Liverpools scout Jakob Friis-Hansen har varit i Lyngby på sistone, vilket har skapat spekulationer om att LFC är intresserade av deras trio Kim Aabech, Lasse Rise samt Emil Larsen.

I några kommenterar till bold.dk berättar dock Friis-Hansen att så ej är fallet,. I stället riktar Liverpool in sig på spelare som kan gå in och omedelbart förstärka A-laget.

– Jeg har spillet oldboys i Lyngby og har mange gode venner i klubben, og fordi man er set deroppe, er det ikke ensbetydende med, at man er interesseret i deres spillere. Det er ikke, det vi har brug for nu, säger Friis-Hansen.

Liverpools tröga säsongsstart har gjort att klubben letar efter potentiella fynd. Detta hjälper Friis-Hansen klubben att göra genom att scouta i ett antal länder.

– Som resultaterne er nu i Liverpool, er førsteprioriteten at hente fire markante spillere i næste vindue til førsteholdet. Spillere, der kan gå ind i startopstillingen. Roy (Hodgson) får forhåbentlig nogle penge at arbejde med. Jeg arbejder i Italien, Tyskland, Frankrig, Belgien og Holland og skal i år også tage mig af Spanien for Liverpool, og det er udelukkende med henblik på førsteholdet, säger Friis-Hansen, som naturligtvis hoppas att Liverpool kommer att kunna spendera pengar i januari.

Han passar även på att försvara Hodgson.

– Det er synd for Roy at få sådan en start, for der er ingen tvivl om, at han er en rigtig god træner. Men det har været en hård start, fordi man ikke har vidst, og stadig ikke ved, hvad der kommer til at ske med klubben rent økonomisk. Jeg kan forhåbentlig gå ud og kigge på spillere i den højeste prisklasse på et tidspunkt. Men vi får at se, menar Friis-Hansen.

Slutligen berättar Friis-Hansen att han håller sig underrättad om danska talanger, men att de ligger långt ner på prioriteringslistan för tillfället.

8 kommentarer
 1. Kan tänka mig att de vill ha 4 nya spelare. Men hur realistiskt är det egentligen med 4 nya spelare i ett januarifönster? De nya ägarna måste ju ha £40-£50M i fickan i så fall.

  • Jag tror att de räknar med några stora transferfönster när de köper klubben. Om de har någon koll vet de att laget behöver omedelbar förstärkning och att sådan kostar. Precis som Huang betalar de säkert en mindre summa för själva klubben och spenderar stort istället för att betala mycket för klubben (och således ge Hicks & Gillett) storkovan.

 2. Eller så tror de att de kan trada till sig några bra spelare 🙂

  Hoppas bara att de vet hur mycket pengar det krävs för att
  köpa spelare som går in i startelvan…

 3. En drömspelare som skulle vara helt klockrent att få in tycker jag är Juan Mata. Han kommer ju inte lämna Valencia i januari, men jag tror på hans utvecklingspotential väldigt mycket.

  Det har du rätt i pelle! £300M är ju trots allt ett Rea-pris, men man får inte glömma att de har ju arena att bygga också.

  Vi har 3 spelare som är tradings-bara, Lucas, Kyrgiakos och Babel. Tror att alla 3 kommer att lämna väldigt snart. Men jag har svårt att se oss trada bort spelare. Om ett lag ska sälja en klass-spelare så har ju inte klubben som säljer något intresse att få tillbaka en medelmåtta plus mindre cash för spelaren dom säljer ifrån början.

  • Det är ju möjligt att de utlånade spelarna också kan användas i bytesaffärer i januari, beroende på vilka detaljer som tecknades i utlåningsavtalen. Jag skulle också gilla Mata i Liverpool, men hans namn är inte ett av de som står allra högst upp på min önskelista. Jag tar för givet att Roy letar efter en anfallare, två yttrar och en back.

 4. Ja, självklart behövs en anfallare betydligt mer. Jag sitter fortfarande och hoppas på Edin Dzeko. Någon gång måste han tröttna på Wolfsburg och lämna in en transfer request tycker man. Jag skulle vilja säga att först av allt behövs en anfallare och på andra plats en mittback.
  Vilka har du på din önskelista? Skulle vara spännande att se faktiskt.

  • Jag tror inte att Wolfsburg släpper Dzeko i januari. Tror han säljs nästa sommar, men inte mitt under säsongen. Wolfsburg har god ekonomi och har ju visat sig vara väldigt bestämda med att hålla kvar honom. De anfallarna som ligger högst upp för mig är Llorente och Lukaku. Men jag vill helst inte prata så mycket om namn innan ägarfrågan är helt utagerad.

 5. En nickstark mittback skulle inte vara helt fel då man nästan för en hjärtinfarkt vid varje inlägg i vårat straffområde…

Kommentarer är stängda.