. . .

Nyligen startade U20-VM i Istanbul. Under fredagskvällen besegrade Spanien – med Suso i laget – USA med hela 4-1.

Suso

Precis som många har uppmärksammat de senaste veckorna så har Spanien en nästan löjlig bredd bland sina talanger. I princip varje ungdomslandslag innehåller massvis med intressanta spelare. De spelar dessutom både bra och vinnande fotboll.

Det är naturligtvis inte annat än rätt att Liverpool rekryterar spanska spelare till såväl A- som ungdomslag.

* * *

Tidigare under kvällen rapporterade bloggen de uppgifter som gör gällande att Liverpool och Sunderland är överens om övergångssumman för Simon Mignolet.

Det är som bekant pålitliga källor – som exempelvis BBC Sport – som uppger detta. Alla medier har publicerat samstämmiga uppgifter.

Övergångssumman varierar en aning i medierna. Den ligger på £9-11 miljoner. Troligtvis ligger den på £9 miljoner med eventuellt ytterligare £2 miljoner i prestationsbaserade tillägg.

Just nu verkar Mignolet vara på semester. I början av nästa vecka återkommer han från semestern och då kommer han att läkarundersökas av Liverpool.

* * *

Luis Alberto genomgick en läkarundersökning med Liverpool under fredagen – och han klarade den. Han kommer att skriva på ett fyraårskontrakt med LFC (Estadio Deportivo).

Alberto har även setts på en restaurang i Liverpool:

* * *

Edinson Cavani är på väg bort från Napoli. Rafa Benitez hoppas kunna ersätta Cavani med en annan uruguayan – nämligen Luis Suarez (The Mirror).

* * *

Christian Eriksen är inte hett namn för Borussia Dortmund. Istället är Miralem Pjanic deras högsta prioritet (Bild).

* * *

Både Chelsea och Arsenal vill signa Wayne Rooney (The Mirror).

Gonzalo Higuain är som bekant nära en flytt till Arsenal. London-klubben vill även värva ytterligare en anfallare i form av Rooney (The Daily Mail).

* * *

Sunderland vill investera Mignolet-pengarna i Jozy Altidore . De är även intresserade av Matej Vydra (The Daily Mail).

Everton visar intresse för Lorients underskattade mittback Bruno Eceuele Manga (The Daily Mail).

Manuel Pellegrini vill att Samir Nasri ska stanna i Manchester City (The Daily Mail).

Manchester United är nära att signa Thiago Alcantara för £17 miljoner. Klubben har redan förhandlat fram kontraktsvillkoren med hans far Mazinho, som har accepterat Uniteds kontraktserbjudande på £5 miljoner om året (The Daily Mail).

Tottenham är nära att signa Paulinho för £17 miljoner (The Daily Mail).

Hull måste höja sitt bud på Burnleys Charlie Austin om de ska signa anfallaren. Hulls bud på £4 miljoner nobbades av Burnley (The Daily Mail).