Segern mot Bolton kommer inte att rädda Roy Hodgsons, vars oförmåga att få laget att prestera samt extremt dåliga relation med fansen har fått ägarna att att byta plan. Egentligen planerade ägarna att låta Hodgson sitta kvar säsongen ut för att sedan byta ut honom mot en långsiktig lösning – de har kollat upp kandidater som Andre Villas Boas och Didier Deschamps – men de nuvarande omständigheterna kring Hodgson gör att ägarna har tänkt om och är beredda att installera någon manager som tillfällig lösning tills kommande sommar, då man rekryterar en långsiktig lösning. Den kortsiktiga lösning kan komma att bli Kenny Dalglish (The Telegraph).

Liverpools ägare överväger att ta in en temporär lösning på managerposten, vilket kan öppna dörren för Kenny Dalglish (The Independent).

Liverpool är beredda att vända sig till Kenny Dalglish som en nödlösning på managerposten. Trots vinsten mot Bolton är Roy Hodgsons dagar i klubben räknade. Liverpool letar aktivt efter en långsiktig efterträdare, men inget intressant namn verkar vara tillgängligt för tillfället. Därför betraktas ett SOS-samtal till Dalglish, som i så fall skulle få Phil Thompson som assisterande, som en smart mellanlandning (The Mirror).

Liverpool ligger närmast till hands för Per Mertesacker. Werder Bremen är beredda att släppa den långa mittbacken, men vill ha omkring £10 miljoner för hans tjänster. Damien Comolli scoutade Mertesacker häromveckan, och har rekommenderat att Liverpool ska försöka värva honom. Liverpool är dock angelägna om att sälja en mittback om en annan införskaffas, och därför försöker man sälja Daniel Agger. Liverpool är även fortsatt intresserade av Gary Cahill (The Mirror).

Liverpools ägare är beredda att finansiera värvningar av Ashley Young och Ryan Shawcross – oavsett om Hodgson blir kvar eller ej. Comolli kommer att styra över Liverpools värvningar den här månaden, då Liverpools planer inte påverkas av Hodgsons framtid i klubben. Comolli har framfört ett bud på Young, samtidigt som han och Hodgson kollade på Shawcross förra veckan. Men eftersom Manchester United har ”first option” på Shawcross kan de fortfarande komma att sabba en affär. Youngs representanter har blivit informerade om att Liverpool vill ha honom, och en affär kan bli av de närmaste veckorna. Liverpool vill rekrytera de bästa unga brittiska spelarna. En annan som man kollar på är Daniel Sturridge, som har meddelat Chelsea att han vill lånas ut till Liverpool. Samtidigt har Villarreal kontaktat Liverpool, då de är beredda att betala £4 miljoner för Lucas Leiva (The People).

Liverpool och Birmingham visar intresse för Watfords unga anfallare Marvin Sordell (The People).

FIFA:s regler ser ut att få Paul Konchesky att bli kvar i Liverpool resten av säsongen. West Ham vill låna vänsterbacken, men eftersom han representerade Fulham så sent som i augusti, får han helt enkelt inte byta klubb igen redan i januari. Konchesky har haft en tuff tid i Liverpool, samtidigt som han alltid har haft Hodgsons stöd, och nu är han beredd att ta sig i kragen och försöka vinna över Liverpools fans på sin sida – särskilt med tanke på att han inte får byta klubb förrän kommande sommar (The People).

* * *

Chelsea ser ut att göra en stor värvning i januari. Det handlar om Gary Cahill, som skulle kosta £15 miljoner (The People).

Aston Villa försöker värva Momo Sissoko (The People).

Newcastle är intresserade av Lacina Traore (The People).

Manchester City är beredda att buda £17 miljoner på Romelu Lukaku (The Daily Mail).

Juventus är beredda att betala £20 miljoner för den skadedrabbade Robin van Persie (The Daily Star).