han kommer att åka till Merseyside för att genomgå en läkarundersökning samt förhandla fram om sina kontraktsvillkor. Just nu är han på semester, men han återkommer i helgen. Nu kan endast ”last-minute hitches” stoppa målvakten från att skriva på ett femårskontrakt med Liverpool.

Mignolets ankomst får naturligtvis konsekvenser för andra målvakter i truppen. Pepe Reina – som är en av klubbens högst betalda spelare – kan komma att lämna. Det är väldigt osannolikt att varken Reina eller Mignolet är beredd att agera backup – särskilt med tanke på att båda är högaktuella för VM nästa sommar.

Om ingenting väldigt oväntat händer kommer alltså Mignolet att bli Liverpools fjärde sommarvärvning. Sedan tidigare har man gjort klart med Kolo Touré, Iago Aspas – och i princip även Luis Alberto.

rodgers

The Liverpool Echo skriver att Brendan Rodgers även vill signa Henrikh Mkhitaryan, Tiago Ilori och Christian Atsu – men det har inte skett några framsteg under de senaste 24 timmarna.

Däremot har Danny Wilson råkat ut för ett bakslag. Mittbacken skrev som bekant på för Hearts på free transfer – men den skotska klubben sattes nyligen under förvaltning – vilket innebär att de inte får värva spelare.

Det innebär att Wilson inte tillåts genomföra övergången till Hearts. Hans kontrakt med Liverpool går ut första juli och han kommer inte att erbjudas en förlängning. Nu måste han alltså leta efter en ny klubb.